EFFE: Sporočilo za javnost

Seviqc Brežice, 7. maj 2017 ― 715 festivalov iz 39 držav je prejelo znak EFFE 2017–2018, tj. znak ‘izjemnih festivalov’ v Evropi. Dobitnike znaka je 4. maja objavila mednarodna žirija, ki ji predseduje Sir Jonathan Mills. EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (Evropa za festivale, festivali za Evropo) – je evropski znak izjemnih festivalov, katerega pobudnik je Zveza evropskih festivalov.
Obnovljena Švicarija

Obnovljena Švicarija

Marijan Zlobec, 7. maj 2017 ― Slavna ljubljanska Švicarija ali zatem Hotel Tivoli  bo dočakala svoje obnove slavnostni dan. Končno ali jutri s slovesnostjo ob 18. uri. Na predvečer praznika mesta Ljubljane, mesta heroja, da ne pozabimo, 9. maja. Ali bo Hotel Tivoli tako lep in predvsem obiskan kot nekoč, bomo še videli, foto Zgodovina na dlani Večletna draga in zahtevna […]

Mož po imenu Ove (En man som heter Ove, rež. Hannes Holm, 2016)

Koridor, 7. maj 2017 ― Vsi imamo tečnega soseda, ki se vedno glasno pritožuje zaradi na steno prislonjenih koles ali pasjih iztrebkov na skupni zelenici. V Holmovem filmu, ki je adaptacija istoimenskega romana Fredrika Backmana, se ta sosed imenuje Ove. Njegov svet se nenadoma obrne na glavo, ko se v sosesko priseli mlada družinica, ki s svojim živahnim ritmom starega […] The post Mož po imenu Ove (En man som heter Ove, rež. Hannes Holm, 2016) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski)

Cirkulacija 2, 7. maj 2017 ― V torek 9. maja 2017 ob 20.00 vabljeni na zvočni dogodek Z.B.Ø.R.  (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski), kar je troglava zvočno-raziskovalna intervencija njihovih glasov in sočasnega elektronskega preoblikovanja.  Trojica izpostavi tri avtorske načine – z možnostjo kratkotrajnega poenotenja – kar bi lahko celo imenovali zbor. Ne ravno naključje je hotelo, da dan sovpada z […]

Ana Jarc: Kaj je doletelo gospoda Jonesa

Koridor, 7. maj 2017 ― Gospod Jones nikoli ni vedel, kaj ga je zadelo. Bog je ustvaril svetlobo in vse neumnosti, ki spadajo zraven, med drugim največjo neumnost med vsemi, človeka, ki je takoj začel – početi neumnosti. Ena izmed največjih neumnosti, ki jih je Bog naredil, pa je gospod Jones. Gospod Jones je možak srednjih let, okrogel, majhen in […] The post Ana Jarc: Kaj je doletelo gospoda Jonesa appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
V Ljubljani in na Vrhniki se bodo spomnili Cankarjevega rojstnega dne

V Ljubljani in na Vrhniki se bodo spomnili Cankarjevega rojstnega dne

Misli, 7. maj 2017 ― V Ljubljani in na Vrhniki se bodo tudi letos poklonili spominu na Ivana Cankarja, ki ga literarna veda uvršča med začetnike in osrednje literate slovenske moderne ter med najpomembnejše slovenske književnike. V Ljubljani bo sredina prireditev ob literatovem rojstnem dnevu pred Cankarjevim domom in na Rožniku, na Vrhniki pa v njegovi spominski hiši.

Dane Zajc: Jagababa

Koridor, 7. maj 2017 ― Marca se je v Celjskem mladinskem centru odvila uprizoritev zadnje Zajčeve drame z naslovom Jagababa, ki je nastala v produkciji gledališke skupine GCC Središče. Predstava je prvenec mladega režiserja Aljaža Primožiča, ki se pri svojih rosnih šestnajstih letih lahko pohvali že z mnogimi dosežki na področju kratkometražnega filma in poezije.     Jagababa velja za […] The post Dane Zajc: Jagababa appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
1936 Dolenja vas – Pred izložbo

1936 Dolenja vas – Pred izložbo

Stare slike (Cerknica), 7. maj 2017 ― Slika je leta 1936 nastala pred izložbo Klammerjeve trgovine v Dolenji vasi. Na njej je triletni Viktor Klammer in njihov kuža. Bil je sin, prav tako Viktorja, enega izmed sinov znane Klammerjeve družine iz Dolenje vasi. Slika je najverjetneje nastala v enem hladnejših letnih časov, saj je oblečen v toplejša oblačila. Vikotu, kakor so ga klicali domači […]
še novic