Mediji / Press 2017

Mediji / Press 2017

KUD Art Stays, 18. junij 2017 ― Novinarska konferenca / Press conference: 21. 7. 2017, 10.00, Mestna hiša Ptuj / Ptuj Town Hall, Mestni trg 1, 2250 Ptuj Prenos / Download: >> Sporočilo za javnost 1 >> Press Release 1 >> Fotografije za objavo / Photos >> Objave Dodatne informacije in akreditacije za novinarje / Extra information and Press Accreditation: info@artstays.si, +386 […]
Kdo je do smrti zabodel igralca Gašperja Tiča ?

Kdo je do smrti zabodel igralca Gašperja Tiča ?

Marijan Zlobec, 18. junij 2017 ― Kot blisk se je pred eno uro razširila vest, da je v stanovanju na Trubarjevi 24 v Ljubljani, v nasilnem obračunu po prepiru med dvajsetletnikom in štiriinštiredestletnikom, slednji podlegel večkratnim vbodom. Čeprav kot trdijo mediji informacije o identiteti umrlega še niso potrjene, pa je ranam podlegel znani in priljubljeni slovenski dramski in televizijski ter filmski […]

Andreja Peklar: Ferdo, veliki ptič

Koridor, 18. junij 2017 ― Slikanice brez besedila ali »tihe« slikanice so v sklopu slovenske slikaniške produkcije precej redek pojav. Zaradi svojih osnovnih značilnosti, ki zanikajo potrebo po ubesedenju zgodbe, se te vrste slikanic upirajo na vizualno narativnost. Ilustracije v celoti zamenjajo besede, zato se morajo nizati po logično zgrajeni dramaturgiji, saj lahko le na tak način bralec aktivno pristopi […] The post Andreja Peklar: Ferdo, veliki ptič appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Paul McCartney pred turnejo po ZDA praznuje 75 let

Paul McCartney pred turnejo po ZDA praznuje 75 let

Misli, 18. junij 2017 ― Paul McCartney je poleg Johna Lennona najbolj znan član nekdanjih The Beatles, po zavezanosti glasbi pa najbolj profiliran člen slavne liverpoolske četverice. Njegova ustvarjalnost še traja, tudi nastopi se še vrstijo. Danes dopolnjuje 75 let, a o odhodu z glasbene scene še ne razmišlja. Prihodnji mesec se bo odpravil po ZDA, snuje tudi nov album.
V Seattlu odprli park, posvečen Jimiju Hendrixu

V Seattlu odprli park, posvečen Jimiju Hendrixu

Misli, 18. junij 2017 ― V ameriškem mestu Seattlu je končno zaživel park, posvečen enemu največjih kitaristov v glasbeni zgodovini Jimiju Hendrixu, ki so ga začeli snovati že leta 2011. Za park, ki se razteza na več kot 10.000 kvadratnih metrih ob muzeju Northwest African American Museum, so odšteli 2,2 milijona dolarjev.
še novic