Otroci so postali odrske zvezde

Otroci so postali odrske zvezde

Marijan Zlobec, 8. julij 2017 ― Lepo je bilo pozno popoldan v vročem Poletnem gledališču v Križankah na že drugi predstavitvi multimedijskega in koprodukcijsklega projekta Predani korakom, ko se v plesno – glasbenem performansu združujejo otroci, mladi glasbeniki in otroci iz zavoda URI Soča, večinoma na invalidskih vozičkih, ki pa imajo enake želje, vizije in sanje kot njihovi vrstniki. Jernej Šugman, […]

V Karlovyh Varyh zmagal domači film Little Crusader

Misli, 8. julij 2017 ― Glavno nagrado na filmskem festivalu v Karlovyh Varyh, zlati globus, je po 15 letih dobil domači film, meditativna drama o očetovstvu Little Crusader Vaclava Kadrnke. Ta je najbolj pritegnil petčlansko žirijo, poleg zlatega globusa pa je prejel še denarno nagrado v višini 25.000 dolarjev, piše na uradni spletni strani.

Dodatna projekcija Dežele La La v Mestnem kinu Ptuj

Mestni kino Ptuj, 8. julij 2017 ― Za vse tiste, ki ste zamudili največji hit letošnje sezone, še posebej pa za tiste, ki ste na zaključku Kina brez stropa ostali brez sedeža, bomo Deželo La La v Mestnem kinu Ptuj ponovili še enkrat. Dežela La La (La La Land, Damien Chazelle, ZDA, 2016, 128 min) bo na sporedu v četrtek, 13. julija, ob 20.30. Vabljeni!

Skriti faktorji (Hidden Figures)

Koridor, 8. julij 2017 ― Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Mary Jackson (Janelle Monáe) in Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) so skriti faktorji, temnopolte znanstvenice, ki so delale kot računarke za Naso v času vesoljske tekme med ZDA in Sovjetsko zvezo. Kot osnova za scenarij je služil istoimenski biografski roman Margot Lee Shetterly. Katherine pomaga s svojim znanjem analitične geometrije Johnu […] The post Skriti faktorji (Hidden Figures) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Makedonissimo ali kako se predstavlja nacionalna kultura v tujini

Makedonissimo ali kako se predstavlja nacionalna kultura v tujini

Marijan Zlobec, 8. julij 2017 ― Na 65. Ljubljana Festivalu je v Viteški dvorani Križank nastopil svetovno znani makedonski pianist Simon Trpčeski s svojimi glasbenimi prijatelji. Večer je bil lep dokaz makedonske glasbene, kulturne in nacionalne samozavesti, ponosa, identitete, poslanstva in vizije, kako prodreti s svojo umetnostjo v mednarodni prostor, kar pomeni seveda koncert v okviru mednarodno priznanega ljubljanskega festivala s […]

Punk Rock Holiday kompilacija | Novica

13. brat, 8. julij 2017 ― Fat Wreck Chords so lani prvič predstavili posebno izdajo za slovenski Punk Rock Holiday. Poteza se je izkazala za dobro, saj bodo letos vse skupaj ponovili. Tokrat je format malce drugačen, ker bo mogoče kupiti 10 inčno vinilko na kateri se bosta znašli tudi dve do sedaj neizdani pesmi. Zaenkrat je znano samo še to kako bo izgledala naslovnica. Komaj čakamo! . Poteza se je izkazala za dobro, saj bodo letos vse skupaj ponovili. Tokrat je format malce drugačen, ker bo mogoče kupiti 10 inčno vinilko na kateri se bosta znašli tudi dve do sedaj neizdani pesmi. Zaenkrat je znano samo še to kako bo izgledala naslovnica. Komaj čakamo!
Predani korakom kot Svet brez meja

Predani korakom kot Svet brez meja

Marijan Zlobec, 8. julij 2017 ― Popoldan ob 17. 30 se bo v Poletnem gledališču v Križankah odvijal  že drugi festival posvečen otroškemu gibalnemu gledališču oziroma predstavitev predstave – performansa Predani korakom. Tema bo simbolna in pomenljiva: Svet brez meja. Predstava je nastala v okviru 65. Ljubljana Festivala in URI Soča ter ob sponzorstvu Zavarovalnice Sava. Brezplačne vstopnice obiskovalci lahko prevzamejo […]
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 8. julij 2017 ― Pri založbi Sanje je izšel roman Rdečelaska turškega Nobelovca Orhana Pamuka, pri Cankarjevi založbi pa zbirka kratkih zgodb Blaža Kutina Tempirana Bomba. LUD Literatura je izdala pesniško zbirko Vsakdanje geometrije Petra Svetine, Založba ZRC pa delo Ne le kruh, tudi vrtnice avtorice Polone Sitar.
V Karlovyh Varyh v pričakovanju filmskih nagrad

V Karlovyh Varyh v pričakovanju filmskih nagrad

Misli, 8. julij 2017 ― V čeških Karlovyh Varyh se bo danes sklenil 52. mednarodni filmski festival, eden najstarejših in najpomembnejših evropskih filmskih festivalov, na katerem vsako leto prikažejo približno 200 filmov. Ob odprtju so za izjemen prispevek k svetovni kinematografiji nagradili Kena Loacha in Paula Lavertyja, nocoj pa bodo podelili ostale nagrade.

Sanacija podora pod Borlom še vedno z več neznankami

Štajerski tednik, 8. julij 2017 ― To jesen bodo začeli sanirati podor skale pod gradom Borl v Dolanah. Grajsko teraso bodo odstranili in na njenem mestu postavili razgledno ploščad, do katere pa obiskovalci (za zdaj) ne bodo mogli dostopati. Arheologi, ki se bodo na gradbišču pridružili gradbincem, si obetajo nove vpoglede v najstarejšo stavbno zgodovino gradu.
še novic