Novi Oder - Modri Kot

Novi Oder - Modri Kot

Radio Študent, 9. september 2017 ― Gre se za to, da se nekatere stvari lahko zgodijo, le tako če vsi stopimo skupaj. Prostora za razvoj in prikaz neodvisne scene je vedno manj, na slabe dni pa ga sploh ni. Gre se za to, da so nekateri taki, da raje delijo svoje izkušnje, ustvarjanje, možnosti,... kakor da bi sleherniku izstavili račun; kar potrebujejo pa je okolje in kontekst. 

Seine napoveduje prvenec Sno sna | Novica

13. brat, 9. september 2017 ― Zasanjani folk-punk trojec Seine z novim singlom 'Svog' napoveduje svoj prvenec 'Sno sna', ki izide 14. septembra 2017 za domačo založbo Moonlee Records. Seine je projekt Ivana Ščapca, katerega začetki segajo v daljno leto 2007, poln zagon pa je dobil šele, ko je njegov post-punk-noise kolektiv Vlasta Popić prenehal z delovanjem leta 2015. Prvotno kantavtorski projekt se je v tem obdobju razvil v polnokrven bend, kjer Ivana na vokalu in kitari spremljata Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bobnih, tolkalih in back vokalih, ter Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu. Leta 2016 so nastopili na Nektar Demo Festu v Banja Luki (BIH), kjer so zmagali na največjem bendovskem tekmovanju v regiji, ter si za nagrado priborili snemanje in produkcijo studijskega prvenca. Po februarskem nastopu na festivalu MENT Ljubljana so združili moči z založbo Moonlee Records in rezultat je odličen prvenec 'Sno sna', ki bo luč sveta ugledal naslednji teden. Album 'Sno sna' prinaša samosvojo in neverjetno privlačno kombinacijo zasanjanega kitarskega brenkanja, psihodeličnih basovskih linij in minimalističnih čutečih bobnarskih vzorcev, ki se prepletajo v pesmi ljubezni in hrepenenja.    
Mariborski Žički dvor začenja novo življenje

Mariborski Žički dvor začenja novo življenje

Misli, 9. september 2017 ― Nekdanji Žički dvor na mariborskem Lentu, ki je pred tremi leti prešel v zasebne roke, bo danes ponovno oživel. Čeprav so uspeli vrsto let razpadajočo stavbo zaenkrat šele očistiti, obnova s preureditvijo v gostinske ali namestitvene namene pa naj bi sledila v prihodnjih letih, bo nocoj gostila prvi umetniški dogodek, popestren s kulinariko.

Diskografija Life's Blood | Novica

13. brat, 9. september 2017 ― Ljubitelji klasičnega njujork hardkora in ostali glasbeni arheologi se bodo gotovo razveselili diskografije benda Life's Blood, ki je deloval ob koncu 80ih let prejšnjega stoletja, v času preporoda hardkor scene v tej metropoli. Kot sopotniki Revelation Records bendov in tudi večjih kot so že bili Sick Of It All so se nato usmerili v povsem drugo, bolj DIY smer. Po razpadu benda so namreč člani benda ustanovili kultne Born Against, politično angažiran bend, ki je bil tudi zraven pri postavitvi scene okrog kluba ABC No Rio, nekakšni alternativi CBGB-ju.    
Pila Rusjan - Elisa, 5 (2010) Dokumentarni video

Pila Rusjan - Elisa, 5 (2010) Dokumentarni video

DIVA nove pridobitve, 9. september 2017 ― Elisa, 5 je video o deklici, ki na svoj rojstni dan pristane na ulici, je video o problemu brezdomstva v São Paulu ter o socialnih neenakostih v svetu. Čas zadnjih 24-ih ur, preden mora več kot tisoč ljudi po sili razmer zapustiti okupirano stavbo sredi mesta, se prepleta s praznovanjem rojstnega dne samo ene izmed mnogih otrok-prebivalk te stavbe. V njenih očeh je videti hkrati veselje in otožnost.
še novic