Vzem si ga lagano

Kriterij.si, 6. januar 2018 ― Vzem si ga lagano Kitch: PopParty Urednik Sat, 01/06/2018 - 20:27 Vzem si ga lagano Kitch nas ima na kratki vrvici. Srečni smo, tjarampadadi, nobenih skrbi. Kitch nas vodi na Bahame, tjaramdadam, prek Sant Tropeza. Želimo ruke preko dekoltea. Sve dok sunce sija, sve je mamma mia! Sreča, zaboga, samo da smo srečni! Party people, prepustimo se! Živimo za danes! Ujemimo trenutek! Uživajmo, za božjo voljo, eno samo je življenje. Postavimo se v vlakce, pihajmo kot lokomotiva, vpijmo čihu, čihu, čihu, hu, hu. Migajmo z ritko, gibajmo se, džuskajmo, skačimo, ne stojmo, ne zastajajmo, nikakor ne stagnirajmo, premikajmo se naprej, progresivno, naj dogaja! Premikajmo ramena gor-dol, levo-desno, pokaži, kaj znaš! Ujemi ritem! Ujemi me! Rada se igram, rada se lepo imam. Rada se zdivjam! Ujemi me, če nočeš ostati sam! Noč je mlada, tek je dvanajst sati. Come on, come on! Spali bomo, ko bomo mrtvi. Naj se lesketa meso! Mlado, moško, žensko. Naj se bleščijo izklesane mišice in bleščice. Naredi si koktajl, kupi si ga in videl boš, kako se mlade ritke bleščijo, in potipal boš bronasti torzo, ki poka od moči, slikaj se, naj poka bliskavica, naj se blešči tvoj obraz ob njeni ritki, ob njegovih trebušnjakih, daj se na Facebook, na Instagram, na Twitter, naj se vidi, naj se blešči, naj pusti vtis, stari – mogoče bo jutri tudi tebe kdo kupil. Ker si srečen in uživaš, stari, uživaš v življenju! Poliži liziko, oblizni se, pokaži jezik, stisni ustnice, pomežikni, znori se in se prepoti, naslednjih sto let bo še lažje živeti! Kri, kot vino je pil, mesec bil je kriv. Osvobodi se! Delamo vse, kar se ne sme, v sobi sto dve. Migaj, spogleduj se, mežikaj z očmi, migljaj z jezikom. Samo da ne bude dosadno. Osvoji me da bude nam opasno. Vzem si ga lagano, bejbe. Now put your hands up! Uh huh, uh huh! Good girl gonne bad! Ko pogleda me, v meni vse vre. Jebi se, stari. Smej se, stari. Džuskaj, stari. Kdaj boš, če ne boš zdaj? Kaj je življenje, kaj je ves svet?! Mmm mhm mhm mmm. V diskoteki se n

Cankarjeve izbe: Princ na gori

OUTSIDER, 6. januar 2018 ― Kakšna so bivališča pisateljev? Se njihov bogat notranji svet in lucidno branje družbe okrog sebe zrcalita tudi v njihovih lastnih dnevnih sobah in spalnicah? Si pisatelj sploh lahko privošči, da naseljuje nekaj tako konvencionalnega, kot je kuhinja, hodnik ali celo stranišče? Na Outsiderjevi spletni strani smo v preteklosti že preverili, kako je bival eden najbolj…
Na Ljubljanskem gradu koncertni cikel Kitara - moj glas

Na Ljubljanskem gradu koncertni cikel Kitara - moj glas

Misli, 6. januar 2018 ― Na Ljubljanskem gradu so pripravili nov koncertni cikel Kitara - moj glas. Njegovi protagonisti bodo štirje glasbeniki, katerih umetniško ustvarjanje je tesno povezano s kitaro. Prvi koncertni večer 25. januarja bo krojil pevec in kitarist Zoran Predin, ki bo v družbi Damir Kukuruzović Django Group predstavil album Ljubimec iz omare.
Mag. Marjetica Mahne postala v.d. direktorice Slovenske filharmonije

Mag. Marjetica Mahne postala v.d. direktorice Slovenske filharmonije

Marijan Zlobec, 6. januar 2018 ― Že pred meseci smo pisali, da je najresnejša kandidatka za novo direktorico Slovenske filharmonije mag. Marjetica Mahne, predsednica Sveta javnega zavoda Slovenska filharmonija. Na zadnji seji Sveta so pozvali direktorja Damjana Damjanoviča naj opravi primopredajo poslov, sledilo pa je glasovanje o  novem predsedniku in podpredsedniku Sveta. Za predsednika so izvolili Borisa Renerja, za podpredsednico pa […]

Barbara Kanc: Iskanje brez naslova

Koridor, 6. januar 2018 ― Tistega zadnjega predbožičnega ponedeljka, ko so drugi morda že hiteli po trgovskih centrih iščoč božična darila, se je v Galeriji ŠKUC odvila (menda zadnja) ponovitev predstave Barbare Kanc Iskanje brez naslova, ki je bila pravo nasprotje zgoraj omenjeni naglici. Barbara Kanc je poleg avtorice koncepta tudi junakinja, ki se po konceptu Josepha Campbella poda na […] The post Barbara Kanc: Iskanje brez naslova appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 6. januar 2018 ― Pri založbi Modrijan je izšla knjiga Šest dni v Kataloniji Bojana Brezigarja, Nina Novak Oiseau je v samozaložbi izdala delo Kjer morje poljublja nebo, pri Mladinski knjigi pa so izdali delo Zima zima bela avtorjev Maureen Johnson, Johna Greena in Lauren Myraclea. Pri KUD Sodobnost International je izšla slikanica Garmannovo poletje Stiana Holea.

Filharmonija na Labi več kot le koncertna hiša

Misli, 6. januar 2018 ― Januarja lani odprta Filharmonija na Labi (Elbphilharmonie) je postala pravi magnet za obiskovalce. Do decembra se je na ploščad na višini 37 metrov, imenovano Plaza, povzpelo 4,5 milijona ljudi, 750.000 pa jih je prisluhnilo koncertom v filharmoniji, piše nemška tiskovna agencija dpa.

CELEIA - mesto pod mestom - javna vodstva

Pokrajinski muzej Celje, 6. januar 2018 ― Vabimo vas, da se z nami sprehodite med starodavnimi zidovi, ki pričajo o bogati zgodovini mesta. V kleti Knežjega dvora in pod grajskim dvoriščem se razteza največje razstavišče s konzerviranimi in situ ohranjenimi ostanki antične Celeje. Odlični monumentalni objekti izpred skoraj 2000 let so dopolnjeni s tekstovnimi in slikovnimi razlagami.             JANUAR         FEBRUAR             Sobota,      6. januar 2018                in      20. januar 2018          ob 11.00            Sobota,    3. februar 2018               in    17. februar 2018          ob 11.00 Vstopnina: 4€Prosimo, da svoj obisk najavite na: muzej@pokmuz-ce.si ali 03/4280 962.
še novic