Nocoj v finalu Evrovizije tudi Lea Sirk

Nocoj v finalu Evrovizije tudi Lea Sirk

RTS 24 – Kultura, 12. maj 2018 ― Zvečer bo v Lizboni potekal finale 63. Evrovizije. V finale se je iz dveh predizborov uvstilo dvajset držav, tudi Slovenija, ki jo zastopa Lea Sirk s pesmijo Hvala, ne! Na odru arene Altice bodo nastopili še predstavniki velikih pet - Nemčije, Francije, Italije, Velike Britanije in Španije - ter gostiteljice Portugalske.
Josephine Foster v živo

Josephine Foster v živo

Radio Študent, 12. maj 2018 ― "Ameriška folk ustvarjalka, mojstrica vsestranskih pristopov do forme in vsebine. Njena glasba in narativi so ustvarjanje mita, v katerem najdemo prastare in moderne podobe, teme, prigode ter ljudi. Josephine Foster s svojim izrazjem lahkotno podira vse meje med glasbo in poslušalcem." V živo iz etra Radia Študent v nedeljo ob 17h!  
Bitka na Sutjeski

Bitka na Sutjeski

Zgodovina na dlani, 12. maj 2018 ― V letu 2018 bomo obeležili 75 let od prelomnih dogodkov v Jugoslaviji med II. svetovno vojno, katerim se bomo posvetili tudi na našem portalu. Tokrat je na vrsti bitka na Sutjeski. Ker okupatorju v bitki na Neretvi, ki je potekala med januarjem in marcem 1943, ni uspelo uničiti vrhovni štab narodnoosvobodilne … Preberi The post Bitka na Sutjeski appeared first on Zgodovina na dlani.

1872 – Rojen Anton Korošec

Zgodovina na dlani, 12. maj 2018 12. maja leta 1872 se je v vasici Biserjane v občini Sveti Jurij pri Ščavnici rodil slovenski in jugoslovanski politik ter teolog Anton Korošec. Bil je verjetno najvidnejši slovenski politik v obdobju med svetovnima vojnama. V začetku 20. stoletja je spoznal vodjo Slovenske ljudske stranke Janeza Evangelista Kreka in sprejel … Preberi The post 1872 – Rojen Anton Korošec appeared first on Zgodovina na dlani.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 12. maj 2018 ― Pri založbi Miš je izšel roman Dva koraka naprej, ki ga podpisujeta Graeme Simsion in Anne Buist, pri založbi Modrijan pa delo Nad ledenikom in velemestnim šikom Janeza Pirca. Pri Literi so izšle pesmi Ferija Lainščka z naslovom Ne, v treh jezikih pa je na voljo slikanica Jakob in postojnski zmaj v priredbi in z ilustracijami Aleša Pučnika.

12. maj, mednarodni dan medicinskih sester

Kamra.si, 12. maj 2018 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...12. maja, ob mednarodnem dnevu medicinskih sester 12. maj se po svetu obhaja kot mednarodni dan medicinskih sester v spomin na rojstvo Florence Nightingale (1820-1910), britanske humanistke in medicinske sestre, ustanoviteljice sodobnega sestrinstva in je namenjen vsem medicinskih sestram sveta in njihovi dejavnosti pri bolnikih. Vir: http://revija.ognjisce.si/revija-ognjisce/232-aktualnosti/mednarodni-dnevi/7292-mednarodni-dan-medicinskih-sester
Na dražbo Monetovi motivi pariške železniške postaje Saint-Lazare

Na dražbo Monetovi motivi pariške železniške postaje Saint-Lazare

Misli, 12. maj 2018 ― Francoski slikar Claude Monet je leta 1876 in 1877 živel v majhni sobici nasproti železniške postaje Saint-Lazare v Parizu. V tem času je ustvaril znamenito serijo 12 slik z motivi železniške postaje - prihode in odhode vlakov, maso potnikov, paro, skozi katero pronica svetloba. Eno od slik bodo 20. junija pri Christie's ponudili na dražbi.
še novic