Killing Bono (2011)

Killing Bono (2011)

Deseta umetnost, 1. september 2019 ― Se vam je že kdaj zgodilo, da si ste na vsak način želeli premagati svojega rivala, a se vam je pri tem ponesrečila čisto vsaka poteza? Da ste bili na koncu sami tisti, ki ste padli v jamo? Da se vam je še tako popoln načrt spremenil v zgolj še en strel v koleno? Povezujte […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - 300 (2006)  All the President's Men (1976)  Zadrži dih  Mirai  Forrest Gump (1994) Copyright © Deseta umetnost [Killing Bono (2011)], All Right Reserved. 2019.

Nova stanovanjska stvarnost

Razpotja, 1. september 2019 ― Peter Karba Človekovo bivanje je skladno z določenimi materialnimi danostmi okolja, v katerem se nahaja, enako pa velja za človeško skupnost, v kateri posamezniki sobivajo. Materialne danosti in oblike sobivanja so izvor in predmet človekovega razumevanja sveta, ki se mestoma ostrí tudi v nekakšno izkušnjo ali védenje o ravnanju, ki omogoča bivanje. Zid, streha, notranje ognjišče; varno, suho, toplo; izolacijska in hkrati sobivanjska struktura, ki se tvori v merilu mesta, soseske in stanovanja. Se pa zdi, da smo stopili v čas, ko stanovanje dedujemo zgolj še kot ime. Stanovanje se nam še zmeraj dozdeva kot samoumevna oblika bivanja, ki jo bomo nekoč naselili, a vendar ima specifične lastnosti že minulih dob, ki so jo porodile. The post Nova stanovanjska stvarnost appeared first on Razpotja.
Ptujsko gledališče v novo sezono s šestimi premierami

Ptujsko gledališče v novo sezono s šestimi premierami

Misli, 1. september 2019 ― Ptujsko mestno gledališče že v prvi polovici septembra s kar dvema premierama odpira novo gledališko sezono. Tudi letos bodo v gledališču, ki je sicer brez lastnega igralskega ansambla, obiskovalcem ponudili šest premiernih uprizoritev, med katerimi bodo dve pripravili samostojno, ostale pa nastajajo v koprodukciji z drugimi hišami.
Iz naših zbirk – Scenski osnutek Janeza Lenassija

Iz naših zbirk – Scenski osnutek Janeza Lenassija

SLOGI, 1. september 2019 ― Predstavljamo vam zbirke SLOGI – Gledališkega muzeja. Septembra 2019 objavljamo scenski osnutek Janeza Lenassija (25 x 35,6 cm, tempera, tuš) za uprizoritev Primož Kozak: Afera (režiser France Jamnik, Drama Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani, 1961/62). Ikonoteka SLOGI – Gledališki muzej hrani bogato zbirko kostumskih in scenskih skic. Del scenografske zbirke predstavljamo na pregledni razstavi Prostor […] The post Iz naših zbirk – Scenski osnutek Janeza Lenassija appeared first on SLOGI.

“Ni prostora za nas” objavljen na spletu

C.M.A.K. Cerkno, 1. september 2019 ― Z današnjim dnem je bil na svetovnem spletu objavljen krajši dokumentarni film z naslovom No Place for Us / Ni prostora za nas, ki sta ga posneli mladi filmarki Andreea Udrea iz Romunije in Sara Maffi iz Italije. Gre za krajšo filmsko pripoved o pomenu Tinčkove bajte, bazi cerkljanskega alternativnega mladinskega centra, za vse vpletene. […] The post “Ni prostora za nas” objavljen na spletu appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Nova ulična sezona se začenja z LJUBLJANSKIMI ZGODBAMI!

Ana Monro, 1. september 2019 ― S septembrom v Gledališču Ane Monro začenjamo novo ulično sezono! Že v petek, 6.9., vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite na interaktivnem sprehodu skozi zgodovino Gornjega trga v Ljubljani – Ljubljanske zgodbe ob 17.00 (v slovenskem jeziku) / Ljubljana Stories ob 19.00 (v angleškem jeziku). Predstavo bomo odigrali v vsakem vremenu, prijave pa zbiramo na gledalisceanemonro@gmail.com. Dobrodošli ... The post Nova ulična sezona se začenja z LJUBLJANSKIMI ZGODBAMI! appeared first on Ana Monro.

Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier

OUTSIDER, 1. september 2019 ― Vhodna vrata so vizitka vsake hiše: So osrednja točka vsakega vhodnega območja in hkrati element, ki omogoča dostop do vašega osebnega mesta, kamor se lahko umaknete – vašega doma. V času ekskluzivnega sodelovanja z znamko Les Couleurs® Le Corbusier je podjetje heroal zato razvilo vhodna vrata, ki vsakemu hišnemu vhodu prinesejo sodobno, naravno in arhitektonsko… The post Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier appeared first on OUTSIDER.
Desant nad Fox News

Desant nad Fox News

Gledal_a bom, 1. september 2019 ― Med resne kandidate za filmske nagrade se je ravnokar uvrstil film Bombshell, prikaz razkritja afere spolnih zlorab Rogerja Ailesa, ustanovitelja in nekdanjega šefa televizijske […] The post Desant nad Fox News appeared first on Gledal_a bom.
še novic