OBVESTILO – POLETNI URNIK KNJIŽNICE

Knjižnica Postojna, 24. junij 2020 ― Obvestilo! Od 1. 7.  do 31. 8. 2020 bo v veljavi poletni urnik, in sicer bo knjižnica odprta: ob ponedeljkih, sredah in petkih od 11.00 do 19.00, ob torkih in četrtkih od 7.00 do 15.00, ob sobotah in nedeljah bo zaprta. Knjižnico vsak dan med 13.30 in 14.00 razkužujemo, zato je v tem času zaprta....
10 zanimiv dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

10 zanimiv dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

Deseta umetnost, 24. junij 2020 ― Cool Hand Luke: 200 kuhanih jajc so pripravili za najbolj znan prizor v filmu. Po zaslugi premetene montaže je Paul Newman pojedel le osem jajc vsega skupaj, ostalo pa so pospravili soigralci in snemalna ekipa, zaradi česar je naslednji dan na setu vse napenjalo. Butch Cassidy and the Sundance Kid: Scenarij Williama Goldmana je bil […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Uncut Gems (2019)  Top 5 razlogov za ogled najnovejšega filma o Supermanu  Ultimativna lestvica TOP 20 najboljših filmov leta 2018  [Pozor, hud prizor] - Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)  Chernobyl (2019) Copyright © Deseta umetnost [10 zanimiv dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli], All Right Reserved. 2020.
10 zanimivih dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

10 zanimivih dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli

Deseta umetnost, 24. junij 2020 ― Cool Hand Luke: 200 kuhanih jajc so pripravili za najbolj znan prizor v filmu. Po zaslugi premetene montaže je Paul Newman pojedel le osem jajc vsega skupaj, ostalo pa so pospravili soigralci in snemalna ekipa, zaradi česar je naslednji dan na setu vse napenjalo. Butch Cassidy and the Sundance Kid: Scenarij Williama Goldmana je bil […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Star Wars: Episode IV — A New Hope (1977)  [Pozor, hud prizor] - The Last of the Mohicans (1992)  Noč čarovnic  Dawn of the Planet of the Apes (2014)  [Pozor, hud prizor] - The Shining (1980) Copyright © Deseta umetnost [10 zanimivih dejstev o Paulu Newmanu, ki jih niste vedeli], All Right Reserved. 2020.

Domoznanske novitete - projekt PIŠK MS

Kamra.si, 24. junij 2020 ― Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota na svoji spletni strani ponuja novo storitev, ki smo jo poimenovali Domoznanske novitete. Gre za predstavitev in promocijo novega domoznanskega gradiva s Pomurja in Porabja, torej območja, ki ga Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota s svojo dejavnostjo pokriva.  

SERVIS: Po izobraževanju v status

Asociacija, 24. junij 2020 ― Ob zaključku študijskega leta je za mnoge študente in študentke humanističnih in družboslovnih fakultet ter umetniških in kreativnih akademij, ki zaključujejo svojo izobraževanje, ena od možnih poti, ki se jim ponuja za nadaljevanje njihove kariere, pridobitev statusa samozaposlenega v kulturi. V servisnem prispevku pojasnjujemo, kaj so posebnosti za pridobitev statusa samozaposlenega v kulturi takoj po … Preberi več o SERVIS: Po izobraževanju v status

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino ponovno Slovenija odprta za umetnost

Misli, 24. junij 2020 ― V tem tednu na Sinjem vrhu nad Ajdovščino poteka mednarodni likovni simpozij Slovenija odprta za umetnost, ki so ga tokrat pripravili že 28. zapored. Letošnja edicija je nekoliko drugačna od preteklih zaradi pandemije, vendar prav tako mednarodno obarvana. Na njej namreč sodelujejo tuji umetniki, ki živijo in delajo v Sloveniji.

ANA POD OKNOM v Novih Jaršah!

Ana Monro, 24. junij 2020 ― V sredo, 24. junija, smo z Ano pod oknom presenetili stanovalce blokov v Novih Jaršah. Na oknih, balkonih in dvorišču so se nam pridružili otroci in odrasli, ki so bili našega obiska zelo veseli in so tudi aktivno sodelovali. Nastopajoči: Katjuša Kovačič, Nikola Oreškovič, Camilo Acosta Mendoza.       The post ANA POD OKNOM v Novih Jaršah! appeared first on Ana Monro.

Primož Sturman: Vox mediorum socialum

OUTSIDER, 24. junij 2020 ― Novinarji imajo v današnjem času veliko srečo, da razpolagajo z veliko več viri kot pred desetletjem ali dvema. Revolucijo so naredili pametni telefoni, s katerimi lahko danes posnamemo ali oddajamo v živo vse, kar se dogaja pred našimi očmi, in družbena omrežja, ki neposreden prenos oziroma objavo v realnem času omogočajo. Če je res, da… The post Primož Sturman: Vox mediorum socialum appeared first on OUTSIDER.

Ob dnevu državnosti poziv k enotnosti

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 24. junij 2020 ― Govor direktorja Zgodovinskega arhiva Celje dr. Boruta Batagelja na osrednji celjski proslavi ob prihajajočem dnevu državnosti. Glavni trg, 23. junij 2020. “Spoštovani župan, poslanka, predstavniki veteranskih organizacij, praporščaki, Celjanke in Celjani, Slovenke, Slovenci, vsi prisotni, dober večer. V veliko čast mi je, da nocoj spregovorim ob prazniku državnosti. Marsikdo od vas je bil prav tu […] The post Ob dnevu državnosti poziv k enotnosti first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.
AirBeletrinin podkast: beremo s Snežano Brumec

AirBeletrinin podkast: beremo s Snežano Brumec

Airbeletrina, 24. junij 2020 ― Skoraj sto let po smrti je izjemen, če ne celo najboljši jugoslovanski letalec svoje generacije, Alojzij Knap, ostajal le v spominu sorodnikov, ki so ga preživeli. Zdaj spet svobodno »leti« v biografskem romanu pranečakinje Snežane Brumec. O knjigi Eden izmed nas sta se z njo pogovarjali Maja Čakarić in Klara Škrinjar.

O grajskih vrtnarjih - iz arhiva družine Rojc s Hudega

Kamra.si, 24. junij 2020 ― Medobčinski muzej Kamnik vabi na ogled nove občasne razstava O grajskih vrtnarjih. Razstava prikazuje zanimive zgodbe iz družine Rojc s Hudega pri Radomljah, ki se razkrivajo skozi bogat hišni arhiv in rodovno drevo, ki ga skozi leta sestavljal Peter Rojc. Lahko rečemo, da je bilo vrtnarstvo kar tradicionalna družinska dejavnost, saj so z njo povezani več ali manj vsi otroci Franca in Frančiške Rojc, pa tudi naslednje generacije. Naslov razstave O grajskih vrtnarjih nam pove, da so urejali vrtove in parke v bližnjem Souvanovem parku v Volčjem Potoku, pri graščinah Novo Celje in Miramar pri Trstu, nenazadnje mlajše generacije vrtove v Arboretumu Volčji Potok in pod gradom Zaprice, v mestni vrtnariji Kamnik.
Ob arheološkemu najdišču Stonehenge našli obroč starodavnih jaškov

Ob arheološkemu najdišču Stonehenge našli obroč starodavnih jaškov

Misli, 24. junij 2020 ― Raziskovalci so blizu britanskega arheološkega najdišča Stonehenge, starega več kot 4500 let, odkrili obroč prazgodovinskih jaškov. Terensko delo in analize so razkrile več kot 20 velikih jaškov. Premer posameznega jaška je več kot deset metrov, v globino pa meri pet metrov. Obroč sestavlja dva kilometra širok krog neolitičnih jaškov.
Berlinski kino Colosseum s pandemijo za vedno zaprl vrata

Berlinski kino Colosseum s pandemijo za vedno zaprl vrata

Misli, 24. junij 2020 ― Eden najstarejših nemških kinematografov, znameniti berlinski kino Colosseum, po sprostitvi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa v juliju ne bo ponovno odprl svojih vrat za obiskovalce, kot jih bodo drugi kinematografi. Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, jih je s pandemijozaprl za zmeraj.
Filharmonija se vrača

Filharmonija se vrača

Odzven, 24. junij 2020 ― V pokriznem času se na čisto prave koncertne odre počasi vračajo člani osrednjega državnega simfoničnega orkestra, Slovenske filharmonije. Med drugim so se s ciklusom Filharmonija se vrača vrnili Duo Claripiano in gost Massimiliano Miani.
še novic