HVALA in se kmalu spet vidimo na ulici!

Ana Monro, 6. julij 2020 ― 8 dni, 7 mest, 13 prizorišč, 38 dogodkov in 75 nastopajočih! To je 1. del 23. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2020 – OKVIR POLETJA, ki se je odvil med 27. junijem in 4. julijem, v številkah. HVALA vsem umetnikom in drugim, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi programa, ter seveda vam, dragi obiskovalci, da ... The post HVALA in se kmalu spet vidimo na ulici! appeared first on Ana Monro.
Obvestilo STAND UP ZA MAME

Obvestilo STAND UP ZA MAME

Mestno gledališče Ptuj, 6. julij 2020 ― Spoštovani obiskovalci. Obveščamo vas, da za kulturne dogodke ostaja v veljavi odlok o zbiranju do 500 oseb. Stand up za mame se torej nemoteno IZVEDE. Stand up za mame, danes v četrtek, 9.JULIJA 2020, ob 20.00 uri na južnem dvorišču Dominikanskega samostana Ptuj (nadomestno predstavo prvotnega termina iz 21. MARCA 2020). Vstopate z vstopnicami kupljenimi za prvotni termin oz. nakupljenimi za termin 9. JULIJ 2020. Stand up za mame še jutri, v petek, 10. JULIJA 2020, ob 20.00 uri (nadomestna prvotnega termina iz 22. MARCA 2020). Obiskovalce vljudno naprošamo, da se pred predstavo oglasite na mobilni blagajni. Vstop na prizorišče pol ure pred predstavo. Mestno gledališče Ptuj se zavezuje, da bo zagotovil občinstvu varno in prijetno izkušnjo, tako, da bo pri izvedbi dogodka spoštoval higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za prireditve in dogodke, ki jih je pripravil NIJZ, skladno s pridobljenim pozitivnim mnenjem. Obiskovalcem sporočamo, da je za prehod na prizorišče (skozi notranje prostore Dominikanskega samostana) OBVEZNA zaščitna maska.  
STAND UP ZA MAME

STAND UP ZA MAME

Mestno gledališče Ptuj, 6. julij 2020 ― Gostuje Tadej Toškliknite na SPOREDStand up za mame.... Kaj bo? Nimamo pojma, prepustimo se Tošu in poglejmo, kaj bo letos pripravil za mame :)Toševe predstave so ruska ruleta za vse, ki se znajdejo na prizorišču, nikoli se ne ve, kdaj in kje bo padlo ter po kom.Njegov svojevrstni smisel za humor (ptujski) je običajno sprejet odprtih rok – oster in pisan kot mavrica, v glavnem pa nekje med romantično ironičnim in nesramno ciničnim; naslonjen na primitivnost in vulgarnost človeške biti ...Toš se v svojih šovih posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju - to je po njegovem mnenju eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja.OGLED PREDSTAVE JE MOŽEN Z ZAŠČITNO MASKO.
Večer DSR: Mladi režiserji v dialogu – odpovedano zaradi napovedanega neurja

Večer DSR: Mladi režiserji v dialogu – odpovedano zaradi napovedanega neurja

Društvo slovenskih režiserjev, 6. julij 2020 ― V soboto, 11. julija, vas ob 21.30 vabimo v Letni kino Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi. Sezono Večerov DSR bomo zaključili s predvajanjem kratkih filmov predstavnikov maljše generacije ustvarjalcev, vsakemu filmu pa bo sledil še krajši pogovor z režiserjem/režiserko posameznega filma. Večer bo povezovala režiserka Urša Menart. Sodelovali bodo: Martin Draksler: Alzheimer Café (2019, kratki […]

V Galeriji Instituta Jožef Stefan razstavlja Miro Bone

Misli, 6. julij 2020 ― V Galeriji Instituta Jožef Stefan te dni umetniška dela razstavlja Miro Bone. Pod naslovom Vse v enem, eno v vsem so združene risbe ter tri med seboj ločene skupine figur, narejene v tehniki keramike in postavljene na višje podstavke, da se lahko obiskovalci z njimi soočijo iz oči v oči.
Želeli smo do zvezd: zgodovina celjskih raketarjev

Želeli smo do zvezd: zgodovina celjskih raketarjev

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 6. julij 2020 ― Knjiga mag. Petra Omersela Želeli smo do zvezd: zgodovina celjskih raketarjev na 170 straneh z bogato slikovno opremo natančno oriše kronologijo in raketne programe, ki so jih formalno amatersko organizirani celjski raketarji v svojih dosežkih in stremljenjih dvignili skozi pol stoletja delovanja na zavidljivo polprofesionalno raven. Iz entuziazma posameznikov, navdušenih nad osvajanjem vesolja, so se […] The post Želeli smo do zvezd: zgodovina celjskih raketarjev first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.

mikelić vreš arhitekti: Domačija Histria Aromatica

OUTSIDER, 6. julij 2020 ― Na domačiji Histria Aromatica se na edinstven način prepletata kmetijska in turistična dejavnost. Za arhitekturo so poskrbeli pri hrvaški pisarni mikelić vreš. Nad istrsko vasjo Bale se vzpenja hrib Pižanovac, na vrhu katerega se odpira odličen razgled na morsko obalo vse od Rovinja pa do parka Brioni. Nekaj pod vrhom stoji domačija Histria Aromatica. Program… The post mikelić vreš arhitekti: Domačija Histria Aromatica appeared first on OUTSIDER.
Artemis Fowl (2020)

Artemis Fowl (2020)

Deseta umetnost, 6. julij 2020 ― Otroku, ki se je leta 2001 srečal z Artemisom Fowlom, se je ob branju zdelo, da je knjiga namenjena odraslim: napet, mestoma kompleksen fantazijski triler ni podcenjeval ciljnega občinstva in si je kmalu pridobil širok krog privržencev. Svetovna uspešnica je spočela 7 nadaljevanj in stripovsko adaptacijo, seveda pa je klicala tudi po filmski. Govorice o […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Akademija izpostavlja boj proti rasizmu in spolni neenakopravnosti, kdaj pa bo na vrsti revščina?  Dawn of the Planet of the Apes (2014)  Zapelji me, če me moreš  Vertigo (1958)  Man of Steel (2013) Copyright © Deseta umetnost [Artemis Fowl (2020)], All Right Reserved. 2020.

Ajda Bračič: Rojeni v postmodernizem

OUTSIDER, 6. julij 2020 ― Aktualna številka revije Outsider v branje ponuja obsežen sklop o slovenski arhitekturi postmodernizma. To je najbrž razlog, da sem ga kljub temu, da se mimo njega z avtobusom vozim skoraj vsak dan, nedavno ugledala s svežimi očmi – simetrično rjavo poslopje, opravljeno v fasadne plošče barve stare opeke, z dvema vzporednima traktoma, ki ju na… The post Ajda Bračič: Rojeni v postmodernizem appeared first on OUTSIDER.
Muzikolog Primož Kuret praznuje 85 let

Muzikolog Primož Kuret praznuje 85 let

Misli, 6. julij 2020 ― Muzikolog in zaslužni profesor na Akademiji za glasbo Primož Kuret je danes dopolnil 85 let. Glasbeni javnosti je poznan predvsem po Slovenskih glasbenih dnevih, ki jih je pred 35 leti ustanovil s skladateljem Milanom Stibiljem in se od njih poslovil leta 2015. Je avtor številnih raziskav, monografij, njegova bibliografija obsega več kot 1000 enot.
Andante festivo

Andante festivo

Odzven, 6. julij 2020 ― Za sedemnajsti koncert iz tega cikla Filharmonični spletni abonma so Godalci Slovenske filharmonije pripravili kratek, jedrnat in izjemno privlačen nabor del romantičnega repertoarja.
še novic