V Kaunasu premiera Elektra v režiji Jaše Kocelija

SiGledal Novice, 12. september 2020 ― Slovenski režiser Jaša Koceli je s svojo ekipo na veliki oder Narodnega dramskega gledališča v Kaunasu, evropski prestolnici kulture 2022, postavil predstavo Elektra. V gledališču predstavo posvečajo ženskam Belorusije. Današnjo premiero bo ob 17. uri mogoče na daljavo spremljati tudi v ljubljanskem Siti teatru BTC.

Na platnu premiera plesne predstave Kodeks totemizma

SiGledal Novice, 12. september 2020 ― V Plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo ob 20. uri premiera posnete predstave Kodeks totemizma, ki obravnava odnos med spoloma v predzgodovinskih časih ter vlogo posameznika skozi življenje od rojstva do smrti. Avtor predstave Nikola Pavlović in plesalka Nataša Đurić sta zaradi strogih koronavirusnih ukrepov ostala v Srbiji in predstavo posnela.

Konferenca Zelene prakse mest – prijave odprte!

Inštitut za politike prostora, 12. september 2020 ― Vabimo vas, da se nam pridružite na mednarodni konferenci Zelene prakse mest: Prispevek Urbane agende EU k zelenemu prehodu. Spoznavali bomo mesta, ki se uspešno odzivajo na podnebne spremembe. S predstavniki slovenskih in drugih evropskih mest bomo razpravljali o tem, kako se lahko mesta prilagodijo in odzovejo na podnebne spremembe ter obenem dvignejo kakovost življenja... The post Konferenca Zelene prakse mest – prijave odprte! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent…

Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent…

Cirkulacija 2, 12. september 2020 ― Tuesday, 22. september 2020 at 8.00 PM Feel invited to a three-headed recital (aka a concert aka a poetry event aka a dramaturgy bow with beginning and end) by Vida Voyage (aka Vida Vojić). Space rock (or: what’s left of it…). Vida loves Cowboy Junkies, Julee Cruise (collabs: composer Angelo Badalamenti, movie director David Lynch) and capodastre by a local cowboy Tomaž Pengova. The references…. Her music is similarly floating – extremely emotional, socially-aware and rich sound a...
Ostržek

Ostržek

MMC Gledamo, 12. september 2020 ― Ostržek je sicer vse od leta 1940, ko je Walt Disney njegove dogodivščine iz knjižne predloge prelil v svoj drugi celovečerni animirani film, znan predvsem kot simpatično navihan lesen fantič, ki mu ob laganju prikladno zraste nos.

LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 25. SEPTEMBRA!

Ana Monro, 12. september 2020 ― V petek, 11. septembra, smo na edinstveno dogodivščino potovanja skozi čas popeljali še eno skupino gledalcev, ki so se izkazali za odlično občinstvo. Zadnja uprizoritev interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe v letu 2020 se bo odvila 25. septembra ob 18.00 na Gornjem trgu. Prisrčno vabljeni!   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA           The post LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 25. SEPTEMBRA! appeared first on Ana Monro.

Festival fotografije v Mariboru o telesu in mejah

Misli, 12. september 2020 ― V Mariboru se danes začenja Festival fotografije, ki bo odpiral vprašanja o doživljanju telesa, dojemanju podobe, identifikacijah s telesom ter njegovem položaju v prostoru, iskanju meja med telesnim in duhovnim ter doživljanju vidnih in nevidnih meja. Posebno pozornost bodo namenili tudi obletnici Pogodbe iz St. Germaina.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 12. september 2020 ― Pri Beletrini so izdali biografski roman o življenju Radka Poliča RAC, ki ga je napisala Petra Pogorevc, pri založbi Miš pa mladinski roman norveške pisateljice Mine Lystad z naslovom Luzerka. Pri Mladinski knjigi je izšel družinski kolesarski vodnik Simona Demšarja.
Katera knjiga iz šolskih dni vam je najbolj ostala v spominu?

Katera knjiga iz šolskih dni vam je najbolj ostala v spominu?

Airbeletrina, 12. september 2020 ― Otroci in mladi so se vrnili v šolske klopi, na njihovem bralnem seznamu se bodo znašle knjige, ki jih narekujejo seznami za bralno značko, domače branje, Cankarjevo tekmovanje itd. Ni nujno, da gre za knjige, ki so med mladimi bralci najbolj priljubljene. Nekaj znanih ljudi, povezanih s knjigo, smo povprašali, katera knjiga jim je najbolj ostala v spominu iz šolskih dni.
1940 Begunje – Duhovna obnova Katoliške akcije

1940 Begunje – Duhovna obnova Katoliške akcije

Stare slike (Cerknica), 12. september 2020 ― Dekleta so se fotografirala pred Prosvetnim domom v Begunjah ob zaključku srečanja Katoliške akcije, ki je bilo namenjeno poglabljanju vere. Gospa Lojzka Švigelj se je spominjala, da je bila voditeljica srečanja iz Logatca. Večina udeleženk je bila z Menišije, iz begunjske župnije, nekaj pa iz sosednjih župnij (Sveti Vid, Cerknica, Grahovo). Iz Wikipedije, proste enciklopedije: […]
iz parterja Primoža Kureta

iz parterja Primoža Kureta

Odzven, 12. september 2020 ― Nestor in doajen slovenske pa še kakšne muzikologije, leta 1935 rojeni zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, je letos ob svoji 85-letnici življenjske in delovne kariere izdal novo knjigo z naslovom Iz parterja. Nekaj spomina.
Film Oaza prejel nagrado na beneškem festivalu

Film Oaza prejel nagrado na beneškem festivalu

BSF, 12. september 2020 ― Film srbskega režiserja Ivana Ikića Oaza, ki je slovenska manjšinska soprodukcija, je prejel nagrado za najboljši evropski film v sekciji Dnevi avtorjev (Giornate degli autori). Nagrado podeljuje mreža Europa Cinemas, katere člani so tudi kinematografi slovenske Art kino mreže.
še novic