Big Dick Energy

Big Dick Energy

Smetnjak, 5. december 2020 ― Po snežaku Big Head Energy iz januarja 2013 je tokrat na Trgu republike zasijal še Big Dick Energy. Smetnjaku, odkrito, v gesti ni uspelo videti drugega kot poklon vladi in velikemu vodji. Konec koncev je v stavbi nasproti dan poprej … Continue reading → The post Big Dick Energy first appeared on Smetnjak.

5. december - mednarodni dan prostovoljstva

Kamra.si, 5. december 2020 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...5. december - mednarodni dan prostovoljstva Mednarodni dan prostovoljstva za ekonomski in socialni razvoj ali krajše Mednarodni dan prostovoljstva je razglasila Organizacija združenih narodov na 40. zasedanju generalne skupščine z resolucijo A/RES/40/212 17. decembra 1985. Od takrat se vlade, Združeni narodi in civilnodružbene organizacije pridružujejo prostovoljkam in prostovoljcem iz vsega sveta pri praznovanju 5. decembra, mednarodnega dneva prostovoljstva. Mednarodni dan prostovoljstva omogoča organizacijam, ki v svoje programe vključujejo prostovoljce/prostovoljke, ter posameznim prostovoljkam in prostovoljcem, da pokažejo javnosti, kaj so prispevali s prostovoljskim delom na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni pri doseganju razvojnih ciljev tega tisočletja Vir:https://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/mednarodni-dan-prostovoljstva

Literarni natečaj II. Kamniške svetilke: Poslušam te

Kamnik.info, 5. december 2020 ― Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik objavlja literarni natečaj II. Kamniške svetilke, ki tokrat potekajo pod naslovom Poslušam te. Literarni natečaj je namenjen odraslim ustvarjalcem kratkih zgodb in poezije. Literarni natečaj traja od 3. decembra 2020 do 8. februarja 2021. Z objavo natečaja tako obeležujemo Ta veseli dan kulture, ki ga praznujemo na rojstni dan pesnika Franceta ... Prispevek Literarni natečaj II. Kamniške svetilke: Poslušam te je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
Niko Grafenauer ob jubileju: Vsaka oblast bi morala ceniti umetnost

Niko Grafenauer ob jubileju: Vsaka oblast bi morala ceniti umetnost

Misli, 5. december 2020 ― Pesnik, prevajalec in družbenokritični intelektualec Niko Grafenauer danes praznuje 80 let. V pogovoru za STA je dejal, da čas epidemije doživlja kot tretjo svetovno vojno, zaradi karantene pa tudi ni povsem na tekočem z aktualnimi razmerami v kulturi. A kot poudarja, "mora vsaka oblast - leva, desna, progresivna ali nazadnjaška - ceniti umetnost".
Arktika

Arktika

MMC Gledamo, 5. december 2020 ― Overgård je moški srednjih let, ki ga srečamo sredi arktične divjine. Iz manjšega letala, ki je očitno doživelo nesrečo, je naredil bivak in sredi širnih prostranstev v skoraj brezupnem položaju poskuša opozoriti na svoj položaj.
Fargo – 4. sezona (2020)

Fargo – 4. sezona (2020)

Deseta umetnost, 5. december 2020 ― Antologijska nadaljevanka Fargo, ki jo tudi sam uvrščam med vrhunce televizijske ponudbe, se je letos vrnila na male zaslone s svojo četrto sezono, ki hkrati predstavlja precejšen odmik od tistega, kar je serija ponujala v svojih prejšnjih sezonah. Odločitev je po svoje smiselna, saj je sicer povsem spodobna tretja sezona že kazala znake kreativne ujetosti v […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Nikoli ni prepozno  El club (2015)  The Shawshank Redemption (1994)  eXistenZ (1999)  [Pozor, hud prizor] - Cool Hand Luke (1967) Copyright © Deseta umetnost [Fargo - 4. sezona (2020)], All Right Reserved. 2020.

Fargo – 3. sezona (2017)

Deseta umetnost, 5. december 2020 ― Po dveh naravnost vrhunskih sezonah antologijske nadaljevanke Fargo so ob napovedi tretjega poglavja pričakovanja skočila na razumljivo visoko raven. Tokrat je dogajanje postavljeno v Minnesoto leta 2011 in predstavi zgodbo rivalskih bratov dvojčkov (Ewan McGregor), ki se zaradi osebnih zamer zapleteta v kompleksno mrežo umorov, nasilja, korupcije in zarot, pri tem pa trčita ob brezčutne kriminalce, usodne […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Singin’ In The Rain (1952)  Mission: Impossible - Fallout (2018)  Otroška igra  King Arthur: Legend of the Sword (2017)  Bronson (2008) Copyright © Deseta umetnost [Fargo - 3. sezona (2017)], All Right Reserved. 2020.
Fargo – 2. sezona (2015)

Fargo – 2. sezona (2015)

Deseta umetnost, 5. december 2020 ― Navkljub mnogim skeptičnim sodbam, da se nadaljevanka, posneta po filmu Fargo, sicer črnohumorni klasiki bratov Joela in Ethana Coena, ne bo prijela, je prva sezona gledalce in kritike popolnoma presenetila. Tudi mene, ki omenjeni film uvrščam med najboljše produkte sedme umetnosti, je ujela nepripravljenega in šokiranega, da lahko televizija v konkurenci s slaboumnimi resničnostnimi šovi in za lase privlečenimi […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    200 romantičnih komedij – VIII. del  Dangerous Liaisons (1988)  Annabelle 3  Venom  Najboljši božični filmi vseh časov Copyright © Deseta umetnost [Fargo - 2. sezona (2015)], All Right Reserved. 2020.
Christiane F. (1981)

Christiane F. (1981)

Deseta umetnost, 5. december 2020 ― Dandanes se zdi, da o nevarnosti jemanja drog vemo že praktično vse, toda temu ni bilo vedno tako. Vse do prve polovice 80. let prejšnjega stoletja so debate o drogah veljale za tabu temo, za nekaj, o čemer se je govorilo zgolj potihem, stroka pa je tovrstni pojav obravnavala kot težavo, s katero se sooča […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Rosie (2018)  Brightburn  Vsi proti vsem  This Film Is Not Yet Rated (2006)  Fargo (1996) Copyright © Deseta umetnost [Christiane F. (1981)], All Right Reserved. 2020.
Ptuj na čelu evropskega projekta ArcheoDanube

Ptuj na čelu evropskega projekta ArcheoDanube

Misli, 5. december 2020 ― Ptujska občina je kot vodilni partner ob strokovni pomoči Znanstveno raziskovalnega središča Bistra julija začela dve leti in pol trajajoč evropski projekt ArcheoDanube, namenjen predstavitvi arheoloških parkov v mestnih območjih kot orodju za lokalni trajnostni razvoj. V najstarejšem mestu se bodo osredotočili na dediščino rimske Petovione.

Pismo Bojanu Jablanovcu

SiGledal Novice, 5. december 2020 ― To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Kristina Aleksova Zavašnik piše Bojanu Jablanovcu.
Tudi Gornjesavski muzej Jesenice se pridružuje skupni vseslovenski akciji Naprej v preteklost

Tudi Gornjesavski muzej Jesenice se pridružuje skupni vseslovenski akciji Naprej v preteklost

Gornjesavski muzej, 5. december 2020 ― Tudi Gornjesavski muzej Jesenice se pridružuje skupni vseslovenski akciji Naprej v preteklost V avgustu 2020 je Skupnost muzejev Slovenije v sodelovanju s Službo za premično dediščino in muzeje pripravila akcijo #Naprejvpreteklost, s katero so opozorili na vlogo muzejev v sodobni družbi, ki “hranijo dediščino in korenine sodobnega človeka”. Sodelovalo je 54 muzejev in galerij, ki [...]
Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov tokrat z virtualnim aplavzom

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov tokrat z virtualnim aplavzom

Misli, 5. december 2020 ― V Avstriji so zaradi slabih epidemioloških razmer do 7. januarja prepovedali vse koncerte z občinstvom. Kljub temu ljubitelji klasične glasbe ne bodo ostali brez tradicionalnega novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov. Ti bodo sicer igrali pred praznim avditorijem, gledalci jih bodo preko malih zaslonov lahko nagradili z virtualnim aplavzom.

»Bog in Rim«: oris bizantinske politične teologije v luči hierarhičnih vzorov

Razpotja, 5. december 2020 ― Simon Malmenvall Bizantinska ali romejska državna ideja, ki je svoje bistvene značilnosti ohranjala in poglabljala v tisočletnem loku od 5. do 15. stoletja, je slonela na dvojnem temelju: na osebi cesarja in na krščanski veri v njeni vzhodni oziroma pravoslavni obliki. Ta temelja, ki ju lahko imamo za nosilca bizantinske samobitnosti in vira vseh drugih družbenih hierarhij, sta med drugim zaslužna za predstavo o deklarativni nadrejenosti Bizanca celotnemu pravoslavnemu krščanskemu svetu. Glavna oseba, ki je utelešala povezanost krščanskih ljudstev in njihovih dežel, je bil bizantinski oziroma, kakor se je sam označeval, rimski ali romejski cesar. The post »Bog in Rim«: oris bizantinske politične teologije v luči hierarhičnih vzorov appeared first on Razpotja.
še novic