The Dig

Koridor, 13. marec 2021 ― Po besedah Ralpha Fiennesa je to »zgodba o sorodnih dušah, ki pa ni zasenčena z ljubeznijo ali romanco«. The post The Dig appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Glasba, ki rada potuje

Odzven, 13. marec 2021 ― Prvenec Čas mariborskega četverca Madame Brumowski je samozavesten, nekonvencionalen, svoboden polet. Z vsako skladbo hrabro poleti tja, kjer bi drugi nemara oklevali. Album, ki melanholično jadra nad svobodo.

Nagradni kviz Muri

Kinodvor, 13. marec 2021 ― Z mačjim kvizom preverite svoje poznavanje zgodb iz Mačjega mesta! Hkrati pa lahko sodelujete v žrebanju za kodo za brezplačni ogled miniserije na spletnem Kinodvoru. Vsak teden nov kviz in žrebanje. Prvo žrebanje bo v petek, 9. aprila ob 16. uri.

Zapisi iz brloga: Drago Ivanuša

SiGledal Novice, 13. marec 2021 ― Med zaprtjem gledališč zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa je gledališkim ustvarjalcem odvzet stik z gledalci. Odgovor na vprašanje, kdaj bodo igralci lahko spet stopili pred publiko, ostaja neznanka. Kakšen je ta čas za gledališke ustvarjalce? – Drago Ivanuša: "Gledališče je povezano s tistim, ki gleda, in skozenj gleda samo sebe."

1972 Rakek – 13. marec, rakovški krajevni praznik

Stare slike (Cerknica), 13. marec 2021 ― Nagovor Franca Ponikvarja pred začetkom smučarskih tekov pod nazivom Teki Rakovške čete, posvečeni spominu na odhod rakovških fantov v partizane in ustanovitve Rakovške čete. Dogodek je iz začetka sedemdesetih let. V uvodu nekaj podatkov iz Kronike občine Rakek med NOB 1941 – 1945, ki jo je napisal Franc Kotnik, izdal pa Krajevni odbor NOV Rakek. […]

13. marca 1916 se je v Selnici ob Dravi rodil Arnold Tovornik, gledališki igralec

Kamra.si, 13. marec 2021 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...13. marca 1916 se je v Selnici ob Dravi rodil Arnold Tovornik, gledališki igralec. Umrl je 4. junija 1976 v Mariboru. Arnold Tovornik je bil igralec, rojen v Selnici ob Dravi. Po končani gimnaziji se je vpisal na vojaško intendantsko akademijo v Beogradu. Od l. 1938 do začetka druge svetovne vojne je služboval kot intendantski podporočnik v Mariboru. V aprilski vojni 1941 je bil zajet in interniran, l. 1942 pa je bil iz nemškega ujetništva izpuščen in je do konca vojne delal kot intendant v mariborski vojni bolnici. Po koncu vojne je še dve leti delal v jugoslovanski vojski in za krajši čas na Okrajnem ljudskem odboru Maribor. 
še novic