Navodila za obiskovalce zaradi nalezljive bolezni COVID-19

SLOGI, 10. april 2021 ― Spoštovane obiskovalke in obiskovalci Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja, Vljudno Vas prosimo, da za varen in brezskrben obisk upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI: • Pred vstopom v prostore SLOGI in ob izstopu iz prostorov SLOGI si je potrebno razkužiti roke. • V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne […] The post Navodila za obiskovalce zaradi nalezljive bolezni COVID-19 appeared first on SLOGI.

SLOGI – Gledališki muzej ponovno ODPRT

SLOGI, 10. april 2021 ― Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej je ponovno odprt od 13. aprila. Stalna razstava HOJA ZA GLEDalIŠČEM – Od jezuitov do Cankarja je odprta od ponedeljka do petka 9. do 16. ure, ob praznikih zaprto. Prosimo Vas, da ob Vašem obisku upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19: • Pred vstopom […] The post SLOGI – Gledališki muzej ponovno ODPRT appeared first on SLOGI.
Mavretanec (The Mauritanian)

Mavretanec (The Mauritanian)

Koridor, 10. april 2021 ― Boj Mohamedouja Oulda Slahija za svobodo in pravico po protizakonitem zaprtju v zloglasni ameriški zapor Guantanamo. The post Mavretanec (The Mauritanian) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 10. april 2021 ― Pri mariborski založbi Litera so izdali knjigo avstralskega pisatelja Geralda Murnana Pustinje, pri novomeški založbi Goga pa eseje dopisnika iz ZDA Andreja Stoparja pod naslovom Ameriški Rubikon. Mladinska knjiga je izdala knjigo slikopisov za otroke Bilo je nekoč na deželi avtorice Cvetke Sokolov in ilustratorke Anke Kočevar.

Pismo Jerneju Šugmanu

SiGledal Novice, 10. april 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Drago Meglič: "Naj si angeli mislijo, kar si hočejo, naj se naslajajo nad tvojo neizmerno virtuoznostjo, ne morejo pa nam vzeti tebe, dragi Jernej, v svojih delih sam živel boš večno." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
1970 Rakek – Pivnik

1970 Rakek – Pivnik

Stare slike (Cerknica), 10. april 2021 ― Na sliki je pivnik s sliko zajčka Jelke Reichman in pesmico Vojana Arharja. Založil in učencem razdelil jih je Republiški odbor Rdečega križa. Sem Repko zajček mlad, si zobe čistim rad, posebno še zvečer, s krtačko venomer. Mi za kolače ni, le repa mi diši, moj dom sta dol in breg, zobje kot beli sneg. […]
Samoironičen in distanciran pogled

Samoironičen in distanciran pogled

Odzven, 10. april 2021 ― Na plošči Veleranjki L. G. se je Gluvić odločil svojih bivanjskih razmišljanj lotiti s samoironičnega in nekolikanj distančnega aspekta; na tak način je teme lahko še bolj poosebil, ne da bi ob tem postal sentimentalen ali patetičen.
še novic