Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 17. april 2021 ― Pri založbi Beletrina so izdali knjigo Džohe Alharti naslovom Nebesna telesa, pri Mladinski knjigi pa duhovito knjigo Adama Kaya Sveta noč, zgaran na moč. Pri založbi Miš je izšla knjiga 26-nadstropna hišica na drevesu, ki jo podpisujeta Andy Griffiths in Terry Denton, pri Založbi Fran pa slikanica O črnem ptičku in beli ptičici Maje Smotlak.
1940 Kranj – Tone Hace I.

1940 Kranj – Tone Hace I.

Stare slike (Cerknica), 17. april 2021 ― Slika je bila objavljena v časniku Slovenski dom na dan Tonetove aretacije, 13. marca 1940. Napisali so, da je bil prav čedno oblečen, obut v nove gojzarje. V Wikipediji piše, da je bil po poklicu zločinec. Prizadelo me je. Zločinca sta bila Hitler in Mussolini. Tudi bližje bi še našla kakšnega. Hace pa je bil […]

Superge Kanyeja Westa na dražbi za milijon dolarjev

Misli, 17. april 2021 ― Prototip superg Nike Air Yeezy 1, ki jih je glasbenik Kanye West nosil na podelitvi grammyjev leta 2008, bodo ponujene na dražbi avkcijske hiše Sotheby's. Pričakovana vrednost od prodaje na dražbi je milijon ameriških dolarjev, kar bi bil lahko po pisanju britanskega BBC najvišji znesek, ki bi ga na dražbi iztržili za par superg.
še novic