Ni mogoče čakati zaman

Ni mogoče čakati zaman

Koridor, 25. september 2021 ― Predstavo, ki je sicer zelo atmosferična, mora gledalec še kar zavzeto spremljati, da mu podrobnosti ne uidejo. The post Ni mogoče čakati zaman appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Sezona 2021/22

Hiša kulture Celje, 25. september 2021 ― Spoštovani prijatelji, ljubitelji umetnosti! Zagotavljanje dostopa do vrhunskih in raznolikih umetniških vsebin, ki je navsezadnje osnovna državljanska pravica in po našem mnenju ključna sestavina … More
V ljubljanski Drami Požigalci v viziji Jana Krmelja

V ljubljanski Drami Požigalci v viziji Jana Krmelja

Misli, 25. september 2021 ― V SNG Drama Ljubljana bodo drevi krstno uprizorili satirično dramo Požigalci, ki jo je režiser Jan Krmelj ustvaril kot priredbo besedila Maxa Frischa Dobrnik in požigalci. Krmelj je pri pisanju teksta izhajal iz močnega občutka, da je konec že tukaj. Predstava se namreč začne na pogorišču in podaja retrospektiven pogled na Frischevo dramo.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 25. september 2021 ― Pri založbi KUD Apokalipsa so izdali knjižico z naslovom Eseji in zgodbe Milana Dekleve, pri Mladinski knjigi je v zbirki Esenca izšla knjiga Billa Brysona Človeško telo: Vodnik za stanovalce, pri založbi Zala pa mladinski roman Milijonček za prijaznost norveškega avtorja Arnfinna Koleruda v prevodu Darka Čudna.
še novic