Mednarodna in lokalna podpora neodvisni kulturi

Asociacija, 13. februar 2022 ― Nevladne organizacije v kulturi so med najbolj mednarodno dejavnimi in uveljavljenimi akterji v kulturi. V luči trenutnih dogajanj slabljenja položaja nevladnih organizacij v kulturi ponovno prejemamo pisma podpore domačih in tujih organizacij ter posameznikov. Pozivamo vas tudi k oddaji vašega. Kolegice in kolegi iz tujine nas podpirajo v boju proti stagnaciji sredstev za neodvisno kulturo, … Preberi več o Mednarodna in lokalna podpora neodvisni kulturi
Nedeljski pogovor: Dario Frandolič iz Doberdoba

Nedeljski pogovor: Dario Frandolič iz Doberdoba

Časnik, 13. februar 2022 ― Veliko sonca je bilo tisti dan v Solkanu, otroci so igrali nogomet in včasih jim je kaj rekel gospod, ki se mi je predstavil kot Dario Frandolič. Po treningu nas je zapeljal v Gorico. Dobiš vtis, da je Gorica slovensko mesto, pa vendarle so povsod naokoli Italijani pili vsak svoj kozarec domačega vina in uživali v zimskem soncu. Same slovenske hiše, ves čas pa italijanščina. The post Nedeljski pogovor: Dario Frandolič iz Doberdoba appeared first on Časnik.

V Pesaru načrtovan muzej Daria Foja

Misli, 13. februar 2022 ― V italijanskem mestu Pesaro nameravajo urediti muzej, posvečen leta 2016 preminulemu Nobelovemu nagrajencu za književnost Dariu Foju in njegovi ženi Franci Rame. Za projekt, pri katerem sodeluje njuna vnukinja Mattea Fo, morajo zbrati osem milijonov evrov, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.
še novic