ODDAJTE svoj glas ZA NAS! (do 27.10.)

Ana Monro, 22. oktober 2022 ― Mi za vas, vi za nas, ali še do četrtka, 27. 10., lahko v izboru Best of Ljubljana Culture 2023 oddate svoj glas za mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica! HVALA – VAM VRNEMO NA ULICI!   ODDAJ SVOJ GLAS         The post ODDAJTE svoj glas ZA NAS! (do 27.10.) appeared first on Ana Monro.

Davorin Lenko: Triger

Koridor, 22. oktober 2022 ― Literarni eksperiment, ki preizkuša meje bralca, literature in avtorjeve pisave. The post Davorin Lenko: Triger appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Dokumentarec Žica o življenju v dolini reke Kolpe

Misli, 22. oktober 2022 ― V Slovenski kinoteki je bila v petek zvečer premiera dokumentarnega filma Žica, ki ga je hrvaška režiserka Tiha K. Gudac posnela na področju ob Kolpi in na schengenski meji. Kot je povedala režiserka, verjame, da film ponuja uvid v kompleksnost situacije, saj stvari nikoli niso črno-bele.
Prvi računalniki v Sloveniji, dodatek A – programiranje z ožičenjem

Prvi računalniki v Sloveniji, dodatek A – programiranje z ožičenjem

Računalniški muzej, 22. oktober 2022 ― Nadaljujemo s serijo objav iz zgodovine računalništva v Sloveniji, ki je rezultat izvirnih raziskav kustodiata Računalniškega muzeja. Pregled vsebine: Razvoj računskih strojev Strojna oprema računskih strojev Nadzorna plošča in programiranje z ožičenjem Programiranje na IBM 421 in IBM 602-A Programiranje na UNIVAC 60/120 V tokratni objavi se bomo še za trenutek ustavili pri računskih strojih […] The post Prvi računalniki v Sloveniji, dodatek A – programiranje z ožičenjem first appeared on Računalniški muzej.

1960 Jahorina – Pred smučarskim domom

Stare slike (Cerknica), 22. oktober 2022 ― Ivan Ileršič v smučarski opremi tedanjega časa stoji pred smučarsko-planinskim domom Partizanski dom na Jahorini, Bosna in Hercegovina. Na dan JLA, 22. decembra 1959, je bil odprt. Posloval je skozi vse leto. Imel je 120 ležišč. V prvem nadstropju so bili društveni prostori. Stal je neposredno v bližini vzpenjače. Zaradi svojega položaja in obsežnega gozda […]
Kompleksna enostavnost

Kompleksna enostavnost

Odzven, 22. oktober 2022 ― Tine Grgurevič (Bowrain) in Luka Uršič (Kalu) sta stkala ploščo, kjer ne manjka ne pop momentov ne zahtevnejših inštrumentalnih ekskurzov. In ustvarila sta ne le zgodbo, temveč vzdušje. Kar je redko.
še novic