Ta slika je na dražbi dosegla evropski rekord

Ta slika je na dražbi dosegla evropski rekord

Planet Siol.Net, 27. junij 2023 ― Zadnji portret avstrijskega slikarja Gustava Klimta z naslovom Dama s pahljačo so danes na dražbi v avkcijski hiši Sotheby's v Londonu prodali za 74 milijonov britanskih funtov (86,07 milijona evrov), kar je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP nov evropski rekord na dražbi umetnin.

REMOVAL GUIDE TO RUBBISH

Zavod Federacija Ljubljana, 27. junij 2023 ― Why waste the money on something distasteful (THE MIGHTY JAVIS MULTI SERVICE JUNK REMOVAL INC). There might be restrictions on what can be discarded curbside in your city. Generally, scrap haulers can take most kinds of waste. Obviously, there are some things they cannot take, such as chemical waste. https://javisdumpsterrental.business.site/ won’t need to haul everything … REMOVAL GUIDE TO RUBBISH Read More » The post REMOVAL GUIDE TO RUBBISH appeared first on FEDERACIJA.
Podaljšan rok za prijavo na natečaj Drugačni svetovi 2023

Podaljšan rok za prijavo na natečaj Drugačni svetovi 2023

Galerija Photon, 27. junij 2023 ― Rok za prijavo na 11. mednarodni natečaj za mlade fotografe/inje iz Srednje in Vzhodne Evrope (CEE), je podaljšan do polnoči, 9. 7. 2023. Natečaj za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce na področju sodobne avtorske fotografije, ki ga organizira Galerija Photon, letos poteka že 11 leto zapored. V več kot desetletju obstoja  je iz domačega programa ...
Jereb in Budja arhitekti & Ponting/Pipenbaher inženirji: Brv čez Krko

Jereb in Budja arhitekti & Ponting/Pipenbaher inženirji: Brv čez Krko

OUTSIDER, 27. junij 2023 ― V začetku junija so v Irči vasi pri Novem mestu odprli novo brv za pešce in kolesarje. Brv je rezultat sodelovanja ekipe mednarodno uveljavljenega strokovnjaka za mostove Marjana Pipenbaherja (Ponting/Pipenbaher inženirji) z Jereb in Budja arhitekti. Avtorska naveza je žirijo natečaja, ki je v okviru ZAPS potekal leta 2017, prepričala z »vitko, oblikovno izčiščeno in […]

DOKUMENTARNICA 2023 – OBVESTILO O IZBORU

Društvo slovenskih režiserjev, 27. junij 2023 ― Društvo slovenskih režiserjev in režiserk (DSR) je maja letos objavilo razpis za tretjo intenzivno praktično delavnico DOKUMENTARNICA – dokumentaristični laboratorij, ki bo potekala v organizaciji Društva slovenskih režiserjev in režiserk in s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, javne agencije ter pod mentorskim vodstvom režiserjev Matjaža Ivanišina, Roka Bička in Petre Seliškar. Tričlanska komisija, sestavljena iz […]

Na slovenske ulice se vrača INVAZIJA! (28.&29.6.)

Ana Monro, 27. junij 2023 ― KUD Ljud sporoča: “Roza vesoljci bodo po 4 letih ponovno obiskali planet Zemlja!” Ana Desetnica 2023 dodaja: Invazija, 28. 6. ob 20:00 na Glavnem trgu v Novem mestu & 29. 6. ob 19:30 na Stritarjevi ulici v Ljubljani. In pa: Pripravite se na zunajzemeljsko izkušnjo in medplanetarni dialog! FESTIVALSKI KATALOG         The post Na slovenske ulice se vrača INVAZIJA! (28.&29.6.) appeared first on Ana Monro.

Premiera FESTIVALSKE PRODUKCIJE v Ljubljani! (29.6.)

Ana Monro, 27. junij 2023 ― Drugi festivalski dan Ane Desetnice 2023 v Ljubljani (29. 6.) se bo ob 21:00 v Palači Cukrarna odvila premiera festivalske (ko)produkcije Gledališča Ane Monro in Teatra Visi (ITA) z naslovom Samo besede – parole parole.  V njen nas bosta umetnika Silvia Viviani in Jonas Tomšič Jacobs popeljala na intimno in poetično dvojezično glasbeno popotovanje skozi pomen (besede) meja  – osebnih, geografskih, ... The post Premiera FESTIVALSKE PRODUKCIJE v Ljubljani! (29.6.) appeared first on Ana Monro.
John McTiernan za STA: Nikoli se nisem pretvarjal, da sem Svengali

John McTiernan za STA: Nikoli se nisem pretvarjal, da sem Svengali

Misli, 27. junij 2023 ― Ameriški mojster akcijskega žanra John McTiernan je za STA spregovoril o družbeni odgovornosti filmov ter nanizal nekaj lastnih načinov usmerjanja igralcev, vključno z najemom poznavalke sadomazohističnih spolnih praks. Obstajajo filmarji, ki se pretvarjajo, da so ustvarili vlogo, da so nekakšen Svengali, a sam tega nikoli nisem počel, je povedal.
John McTiernan za STA: Nikoli se nisem pretvarjal, da sem Svengali

John McTiernan za STA: Nikoli se nisem pretvarjal, da sem Svengali

Misli, 27. junij 2023 ― Ameriški mojster akcijskega žanra John McTiernan je za STA spregovoril o družbeni odgovornosti filmov ter nanizal nekaj lastnih načinov usmerjanja igralcev, vključno z najemom poznavalke sadomazohističnih spolnih praks. Obstajajo filmarji, ki se bodo pretvarjali, da so ustvarili vlogo, da so nekakšen Svengali, a sam tega nikoli nisem počel, je povedal.

Slogovnik

Statistični urad, 27. junij 2023 ― Na Statističnem uradu smo razvili spletni Slogovnik. Namenjen je vzpostavljanju enotnega sloga pri objavljanju SURS-ovih podatkov in drugih vsebin z vidika jezika in oblikovanja vizualnih elementov. Poudarek je tudi na prilagoditvah besedil za splet in večji dostopnosti za uporabnike z oviranostmi.

Laurie Anderson: Let X = X

Koridor, 27. junij 2023 ― Priča smo bili večplastnemu koncertu, kjer je Andersonova s svojo eklektično glasbeno dramaturgijo in vizualnim prepletanjem ustvarila poetični univerzum in nas popeljala na nepozabno glasbeno potovanje skozi njen svet. The post Laurie Anderson: Let X = X appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Folkart ima letos 35 let

Folkart ima letos 35 let

Misli, 27. junij 2023 ― V sklopu poletnega Festivala Lent, ki so ga odprli v petek, se danes v Mariboru začenja še 35. mednarodni folklorni festival Folkart. Nastopajoče skupine letos poleg Slovenije prihajajo iz Burundija, Bolgarije, Češke, Indonezije, Kitajske in Srbije.
Med počitnicami odkrijte najlepše kotičke Slovenije

Med počitnicami odkrijte najlepše kotičke Slovenije

Planet Siol.Net, 27. junij 2023 ― Si predstavljate destinacijo, kjer vam ni treba izbrati med urbanim in naravnim svetom, saj se lahko predate obema hkrati? Na srečo vam ni treba iskati naprej, saj vam Štajerska prinaša ravno to. Pokrajina ponuja edinstveno kombinacijo urbanih in naravnih doživetij, ki navdušuje tako domačine kot obiskovalce. Odkrijte, zakaj je ta destinacija popolno mesto za nepozabne počitnice.
28. Festival Bled

28. Festival Bled

SIGIC - Novice, 27. junij 2023 ― V juliju vsako leto poteka na Bledu mednarodni glasbeni Festival Bled, ki temelji na klasični glasbi, tuje pa mu niso niti vse ostale zvrsti glasbenega izraza. Ob pestrem sporedu koncertov pod okriljem Zavoda za kulturo Bled, bodo potekali tudi mojstrski tečaji, v katerih izkušeni glasbeni mojstri iz vsega sveta svoje znanje delijo z mladimi glasbeniki.
še novic