Misija CIRKOVIZIJA je uspela!

Ana Monro, 8. julij 2023 ― BRAVO Cirkokrog in Mismo Nismo za pobudo, HVALA za povabilo k sodelovanju & ČESTITKE za uspešno izveden projekt, ki je nedvo(u)mno pokazal in dokazal, da je v mestu in v srcih ljudi prostor tudi za sodobni cirkus! V Gledališču Ane Monro smo veseli in ponosni, da smo se (lahko) pridružili iniciativi za podporo slovenski in ... The post Misija CIRKOVIZIJA je uspela! appeared first on Ana Monro.
Celjanu gledališka nagrada v Bosni

Celjanu gledališka nagrada v Bosni

Celje.info, 8. julij 2023 ― Celjski gledališčnik Žiga Medvešek je na na mednarodnem festivalu amaterskih gledališč v bližini Banja Luke v Bosni in Hercegovini prejel priznanje za igralsko stvaritev. Kot član Šentjakobskega gledališča iz Ljubljane ... Beri dalje The post Celjanu gledališka nagrada v Bosni appeared first on Celje.info.

Odšel je Srđan Koljević, mentor Scenarnice

Društvo slovenskih režiserjev, 8. julij 2023 ― /Fotografija s FSF, foto Katja Goljat/ Po daljši bolezni je za vedno zaspal scenarist in režiser Srđan Koljević (1966), glavni mentor scenaristične delavnice Scenarnica, ki je potekala v organizaciji Društva slovenskih režiserjev in režiserk in Slovenskega filmskega centra. Srđan Koljević je bil profesor scenaristike na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu, scenaristični svetovalec pri mednarodnih filmskih koprodukcijah, mentor številnih […]
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 8. julij 2023 ― Pri založbi Primus je izšla knjiga Drobne navade: Majhne spremembe, s katerimi spremenimo prav vse, ki jo podpisuje B. J. Fogg, pri KUD Sodobnost International slikanica Tine in Bine na poletnem taboru Aine Havukainen in Samija Toivonena, pri Mladinski knjigi pa knjiga Nedeljske sladice avtorice Mateje Delakorda.
še novic