Podpisana pogodba za izvedbo javnega naročila Grad Podsreda – kulturna dediščina in turizem

Ministrstvo za kulturo, 25. julij 2023 ― Namen projekta je ustvariti nove turistične produkte, ki bodo močno okrepili obstoječo turistično ponudbo na Gradu Podsreda. Projekt bo s svojimi aktivnostmi pripomogel tudi k ozaveščanju in izobraževanju prebivalstva o pomenu kulturne dediščine, raznoliki uporabi in ponovni uporabi spomenikov kot najpomembnejše kulturne dediščine ter prispeval k izkoriščanju njihovih potencialov.

Oscilloscope Music

PIFcamp, 25. julij 2023 ― Oscilloscope Music is audiovisual music, where the visuals are drawn using sound. In order to get the closest possible correlation between image and sound, the exact same signal that is connected to the left and right speakers is also connected to an analog oscilloscope’s X and Y inputs, producing complex lissajous images. Over the span … Continue reading Oscilloscope Music The post Oscilloscope Music appeared first on PIFcamp.
Samanta Hadžić Žavski: Obiski

Samanta Hadžić Žavski: Obiski

MMC Knjige, 25. julij 2023 ― Obiski so kratka, ekonomična zbirka, razdeljena na tri razdelke: Obiski, Dotiki in Zvoki. Ekonomičnosti se avtorica Samanta Hadžić Žavski drži tudi v posamičnih zgodbah, saj praviloma ne presežejo nekaj strani, vnaša pa jo tudi v sam literarni izraz.
Ob Sotočju prva izvedba novega festivala metal glasbe Tolminator

Ob Sotočju prva izvedba novega festivala metal glasbe Tolminator

Misli, 25. julij 2023 ― Ob Sotočju med rekama Tolminko in Sočo se danes začenja nov festival metal glasbe Tolminator, v sklopu katerega bodo do konca tedna na dveh festivalskih odrih nastopili številni slovenski in tuji izvajalci. Festival na idilični tolminski lokaciji je organiziran upoštevajoč nove omejitve občine, ki med drugim dovoljujejo največ 5000 obiskovalcev.
Mednarodna arhitekturna delavnica: arhitektura in zemlja

Mednarodna arhitekturna delavnica: arhitektura in zemlja

OUTSIDER, 25. julij 2023 ― Kaj vse se rodi v naravi, v stiku z zemljo in drug z drugim, smo ponovno lahko začutili minuli teden v Dobravi pri Škocjanu, kjer je v Outsiderjevem centru za gradnjo z zemljo potekala mednarodna delavnica za študente arhitekture. Osnovna naloga je predvidela izdelavo modularnega sistema, s katerim bi gradnjo iz zbite zemlje poenostavili in […]

DUHOVNE PESMI SVETA

Glasbena mladina, 25. julij 2023 6. 3., 7. 3. in 8. 3. 2024, koncerta ob 9.30 in 11.30 Slovenska filharmonija, dvorana Marjana Kozine IZVAJALCI: Zbor Slovenske filharmonije Dirigentka Jerica Bukovec Moderator Franci Krevh Človek se povezuje z naravnim in nadnaravnim tudi s pomočjo petja. Šamani, svečeniki, pa tudi navadni ljudje s petjem prosijo in se zahvaljujejo za naklonjenost. Zbor Slovenske […] The post DUHOVNE PESMI SVETA first appeared on Glasbena mladina Slovenije.
Prispevek številka 5.000

Prispevek številka 5.000

Stare slike (Cerknica), 25. julij 2023 ― Prispevek, ki smo ga objavili danes, ima zaporedno številko 5.000! Pet tisoč metrov je visoka gora Ararat, na kateri je menda Noe zgradil svojo barko. Toliko kilometrov je od Cerknice do severnega pola (4.899 km pravi Wolfram Alpha) in toliko prispevkov se nabere, če dobrih trinajst let vsak dan objavimo enega. Hvala, ker nas berete […]
1967 Rakek – Žepni koledarček

1967 Rakek – Žepni koledarček

Stare slike (Cerknica), 25. julij 2023 ― Koledarček je v hišo prišel s časopisom Tedenska tribuna, skrajšano TT. Bil je bolj tračarsko naravnan. Izhajal je od leta 1953 do 1973. Ponujal je aktualne dogodke, novice iz filmskega sveta, šund roman v nadaljevanjih, križanko, slečeno damo, reportaže iz slovenskih krajev in najpomembnejše – Zvitorepčeve dogodivščine izpod risarskega peresa Mikija Mustra. Stric je strip […]
Kaj pa jazz?

Kaj pa jazz?

Odzven, 25. julij 2023 ― Letošnja izdaja Jazz festivala Ljubljana nekatere programske usmeritve ohranja in jih razširja ter dopolnjuje z novostmi, je pa med njimi tudi nekaj obujenih praks.
še novic