Obžalovati radijsko igro

SiGledal Novice, 24. julij 2023 ― Konec julija v poletno radoživost vnaša nekaj resnejših tem, ki jih obravnavajo radijske igre: v vprašanja pozicij moči in družbene urejenosti se vpletajo premisleki o človeškem dostojanstvu in intimi dvojine, ki se krha in razhaja.

3. dogodek Solinarske kulinarike

ZVKDS, 24. julij 2023 ― V iztekajočih julijskih dneh se bo v južnem predelu Sečoveljskih solin Fontanigge vil vonj po solinarskem kruh. Tretji letošnji dogodek Solinarske kulinarike s predstavitvijo in prikazom peke kruha iz krušne peči, pedagoškimi delavnicami, vodenji po muzejski zbirki in koncertom istrskih glasbenih izročil skupine Füze Muze & J'MMMa bo potekal v sredo, 26.7.2023 na območju Muzeju solinarstva s pričetkom ob 18:15. Vabljeni. Jezik Slovenščina
Obžalovati radijsko igro

Obžalovati radijsko igro

MMC Drugo, 24. julij 2023 ― Konec julija v poletno radoživost vnaša nekaj resnejših tem, ki jih obravnavajo radijske igre: v vprašanja pozicij moči in družbene urejenosti se vpletajo premisleki o človeškem dostojanstvu in intimi dvojine, ki se krha in razhaja.
Mathieu Bablet: Ogljik in Silicij

Mathieu Bablet: Ogljik in Silicij

Koridor, 24. julij 2023 ― Monumentalen risoroman francoskega striparja, ki predstavlja nov vrh znanstvene fantastike – tako v stripu kot leposlovju sploh. The post Mathieu Bablet: Ogljik in Silicij appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
V Egiptu ogorčeni nad Beyonce kot kraljico Nefretete

V Egiptu ogorčeni nad Beyonce kot kraljico Nefretete

Planet Siol.Net, 24. julij 2023 ― V muzeju nizozemskega mesta Leiden so se odločili za prikaz vpliva starega Egipta na temnopolte glasbenike. Tako je ameriška zvezdnica z afriškimi koreninami Beyonce oblečena kot egipčanska kraljica Nefretete, videoposnetek Rihanne pa prikazuje egipčanske sloge. V službi za umetnine starodavnega Egipta so zapisali, da gre za ponarejanje zgodovine.
Cerknica 1977/78 – 6. b razred

Cerknica 1977/78 – 6. b razred

Stare slike (Cerknica), 24. julij 2023 ― Razredničarka Jožica Kovačič in 6. b razred pred osnovno šolo v Cerknici. Živahnežu je bilo težko biti pri miru tudi v trenutku slikanja. Skriti se za enega sošolca, pa potrepljati po hrbtu kar precej oddaljenega, je bil pač mačji kašelj. Likovni pouk se je odvijal v učilnici, ki se je nahajala najvišje na šoli.  Pa […]

V Neaplju odprli muzej Enrica Carusa

Misli, 24. julij 2023 ― Stoletje in pol po rojstvu italijanskega tenorista Enrica Carusa so v njegovem rojstnem Neaplju odprli muzej z njegovim imenom. Manjši muzej o njegovem življenju in mednarodni karieri so odprli prejšnji teden v mestni kraljevi palači - Palazzo Reale, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
še novic