Oblaki nad PIFcampom //PIFtorek

Oblaki nad PIFcampom //PIFtorek

PIFcamp, 2. avgust 2023 ― Udeleženci so se zbudili v počasen, deževen torek. Sivi oblaki so PIFcamp prekrivali večino dneva, vendar PIFlarjev dežne kaplje ne ustavijo, morda le nekoliko upočasnijo. Dopoldan se je delavnica izdelovanja kimčija, ki jo je vodila Maya Minder, umaknila v varno zavetje Nežine kuhinje. O rezultatih bomo poročali v soboto, ko bomo fermentirano delikateso tudi poskusili. … Continue reading Oblaki nad PIFcampom //PIFtorek The post Oblaki nad PIFcampom //PIFtorek appeared first on PIFcamp.
Na Ljubljana Festivalu prihodnji teden plesni Gran Bolero

Na Ljubljana Festivalu prihodnji teden plesni Gran Bolero

Misli, 2. avgust 2023 ― Poletno gledališče Križank bo v ponedeljek v okviru Ljubljana Festivala gostilo plesno predstavo Gran Bolero, ki je pod vodstvom španskega koreografa Jesusa Rubia Gama združila plesalce ansambla EN-KNAP Group in Zagrebškega plesnega ansambla. Po skladbi Bolero Mauricea Ravela je predstavo glasbeno opremil Jose Pablo Polo.
Drevo življenja

Drevo življenja

Odzven, 2. avgust 2023 ― Tretji album skupine Blu.Sine je njeno najbolj dodelano in koherentno glasbeno delo. Kar je nekoč nakazovalo poti eksperimentalnega trip hopa, se je prelevilo v rockovski trip.
Prednosti in pasti umetne inteligence v umetnosti

Prednosti in pasti umetne inteligence v umetnosti

Misli, 2. avgust 2023 ― Sodobna tehnologija je že po naravi globoko vpeta v vsakodnevno življenje posameznika. V zadnjem obdobju je v ospredju umetna inteligenci, ki vse bolj prodira tudi na zgolj človeku lastno in njegovo najbolj kreativno področje, umetnost. Bo ta zaradi tega postala bolj uniformirana, ali bo umetnikom olajšala ustvarjanje in prinesla še druge koristi?
Sergej Harlamov: Hypomnemata

Sergej Harlamov: Hypomnemata

MMC Knjige, 2. avgust 2023 ― Naslov tretje zbirke Sergeja Harlamova – pesnika, sociologa in komparativista – Hypomnemata bi lahko prevedli kot “zapiski na temo pisanja”, glede na vsebino pa bi bil še bolj ustrezen prevod “epistemološko oz. ontološko seciranje pesmi do njene obisti”.
V Galeriji Kresija Mito Gegič z najnovejšimi slikami

V Galeriji Kresija Mito Gegič z najnovejšimi slikami

Misli, 2. avgust 2023 ― V Galeriji Kresija bodo drevi odprli razstavo Mita Gegiča. Pod naslovom Očetnjava je jecljajoči jetnik bo predstavil svojo najnovejšo produkcijo slikarskih del, nastalih lani in letos. Na ogled bodo dela monumentalnih in manjših formatov, prek katerih je mogoče spremljati umetnikov razvoj, postopno eksperimentiranje in spremembe v slikarski praksi.

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Kinodvor, 2. avgust 2023 ― Zaradi slabega vremena, je bila projekcija filma OSEM GORA, odpovedana. Film si lahko ogledate danes, 2. 8., ob 21. uri, na nadomestni projekciji v Kinodvoru (opozorilo: število sedežev v Kinodvoru je občutno manjše kot na Ljubljanskem gradu).

V Rušah letošnje poletje že 24. festival Letni oder

SiGledal Novice, 2. avgust 2023 ― V romantičnem ambientu kamnitega amfiteatra v Rušah bo znova potekal desetdnevni festival smeha in glasbe Letni oder Ruše. Že 24. izvedba poletnega dogodka bo postregla z glasbeniki, igralci in drugimi umetniki, program pa bodo 10. avgusta odprli s koncertom vokalistov Matjaža Robavsa, Aljaža Farasina in Gregora Ravnika, zbranih v tercetu Vivere.

Dare Valič (1941–2023)

SLOGI, 2. avgust 2023 ― Dare Valič je eden najprepoznavnejših igralcev svoje generacije, velika igralska osebnost, a tudi prijeten soigralec in kolega, ljubeč družinski človek … The post Dare Valič (1941–2023) appeared first on SLOGI.
1960 Rakek – Nov začetek

1960 Rakek – Nov začetek

Stare slike (Cerknica), 2. avgust 2023 ― Na sliki so od leve Marija Pehovsky, Gabrijela (Jelka) Matičič, Ante Košmelj in Helena Pavlin – Gabrenjeva. Slika je nastala približno leta 1960 na Rakeku. Kot vem je gospod Pehovsky dobil službo kot dnevničar (se pravi, da to ni bila stalna zaposlitev) na železniški postaji. Jaz sem bila stara 11 let, ko sem odšla z […]
še novic