Krapinski praljudje in rojstvo oblike

Krapinski praljudje in rojstvo oblike

Radio Študent, 16. september 2023 ― Sto tisoče let pred nami so po istih tleh, na katerih živimo danes moderni ljudje s svojo kompleksno družbeno strukturo, že stópala nam podobna bitja – ob svitu vsega tistega, kar imenujemo za človeško. Naši predhodniki so tod bivali v skupnostih, razmišljali in čustvovali.
Matej Štefanac

Matej Štefanac

Revija Hiše, 16. september 2023 ― Matej Štefanac Pendulum je bralna in ambientalna namizna svetilka. Protiutež ohranja senčnik v popolnem ravnovesju v katerem koli položaju. Matej Štefanac je slovenska blagovna znamka, ki se osredotoča na dobro oblikovana svetila in druge izdelke za dom. matejstefanac.com Lokacija Visual Brain Gravity, Gornji trg 24,  Google Beri dalje →

40-60 PREMIERNO v Beogradu in na SIMS-u! (21.9.)

Ana Monro, 16. september 2023 ― V četrtek, 21. 9. ob 20:00, se bo v Beogradu, v okviru programa 11. festivala CirkoBalkana, odvila prva uradna premiera mednarodne koprodukcije z naslovom 40-60, v kateri Goro Osojnik iz Gledališča Ane Monro in Milan Manić iz srbske organizacije Cirkusfera stapljata svojo kreativnost, ter ulično gledaliče in sodobni cirkus. Uprizoritev si lahko ogledate tudi v ... The post 40-60 PREMIERNO v Beogradu in na SIMS-u! (21.9.) appeared first on Ana Monro.
Obletnica pisatelja Spodnje Savinjske doline

Obletnica pisatelja Spodnje Savinjske doline

Celje.info, 16. september 2023 ― Na današnji dan se je leta 1891 v Latkovi vasi rodil Janko Kač, pisatelj, novinar, urednik in hmeljar. Umrl je 1. novembra 1952 v Ljubljani. Rodil se je kot peti ... Beri dalje The post Obletnica pisatelja Spodnje Savinjske doline appeared first on Celje.info.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 16. september 2023 ― Pri mariborski založbi Litera so izdali zbirko kratkih zgodb Tatjane Plevnik z naslovom Vabe, pri Beletrini pa knjigo Zadnja vijoličasta bledivka, ki jo podpisujeta Katarina Grabnar Apostolides in Ana Schnabl. Založba Miš je izdala knjigo za otroke Nataša Konc Lorenzutti To ni pismo z ilustracijami Tanje Komadina.
1945/54 Podcerkev – Naša teta Julka

1945/54 Podcerkev – Naša teta Julka

Stare slike (Cerknica), 16. september 2023 ― Med mnogimi slikami v zapuščini fotografa Franca Trudna iz Podcerkve sem iz obdobja takoj po koncu vojne našla veliko obrazov znancev, sorodnikov, sovaščanov in celo sama sebe na sliki, ki je nikoli prej nisem videla … Na tej fotografiji pa je naša teta Julka, ena od starejših maminih sester, ki je tudi še nisem videla. Točne letnice […]

V londonskem muzeju V&A razstava o Coco Chanel

Misli, 16. september 2023 ― V londonskem muzeju Viktorije in Alberta bodo danes odprli veliko razstavo o Coco Chanel. Prva britanska postavitev, posvečena tej francoski modni oblikovalki, raziskuje njeno 60-letno kariero, ki je spremenila garderobo žensk, in prinaša nova razkritja o njeni težavni vojni preteklosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
še novic