PREMIERA mednarodne koprodukcije 40-60 je 100% USPELA!

Ana Monro, 22. september 2023 ― V četrtek, 21. 9. ob 20:00, sta Goro Osojnik (Gledališče Ane Monro) in Milan Manić (Cirkusfera, SRB) s premierno uprizoritvijo avtorske predstave 40-60, v kateri na svojstven in zanju značilen kreativen način stapljata ”svoji” disciplini, ulično gledališče in sodobni cirkus, otvorila program festivala CirkoBalkana 11, ki bo do 7. 10. potekal v Beogradu. Sodeč po navdušenju občinstva, ... The post PREMIERA mednarodne koprodukcije 40-60 je 100% USPELA! appeared first on Ana Monro.

Dan brez avtomobila z Medobčinsko splošno knjižnico Žalec

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 22. september 2023 ― Letošnja tema evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal od 16. do 22. septembra 2023, so bile varčne poti. To je bil teden, ko smo si za pot do cilja lahko izbrali bolj varčno, zdravo in aktivno možnost. V petek, 22. septembra 2023, je Občina Žalec zaprla osrednji trg, kjer so potekale različne dejavnosti spodbujanja trajnostne mobilnosti. Na petkovem dogodku »Dan brez avtomobila« je sodelovala tudi Medobčinska splošna knjižnica Žalec s pripovedovanjem pravljic o mobilnosti in prometu. Naš knjižni kotiček je obiskalo kar nekaj vrtčevskih otrok iz Žalca, pravljici pa so z ...

Žvaljenje hrane

Glave (Apparatus), 22. september 2023 ― Anže trpeče sopiha, Pižama pa si grize ustnico. Zgornjo. Svetlikata se zaenkrat še ne. Če so ti glave všeč, jih lahko podpreš. Hvala. Pridi se pogovarjat -> Discord: Apparatus klub Vprašaj Glave – Glave #159 Zapiski: Twilight Žvala Glave na gradu: Ivan Tavčar Volvo C30 – Wikipedia Anna Kendrick on X: “Holy shit. I just […]
Srečevanja svetov: Milan Jesih in Vid Karlovšek

Srečevanja svetov: Milan Jesih in Vid Karlovšek

Društvo slovenskih pisateljev, 22. september 2023 ― V a b i l o Milan Jesih in Vid Karlovšek Različne generacije, enaka ustvarjalnost? jesenski cikel Srečevanja svetov ******** 26. september 2023 19:00 dvorana DSP, Tomšičeva 12, Ljubljana V sklopu cikla Srečevanja svetov DSP pripravlja jesenske pogovorne večere, kjer se bosta soočila: izkušen avtor, ki je skozi obdobja že dodobra izbrusil svoje literarno ustvarjanje […]

Študijski krožek Bilo je nekoč v Kamniku

Medobčinski muzej Kamnik, 22. september 2023 ― Medobčinski muzej Kamnik vas vabi k sodelovanju v študijskem krožku Bilo je nekoč v Kamniku. Srečevali se bomo v Rojstni hiši Rudolfa Maistra, Šutna 23 v Kamniku, vsak drugi četrtek od 10. do 11.30; uvodno srečanje je 5. oktobra 2023, ob 10. uri v muzeju na gradu Zaprice, kjer si bomo skupaj ogledali razstavo Veselo v […] The post Študijski krožek Bilo je nekoč v Kamniku appeared first on MM:K.

Odprtje 35. grafičnega bienala v Ljubljani

Ministrstvo za kulturo, 22. september 2023 ― V petek, 15. septembra, so odprli 35. grafični bienale z naslovom Iz praznine so prišli darovi kozmosa. Dela okoli 50 umetnikov so razstavljena na več prizoriščih in zajemajo iz bazena povezav med sodobno umetnostjo in grafiko na poljih arhitekture, oblikovanja, kmetijstva in botanike. Odprtja se je udeležila tudi ministrica dr. Asta Vrečko, ki je zbrane nagovorila in pozdravila v uvodnem govoru.
Tatjana Plevnik: Vabe

Tatjana Plevnik: Vabe

MMC Knjige, 22. september 2023 ― Tatjana Plevnik, po izobrazbi pedagoginja, se je v svoji karieri ukvarjala z izobraževanjem. Pisati je začela po upokojitvi. Od leta 2016 je zmagala na natečajih LUD Literatura, KUD Sodobnost, AirBeletrina in programa Ars.
1942 Lož – Lokacija spomenika (1) – Požig hiše

1942 Lož – Lokacija spomenika (1) – Požig hiše

Stare slike (Cerknica), 22. september 2023 ― Obnovljen je spomenik Borcem v Ložu. Spomenik simbolizira upor proti italijanski okupaciji. Prispevek prebivalcev Loške doline in Babnega polja k uporu in osvoboditvi je bil velik. Spomenik je bil resnično zanemarjen, »utrujen« bi lahko rekli. Utrujen, ne v smislu idej upora proti okupatorjem, ampak fizično: črke so zbledele, okolica spomenika ni bila negovana. Potreboval je […]
Baročni randevuji

Baročni randevuji

SIGIC - Novice, 22. september 2023 ― V nedeljo, 24. septembra se začenja nov cikel koncertov stare glasbe, ki bo mladim strokovnjakom na tem področju pomagal pri razvijanju novih programov, koncertnem udejstvovanju ali celo spodbudil obetavne glasbenike k formiranju novih profesionalnih zasedb.
Hvala, Uroš

Hvala, Uroš

SIGIC - Novice, 22. september 2023 ― V spomin na didžeja, producenta elektronske glasbe, založnika in promotorja Uroša Klančarja, znanega tudi kot Symann in Ulix, ki je močno zaznamoval domačo elektronsko in klubsko glasbo zadnjih dveh desetletij in več.
še novic