Stritarjeva nagrada letos Petri Koršič

Misli, 5. julij ― Stritarjevo nagrado, ki jo literarnim kritikom podeljuje Društvo slovenskih pisateljev, je na nocojšnji prireditvi v Rogaški Slatini prejela Petra Koršič. Po mnenju žirije njene kritike med drugim izstopajo s samo osnovno usmeritvijo, saj je ena izmed redkih oseb v slovenskem prostoru, ki svoje literarnokritiško delo osredinja okoli poezije.

Adeptka smrti

Vrabec Anarhist, 5. julij ― V vojni se večinoma umira trdo. Tudi v tistih vojnah, za katere se zdi, da so zgolj replika spopada bogov v stratosferi. Spiritualizem ni nekaj, kar bi se iskalo na bojišču. The post Adeptka smrti first appeared on Vrabec Anarhist.

Javni poziv za mednarodno sodelovanje: vizualne in intermedijske umetnosti ter oblikovanje

Ministrstvo za kulturo, 5. julij ― Ministrstvo za kulturo je danes objavilo javni poziv za izbor kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju vizualnih umetnosti, intermedijskih umetnosti in oblikovanja, ki bodo izvedeni od julija do decembra 2024. Poziv se bo zaključil s porabo razpoložljivih sredstev, vendar bo trajal najdlje do 31. oktobra 2024.
Tehnična ovira s.p.

Tehnična ovira s.p.

Glave (Apparatus), 5. julij ― Nazaj v prihodnost 3: Anže in Pižama si namešata golido prebujevalnega soka in prebereta zbrana dela Julesa Verna. Če so ti glave všeč, jih lahko podpreš in dobiš dodatno mini epizodo. Pridi se pogovarjat -> Discord: Apparatus klub Vprašaj Glave – Glave #180 Zapiski: Back to the Future Part III Vroča župa — Poobritek Bodkin […]

A10 v LJ (4.7.) – FOTO & KOMENTAR

Ana Monro, 5. julij ― Fotografije Luke Dakskoblerja so, kot vselej, odlične, ampak festivalska povorka, s katero se je Ana Desetnica na simbolni in konkretni ravni preselila iz mestnega središča v Šiško, je bila pa nekaj najboljšega ever! Poglejte, kako je izgledal naš POTOHOD, pa tudi kaj vse je še bilo na programu v četrtek, 4. 7.. In seveda ne ... The post A10 v LJ (4.7.) – FOTO & KOMENTAR appeared first on Ana Monro.

NAPOVEDUJEMO – pohod in projekcije filmov na Veliki planini

Medobčinski muzej Kamnik, 5. julij ― Planinsko društvo Domžale in Medobčinski muzej Kamnik v nedeljo,  25. avgusta 2024, vabimo na Veliko planino. PD Domžale praznuje 30.  obletnico dneva domžalskih planincev, ki jo bomo obogatili z muzejskimi vsebinami. Predvidoma bo organiziran tudi avtobusni prevoz z odhodom izpred športne dvorane Kamnik ob 7:15. Prispevek za prevoz bo okoli 10 €/osebo. DEL PROGRAMA 8.00 […] The post NAPOVEDUJEMO – pohod in projekcije filmov na Veliki planini appeared first on MM:K.

Na festivalu v LJUBLJANI tudi javni POSVET z gostom iz UKRAJINE! (6.7.)

Ana Monro, 5. julij ― V soboto, 6. 7. med 11:00 in 12:30, bo kot del programa festivala Ana Desetnica 2024 v Ljubljani v stavbi Prekomorci (na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Ljubljani) potekal javni posvet O PRIHODNOSTI ULIČNIH FESTIVALOV. Organizira ga Gledališče Ane Monro. Vse več evropskih uličnih festivalov se namreč širi oziroma seli iz tradicionalnih javnih prostorov v središčih ... The post Na festivalu v LJUBLJANI tudi javni POSVET z gostom iz UKRAJINE! (6.7.) appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA 2024 se je preselila v ŠIŠKO! (5.-7.7.)

Ana Monro, 5. julij ― V petek, 5. 7., se bo festivalski program Ane Desetnice v Ljubljani začel v šišenski soseski Litostrojski bloki (park in travnik na Gorazdovi ulici) in v soboto, 6. 7., v Celovških dvorih, oba večera pa se bo preselil k Prekomorcem (na Trg Prekomorskih brigad), kjer se bo v nedeljo, 7. 7., tudi uradno zaključil. Vabljeni ... The post ANA DESETNICA 2024 se je preselila v ŠIŠKO! (5.-7.7.) appeared first on Ana Monro.

Lubenice in prazen žep

MNZS, 5. julij ― Direndaj na ljubljanskih tržnicah se verjetno prav nikoli ne konča. Tako so pred dobrim šestdesetimi leti ljubljansko tržnico tako kot vsako leto dotlej napolnili prodajalci lubenic iz Srbije in okolice Negotina. A leta 1966, po besedah časopisa Dnevnik, kar 5x več. Lubenice pa zato niso izgubile svoje cene, za kar so trgovci okrivili zlasti prevozne […]

05.06.2024 – Štucinov večer / Lukatelce, Volče

Feedback, 5. julij ― Vabljeni v petek, 5.7. ob 20.00 v Lukatelce!Predstavitev pesniške zbirke, videoportret in razstava fotografij Jožeta Štucina, interpretacija Marjute Slamič, koncert Feedback. Volče, pri Lukatelu Prireditev: Štucinov večerDatum: 05.06.2024Lokacija: VolčeFB event:... The post 05.06.2024 – Štucinov večer / Lukatelce, Volče appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.
še novic