Plusminus30: Bistro Aftr

OUTSIDER, 4. julij ― Arhitekti Plusminus30 so z drzno rabo barve in ponovno uporabo opreme prostor obstoječe prestižne restavracije na Nazorjevi ulici v središču Ljubljane preoblikovali v barviti urbani bistro. Naročnik je želel brez večjih gradbenih posegov doseči preobrazbo razmeroma resnega interierja restavracije, ki jo je v nadaljnjem razvoju omejevala omejena površina lokala, v bolj sproščen ambient bistroja, hotel […]

Spoznaj dediščino s pomočjo pasjega smrčka!

Medobčinski muzej Kamnik, 4. julij ― NAPOVEDUJEMO NOVOST za pasje prijatelje in njihove vodnike  Iz muzeja je izginil mamutov rep. Pasji radovedneži ga bodo iskali s pomočjo voha, vodniki pa jim bodo pomagali z namigi. Prizorišče: – Grad Zaprice, Medobčinski muzej Kamnik, Muzejska pot 3, Kamnik Zbirališče: – parkirišče ob kaščah ob 9:45. uri Start igre: v soboto, 21. septembra 2024 […] The post Spoznaj dediščino s pomočjo pasjega smrčka! appeared first on MM:K.

Aleš Gabrijelčič: Polemične oaze

OUTSIDER, 4. julij ― Tam, kjer se mogočni nebotičniki stikajo z nebom, kjer zemljo prekriva debel beton, ulicam pa vlada gost promet, se zdi naša duša ujeta v občutku odtujenosti in hrepenenja po svobodi. A ko drobec zelenja le prebije hladne in zamolkle betonske stene, se zgodi nekaj čarobnega. Mesto zadiha, njegove ulice postanejo prijaznejše, parki se napolnijo, kavarne […]

K branju vabi strip Bobri Tadeja Goloba in Petra Škerla

Misli, 4. julij ― Pri založbi Škrateljc je izšel nov strip v seriji o epskih slovenskih zgodbah. Izpod peresa Tadeja Goloba in z ilustracijami Petra Škerla je izšel strip po romanu Janeza Jalna Bobri o življenju koliščarjev. Stripu sta dodani spremni študiji, ki se nanašata na kraj dogajanja, Ljubljansko barje.
Kino Istra: Bogat filmski program za vse generacije

Kino Istra: Bogat filmski program za vse generacije

Kino Otok, 4. julij ― Že nocoj se s projekcijo na idiličnem Kubejskem gradu začenja Kino Istra, ki bo v istrske kraje, v katerih ni kinematografov, v poletnih mesecih pripeljal bogat filmski program za vse generacije. V družbi Kina Istra bomo julija preživeli pet večerov, in sicer po en večer... The post Kino Istra: Bogat filmski program za vse generacije first appeared on Otok.

Kino Istra: Bogat filmski program za vse generacije

Kino Otok, 4. julij ― Že nocoj se s projekcijo na idiličnem Kubejskem gradu začenja Kino Istra, ki bo v istrske kraje, v katerih ni kinematografov, v poletnih mesecih pripeljal bogat filmski program za vse generacije. V družbi Kina Istra bomo julija preživeli pet večerov, in sicer po en večer... The post Kino Istra: Bogat filmski program za vse generacije first appeared on Otok.

A10 v LJ (3.7.) – FOTO & KOMENTAR!

Ana Monro, 4. julij ― Že skoraj 15 let edinstvene trenutke Ane Desetnice v Ljubljani v svoj objektiv lovi izjemni fotograf Luka Dakskobler, ki smo ga letos uspeli prepričati, da svoje ”stvaritve” pospremi tudi s komentarjem/subjektivnim zapisom. Slednje boste lahko prebirali TUKAJ, fotogalerija posameznega dne pa bo objavljena TUKAJ.   FOTOGALERIJA (3. 7.) KOMENTAR FOTOGRAFA (3. 7.)       The post A10 v LJ (3.7.) – FOTO & KOMENTAR! appeared first on Ana Monro.

Na Ptuju se začenja 22. festival sodobne umetnosti Art Stays

Misli, 4. julij ― S projekcijo francoske umetnice Beatrice Lartigue in perfomansom plesne skupnosti Gea se popoldne v Dominikanskem samostanu na Ptuju začenja 22. festival sodobne umetnosti Art Stays. Na uvodni dan bodo odprli mednarodno razstavo kustosa Mattea Galbatija, zvečer pa bo na Slovenskem trgu potekal koncert argentinske zasedbe La Fanfarria del Capitan.

Pešbus, Bicivlak ter postaje Poljubi in odpelji v šolskem letu 2023/2024

Inštitut za politike prostora, 4. julij ― Tudi v preteklem šolskem letu so številne šole omogočile otrokom spremljano hojo v šolo s Pešbusom in manjše število šol je organiziralo tudi Bicivlak. Nekatere šole pa so se, v želji, da bi otrokom omogočile varen prihod v šolo in razbremenile okolico šole prometa, odločile, da preizkusijo ukrep Poljubi in odpelji. Od leta 2016 je Pešbus... The post Pešbus, Bicivlak ter postaje Poljubi in odpelji v šolskem letu 2023/2024 appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

11. julij 2024 ob 18. uri: Javno vodstvo po razstavi Sopotniki, opazovalci, ustvarjalci, Mestni muzej Kosova graščina

Gornjesavski muzej Jesenice, 4. julij ― Foto: Iza Košir Ob aktualni likovni razstavi Sopotniki, opazovalci, ustvarjalci, ki bo v Mestnem muzeju Kosova graščina na ogled do konca poletja, pripravljamo pester in zanimiv spremljevalni program. V četrtek, 11. julija 2024, ob 18. uri vabljeni na javno vodstvo po skupinski razstavi 27-ih članov Združenja umetnikov Škofja Loka (ZUŠL) z naslovom . Razstavljena dela [...] The post 11. julij 2024 ob 18. uri: Javno vodstvo po razstavi Sopotniki, opazovalci, ustvarjalci, Mestni muzej Kosova graščina appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Ionospheric Antenna by beepblip

PIFcamp, 4. julij ― The ionospheric antenna is a large copper coil designed to capture the crackle of solar electromagnetic radiation. We will build three variations of different sizes to test which one best captures the music of the stars, faint electromagnetic events, and inaudible atmospheric very low frequencies. During summer storms, it should also enable the sonification of … Continue reading Ionospheric Antenna by beepblip The post Ionospheric Antenna by beepblip appeared first on PIFcamp.

1960 Lož – Na balinplacu

Stare slike (Cerknica), 4. julij ― Če smo prav razbrali s filma in spremljajočega zapisa, je fotografija nastala aprila 1960 v Ložu. Balincarji so se torej takole postavili ob Mlakarčkovi gostilni. Vsi so v tagmašno oblečeni, skoraj zagotovo je bila Velikonočna nedelja. Sezona balinanja se je vedno začela ob Veliki noči. Včasih je šla v lepem popoldanskem popoldnevu cela družina z […]

V Zagrebu koncert popkulturne ikone Grace Jones

Misli, 4. julij ― V hrvaški prestolnici bo danes nastopila ameriška zvezdnica jamajškega rodu Grace Jones. Gre za prvi nastop pevke, igralke in nekdanje manekenke v Zagrebu in njen drugi na Hrvaškem. Na koncertu na prostem bo predstavila največje uspešnice iz svoje štiri desetletja trajajoče glasbene kariere in skladbe z zadnjega albuma Hurricane.
še novic