Pogled v bogastvo Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije

MNZS, 8. julij ― Vtisi, ki jih je zapisal Sašo Perc, študent 3. letnika kulturne zgodovine na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici o delu v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Zgodovinski trenutki, ki so oblikovali našo preteklost, hitro postanejo oddaljen spomin. Zato so ustanove, kot je Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije, neprecenljive. Muzej ima izvrstno […]

Trafika na Vegovi: poletni urnik

OUTSIDER, 8. julij ― Plečnikova trafika na Vegovi v Ljubljani vabi, da se oglasite, prelistate naše in gostujoče publikacije, po želji kakšno vzamete s seboj, ali pa samo poklepetate o arhitekturi, kulturi in vsem drugim z našimi prijaznimi prodajalkami. Poletni urnik (julij in avgust): Ponedeljek: 17.00–19.00 Torek: 9.00 – 11.00 V primeru dežja je trafika zaprta. V trafiki lahko […]

Hči nobelovke Alice Munro spregovorila o spolnih zlorabah v otroštvu

Misli, 8. julij ― Andrea Robin Skinner, hči maja preminule kanadske pisateljice, nobelovke Alice Munro, je spregovorila o spolnih zlorabah, ki jih je v otroštvu zagrešil njen očim Gerald Fremlin. Kljub temu, da je njena mama to vedela, je ostala s Fremlinom v partnerski zvezi, je njene navedbe za časnik Toronto Star povzela francoska tiskovna agencija AFP.0

Tudi letos izložbena festivalska vabila

Štajerski tednik, 8. julij ― Festival Arsana letos s strnjenimi dogodki vabi od julija do konca avgusta. Ob promocijskih knjižicah z več kot 50 dogodki je ptujska in slovenska pravljičarka Liljana Klemenčič, ki je od drugega festivala Arsana vpeta v festivalsko dogajanje, že tretje leto zapored tudi poskrbela za svojevrstno vabilo v izložbenih oknih starega mestnega jedra.

Poletje je čas za vpis v klube

Kinodvor, 8. julij ― Poletje je čas za užitke. Privoščite si filmske in si z vpisom v Klub Kinodvor ali Klub Kinobalon zagotovite ugodnosti čez celo leto. Članice in člani, ki se boste vpisali prvič, pa lahko v naši kavarni spijete kavico na naš račun.
POLETNE ŠOLE NA FD

POLETNE ŠOLE NA FD

Fakulteta za dizajn, 8. julij ― Dobrodošli na poletne šole Fakultete za dizajn, kjer boste lahko raziskali in razvijali svoje ustvarjalne talente. Ponujamo vam pester nabor tečajev, ki vas bodo popeljali v svet oblikovanja, umetnosti in […] The post POLETNE ŠOLE NA FD appeared first on Fakulteta za dizajn.

Obzorje: Ameriška saga – 1. poglavje

MMC Film, 8. julij ― Od Ameriške sage v štirih delih nihče ne pričakuje, da bo že v prvem delu razkrila vse svoje adute in skrivnosti. A Obzorje, Costnerjev magnum opus, je tako brezupno fragmentiran in brezciljen film, da si je težko predstavljati, kdo bo nanje še čakal.

Kombinat: Prenova Upravne enote Nova Gorica

OUTSIDER, 8. julij ― Monumentalno stavbo ob trgu Edvarda Kardelja v Novi Gorici je za Okrajni ljudski odbor med leti 1948 in 1951 načrtoval arhitekt Vinko Glanz. 94 metrov dolg objekt zaznamujeta fasada z enakomernim rastrom okenskih odprtin in monumentalnim portalom ter pokrita loža, ki se ob trgu razteza po celotni dolžini objekta. Pritlično etažo zahodnega trakta so za […]

Profesorju Koširju

OUTSIDER, 8. julij ― Prvič sem ga videl sedaj že daljnega dne na informativnem dnevu, ko je odločno prikorakal v belem puliju, nato čez množico radovednih glav in gorečih src tja nekam proti vratom nonšalantno natresel nekaj misli o arhitekturi. Tedaj smo prvič podvomili o naši prihodnosti. Kot da bi nas želel prestrašiti, utrditi pravzaprav. Če je bil kdo […]

Cellular automata and sound composition

PIFcamp, 8. julij ― Michael-Jon Mizra is interested in how cellular automata can be used to aid musical composition and how to perform and control various synthesis processes, such as additive and subtractive synthesis, granular synthesis, and other synthesis processes based on signal modulation. He is inspired by the simple rules that lead to great complexity in systems such … Continue reading Cellular automata and sound composition The post Cellular automata and sound composition appeared first on PIFcamp.

Lepote Šmartinskega jezera v slikarskih upodobitvah

Celje.info, 8. julij ― Letošnji poletni slikarski ex tempore, ki je bil 26. doslej, je potekal prejšnji mesec na območju Šmartinskega jezera, in sicer pod mentorstvom Maje Lesjak Gavriloske. Povabljeni slikarji so ustvarjali v ... Beri dalje The post Lepote Šmartinskega jezera v slikarskih upodobitvah appeared first on Celje.info.

Na Ljubljana Festivalu Verdijeva opera Trubadur

SiGledal Novice, 8. julij ― V sklopu 72. Ljubljana Festivala je v ponedeljek, 8. 7., in v sredo, 10. 7. na sporedu opera Trubadur skladatelja Giuseppeja Verdija v izvedbi Teatro del Maggio Musicale Fiorentino (Gledališča Majskega glasbenega festivala v Firencah). Dirigentska taktirka bo v rokah Zubina Mehte, režijo podpisuje Stefania Grazioli, ki je obnovila produkcijo Cesareja Lievija.

Begunje 1980/81 – 4. razred

Stare slike (Cerknica), 8. julij ― Lepa slika v naravi za šolo in cerkvijo v Begunjah, v šolskem letu 1980/81. Na njej so učenci 4. razreda z razredničarko Meto Rupar. Ta generacija je še poznala spominske knjige. Nestrpno čakanje, izmenjavanje, risbice in krajši verzi. Kaj hitro so prišli do spoznanja, da sošolec Samo Strgulc zelo lepo riše. Zato so mu vsi […]

A10 v LJ (7.7.) – FOTO & KOMENTAR

Ana Monro, 8. julij ― V nedeljo (7. 7.) se je tik pred začetkom zadnjega festivalskega dne odprlo nebo nad Šiško, toda hud naliv programa k sreči ni odplaknil, ampak ga je zgolj zamaknil. Prograamskih vrhuncev je bilo več: “kronanje” zmagovalcev v izboru za nagrado odličnosti URBANA LJUBLJANA 2024, gibalna predstava z umetnicami na vozičkih Nedeljsko kosilo, skupinska plesna koreografija ustvarjalcev ... The post A10 v LJ (7.7.) – FOTO & KOMENTAR appeared first on Ana Monro.

Na Ljubljana Festivalu Verdijeva opera Trubadur

Misli, 8. julij ― V sklopu 72. Ljubljana Festivala je drevi in v sredo na sporedu opera Trubadur skladatelja Giuseppeja Verdija v izvedbi Teatro del Maggio Musicale Fiorentino (Gledališča Majskega glasbenega festivala v Firencah). Dirigentska taktirka bo v rokah Zubina Mehte, režijo podpisuje Stefania Grazioli, ki je obnovila produkcijo Cesareja Lievija.

26. Festival Trnje

SIGIC - Novice, 8. julij ― V hladu borovega gozdička nad vasjo Trnje, se že mnoga leta odvija butični festival drugačne muzike. Festival brez headlinerjev nudi žanrsko raznolik glasbeni program in vsako leto rad povabi zanimive novince na sceni.
še novic