RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI OSEBJA ZA NAMEN POUČEVANJA V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA ŠTUDIJSKO LETO 2024/2025

Fakulteta za dizajn, 15. julij ― RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI OSEBJA ZA NAMEN POUČEVANJA V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA ŠTUDIJSKO LETO 2022/2023 Na podlagi odobrenih sredstev Evropske komisije je Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod (v […] The post RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE MOBILNOSTI OSEBJA ZA NAMEN POUČEVANJA V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA ŠTUDIJSKO LETO 2024/2025 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Rezultati natečaja: Kampus Zaloška

OUTSIDER, 15. julij ― Znani so rezultati javnega natečaja za ureditev območja Kampus Zaloška. Del Ljubljane, na katerem so danes razpršeno umeščeni nekateri izmed programov, ki bodo tudi v prihodnje sestavljali zaokroženo območje kampusa – večina prostorov Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo ter del prostorov Inštituta za patologijo – bi se z intervencijo Kampusa in ureditvijo njegove okolice prelevil […]

Baldwin100! Nisem tvoj zamorec in Šepet nežne ulice

Kinodvor, 15. julij ― Ob 100. obletnici rojstva ameriškega pisatelja in aktivista za državljanske pravice Jamesa Baldwina smo v avgustu na spored uvrstili dva filma. Prvi, dokumentarec Nisem tvoj zamorec, je globoko oseben, ganljiv in poetičen, a kot britev oster filmski esej, ki prikaže Ameriko skozi Baldwinove oči. Drugi, Šepet nežne ulice, pa je igrani film, posnet po njegovi knjižni predlogi, še en pretanjen in presunljiv portret temnopolte Amerike, umeščen na ulice Harlema sedemdesetih let.

Prvo gostovanje berlinskih medvedov v Sloveniji

Štajerski tednik, 15. julij ― Do 17. julija je bilo v Ljubljani na Trgu Republike na ogled razstava United Buddy Bears/ Umetnost, Strpnost. 145 dvometrskih medvedov z dvignjenimi šapami širi prijateljstvo in optimizem med državami. Med njimi je tudi na novo poslikan slovenski medved, ki ga je ustvaril mladi umetnik Luka Rep. Prejšnji slovenski medved, ki ga je ustvaril ptujski umetnik Marjan Kekec – Ogradni, je bil del te edinstvene razstave od leta 2003. V tem času je prepotoval ves svet in bil del 34 razstav na petih celinah.

16. festival Arsana

SIGIC - Izpostavljeno, 15. julij ― 16. festival Arsana bo med 22. junijem in 31. avgustom na slikovitih prizoriščih zgodovinskega mesta Ptuj na več kot 50 dogodkih gostil 350 domačih in tujih ustvarjalcev s področja klasične, jazz, etno, world, rock in popularne glasbe. Festival daje prostor tudi mlajšemu občinstvu, prireja otroške aktivnosti in bogat spremljevalni program.

Radijske igre v tem tednu s posebno poletno rubriko Igralci pojejo

SiGledal Novice, 15. julij ― Na radijskih valovih programa Ars bo v posebni poletni rubriki Igralci pojejo zazvenelo petje Antona Petjeta in Zlatka Šugmana; na Prvem programu pa bodo poslušalke in poslušalci lahko prisluhnili novemu kriminalističnemu primeru Inšpektorja Gabra. Mladi poslušalke in poslušalci pa bodo v nedeljo zjutraj z malo deklico Alico skočili v zajčjo luknjo in pripotovali v deželo čudes in nenavadnih bitij.

Modulating Time

PIFcamp, 15. julij ― Modulating Time is a collaboration between artists Lizzie Wilson, Alex McLean, and Mika Satomi. Together, they will explore connections between e-textiles and live coding, including modulating time in live coding performance through movement tracked via sensors and machine learning. Mika is interested in developing a physical wearable device that senses the tempo and pattern of … Continue reading Modulating Time The post Modulating Time appeared first on PIFcamp.

Celjski glasbeniki odlični na splošni maturi

Celje.info, 15. julij ― Šolskega leta je že nekaj časa konec, sredi prejšnjega tedna pa so zaključno dejanje opravili še gimnazijci. Ti so namreč prejeli rezultate zrelostnega izpita – splošne mature. Dijaki umetniške gimnazije ... Beri dalje The post Celjski glasbeniki odlični na splošni maturi appeared first on Celje.info.

Cerknica 1978/79 – 1. a razred

Stare slike (Cerknica), 15. julij ― Prvič smo jih spoznali v mali šoli. In to na dveh fotografijah. Razredničarka Bibijana Bavdek. Spodaj sedijo z leve: Boštjan Urh (Cerknica), Bogdan Zevnik (Cerknica), Boštjan Zrimšek (Cerknica), Tomaž Prevec (Cerknica). Na sredini sedijo z leve: Uroš Žnidaršič (Cerknica), Herman Zakrajšek (Cerknica), Mihaela Žugelj (Podskrajnik), Andreja Hiti (Podskrajnik), Marijana Kovač (Cerknica). Stojijo z leve: Tina … … Nadaljujte z branjem→

Delo Francisa Picabie oktobra na dražbo

Misli, 15. julij ― Avkcijska hiša Christie's bo oktobra na dražbi ponudila več del priznanih umetnikov, med drugim tudi delo francoskega umetnika kubanskega rodu Francisa Picabie z naslovom Myrte. Umetnina je, kot piše spletni portal Artdaily, odličen primerek iz Picabijeve serije Transparency. Za delo si obetajo iztržiti več kot milijon evrov.
še novic