Med bruseljskim bliščem in evropsko bedo

Koridor, 8. avgust ― Novinarka, publicistka in pisateljica Mojca Širok v Praznini, zadnjem romanu trilogije političnih kriminalk, prepleta svetova preprodajalcev drog in bruseljske birokracije. V hitrem ritmu menjavanja perspektiv bralca na vsaki strani čakajo nova odkritja in nerazrešena vprašanja, ki stopnjujejo napetost do zadnje vrstice. The post Med bruseljskim bliščem in evropsko bedo appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko na Dnevu slovenske kulture v Parizu

Ministrstvo za kulturo, 8. avgust ― Pariz letos ni le središče športnega sveta, temveč stičišče različnih kultur. Olimpijske igre so bile vedno povezane tudi s kulturo in umetnostjo. Francija je dežela kulture in Pariz prestolnica umetnosti, s katero pa je tudi Slovenija močno povezana, saj so tu skozi leta študirali številni slovenski umetniki, mnogi tudi ustvarjali in delovali.

Pri Mladinski knjigi trije prevodi poezije

Misli, 8. avgust ― Pri Mladinski knjigi so izšle tri knjige prevodne poezije. Prevajalka Jana Unuk je prevedla izbor poljske pesnice Anne Swirszczyinske v knjigi Džingiskan v kopalnici. Lucija Stupica in Andrej Peric sta v Pesmih zraka prevedla ameriškega poeta Marka Stranda, Kristina Jurkovič pa zbirko italijanskega pesnika Franca Arminia Prepusti pot drevesom.
Gent – začasna raba in prilagajanje na podnebne spremembe

Gent – začasna raba in prilagajanje na podnebne spremembe

Inštitut za politike prostora, 8. avgust ― Ko iščemo dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, vedno znova naletimo na Gent, mesto z 320.000 prebivalci v flamskem delu Belgije. Gent je pionir na mnogo področjih. Že v devetdesetih je začel uvajati politike za spodbujanje kolesarjenja, kar ga v kombinaciji z učinkovitim javnim prevozom uvršča med vodilna evropska mesta na področju trajnostne mobilnosti. Zelo prodorni... The post Gent – začasna raba in prilagajanje na podnebne spremembe appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Konec tedna začetek 25. festivala Letni oder Ruše

SiGledal Novice, 8. avgust ― V ambientu kamnitega amfiteatra ter v središču Ruš bo znova potekal devetdnevni festival smeha in glasbe Letni oder Ruše. Letošnja že 25. izvedba poletnega dogodka bo postregla z nastopi glasbenikov, igralcev in drugih umetnikov, program pa bodo v soboto odprli z 22. Kantfestom, na katerem bodo nastopili Bojan Sedmak, Peter Andrej in Adi Smolar.

Odprta vrata galerije med Kamfestom

Foto klub Kamnik, 8. avgust ―   Letos bo od 9. do 17. avgusta ulice in dvorišča Kamnika spet, že enaindvajsetič zapored, zavzel eden večjih slovenskih mestnih festivalov – KAMFEST, festival z razgledom. Na vsaj osmih prizoriščih po središču Kamnika in njegovi neposredni okolici se bo zvrstilo več kot 60 dogodkov. Med ostalimi dogodki si lahko zainteresirani obiskovalci ogledajo tudi fotografsko […]

16. avgust 2024 ob 19. uri: FILMI POD LIPO – Zvite pravljice / Twisted Tails, delavnica za otroke, Muzej Kranjska Gora

Gornjesavski muzej Jesenice, 8. avgust ― Program SLO Program ANG NAPOVEDNIK Zvite pravljice za zvite otroke V delavnici, obogateni z didaktičnimi igrami, lahko otroci na podlagi povedane zgodbe ustvarjajo ilustracije, zvoke in animacije ter tudi sami postanejo pripovedovalci. Zvite pravljice ponujajo nov pogled na otrokom poznane zgodbe, in sicer na način, ki jih uči empatije, ljubezni in razumevanja. Življenje sámo je najlepša [...] The post 16. avgust 2024 ob 19. uri: FILMI POD LIPO – Zvite pravljice / Twisted Tails, delavnica za otroke, Muzej Kranjska Gora appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Igralka Liza Minnelli napisala knjigo spominov

Misli, 8. avgust ― Igralka in pevka Liza Minnelli, ki se lahko pohvali z več desetletij trajajočo kariero, je pri 78 letih napisala knjigo spominov. Pri ameriški založbi Grand Central Publishing bo izšla spomladi 2026. V njej je hčerka igralke Judy Garland in režiserja Vincenta Minnellija opisala otroštvo v soju žarometov ter kariero in burno zasebno življenje.

Alterfest

SIGIC - Novice, 8. avgust ― Alterfest je posvečen mladim glasbenikom, ki želijo deliti svojo avtorsko glasbo in s tem spodbuditi alternativnost ter kreativnost na glasbeni sceni.
še novic