Naročanje kopij časnikov

Naročanje kopij časnikov

NUK, 22. februar 2016 ― Naročite kopijo časnika, ki je izšel na datum po vaši izbiri. Za spomin ali darilo bližnjim. Svoje naročilo lahko posredujete: z elektronsko naročilnico, na elektronski naslov. Tiskano kopijo časnika lahko prevzamete osebno na izposoji (pritličje, soba 4) oziroma vam jo pošljemo na izbrani naslov (dodatni stroški poštnine). Elektronsko kopijo vam posredujemo po elektronski pošti. Naročila, oddana od ponedeljka do petka (do 12.00), bodo realizirana v roku 24 ur.  Vrsta storitve Cena za člane NUK Cena za nečlane NUK tiskana kopija časnika iz mikrofilma (izdelava kopije časnika in zaščitna mapa) 9,00 EUR 12,00 EUR elektronska kopija časnika iz mikrofilma (dostava prek elektronske pošte) 5,00 EUR 8,00 EUR   Načini plačila: bančno nakazilo, Moneta (za člane NUK), osebno (pritličje, soba 4). Po oddaji naročila vam bomo na navedeni elektronski naslov poslali oceno stroškov, opis možnosti za plačilo ter možne načine dostave oziroma prevzema kopij. Članom knjižnice, ki do nje nimajo neporavnanih obveznosti, lahko kopije pošljemo pred plačilom storitve. Nečlanom knjižnice kopije posredujemo po prejemu potrdila o plačilu. Kopije so natisnjene iz mikrofilmov, zato lahko kvaliteta posameznih kopij variira. V primeru bistvenega odstopanja obsega izbrane številke časnika od povprečja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Za dodatne informacije pokličite na telefonsko številko (01) 2001 126 ali pišite na elektronski naslov mikrofilm@nuk.uni-lj.si. Uporaba gradiva je namenjena izključno za osebne in nekomercialne namene. Izbirate lahko med naslednjimi naslovi časnikov: Delo (1959-) Časnik Delo je nastal kot rezultat združitve časnikov Slovenski poročevalec in Ljudska pravica. Prva številka je izšla 1. maja 1959. Sprva je izhajal v dveh izdajah s prilogama Najdihojca in program RTV. Leta 1967 je izhajal že v šestih pokrajinskih izdajah, istega leta pa je prvič izšla Sobotna pri
Slike z zelenega otočka

Slike z zelenega otočka

Airbeletrina, 22. februar 2016 ― Voz za München, ki se je že v Tovarniku z rutinsko jezikovnoalkimističnim postopkom spremenil v vlak, se je le za trenutek ustavil v Savskem Marofu, da so lahko izstopili hrvaški policaji in cariniki, potem pa je odropotal še dva do tri kilometre in se ustavil na obmejni postaji v Dobovi, prvi točki v Sloveniji, a tudi v Evropski uniji. Medtem ko smo čakali na zamenjavo lokomotive, je v vagon brez kupejev, »avionski«, vstopil nižji fičfirič otroškega videza v uniformi slovenske policije. Vagon je bil skoraj prazen, kakšnih deset Slovencev in Hrvatov je leno mahalo z osebnimi izkaznicami, trije, ki so šprehali angleško – eden med njimi, bučen in nalezljivega nasmeha, je bil videti, kot da bi pravkar pobegnil s snemanja novega albuma Asian Dub Foundation – so izbrskali in uniformiranemu kranjskemu Janezu kazali nekakšne potne liste, ta jim je po angleško zaželel srečno pot ali nekaj podobnega. Mimogrede, ko smo se pripeljali v Dobovo, je eden od fantov neg
Edvard Kocbek je Tita občudoval že leta 1944

Edvard Kocbek je Tita občudoval že leta 1944

Marijan Zlobec, 22. februar 2016 ― Izid Kocbekovih dnevnikov v Zbranih delih pesnikov in pisateljev številka 16, o katerih sem že dvakrat pisal, vzbuja čedalje večji odmev med bralci, saj gre za Kocbekovo bivanje med vojno v Beogradu, v povsem, drugem okolju in predvsem z njim kot ministrom v prvi začasni jugoslovanski vladi, kar pomeni, da mu je partija priznavala velik, […]

Katarina Kesič Dimic: Slon pleza na drevo

Koridor, 22. februar 2016 ― Katarina Kesič Dimic, ki je v svojem delu že nekajkrat izpostavila problematiko učencev s posebnimi potrebami, je v svoji najnovejši knjigi »Slon pleza na drevo« tematiko šolskega okolja in nerazumevanja učiteljev za različne potrebe in sposobnosti svojih varovancev postavila kar v afriško savano.   Tam živalski mladiči prav neradi obiskujejo šolo, kar ni nič nenavadnega, […] The post Katarina Kesič Dimic: Slon pleza na drevo appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Premiera Družinskega filma samo z režiserjem

Kinodvor, 22. februar 2016 ― To sredo, 24. februarja, bo ob 20.30  v Kinodvoru premiera filma Družinski film, ki bi se je moral poleg režiserja Olma Omerzuja udeležiti tudi mladi igralec Daniel Kadlec, a ga v Ljubljano žal ne bo, ker je zbolel. Pogovor z režiserjem po projekciji bo vodil Jure Longyka. Hvala za razumevanje in vljudno vabljeni! Vstopnice so še na voljo.
Slavnostna prireditev ob 20-letnici prve profesionalne predstave v mgP

Slavnostna prireditev ob 20-letnici prve profesionalne predstave v mgP

Mestno gledališče Ptuj, 22. februar 2016 ― Wilhelm Rich Govor malemu človeku Režija Samo M. StrelecIgra Vlado NovakPetek, 26. februarja 2016, ob 19.30Mestni svet Mestne občine Ptuj je na seji dne 4. decembra 1995 sprejel Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Gledališče Ptuj.Prva uprizoritev novo ustanovljenega poklicnega gledališča na Ptuju je bila 26. februarja 1996. Ob 20-letnici delovanja bomo ponovno uprizorili predstavo, s katero smo pričeli poklicno pot. To je bila monodrama Wilhelma Reicha Govor malemu človeku, v izvedbi Vlada Novaka in režiji Sama M. Strelca.… Mali človek, kako hitro imaš pri roki diagnozo o blaznosti, kadar ti resnica ni po godu. Norce si pozaprl in zdaj upravljajo ta krasni novi svet normalni ljudje …
Prešerno tudi na Nizozemskem

Prešerno tudi na Nizozemskem

Slovenci.si, 22. februar 2016 ― Teden dni po uradnem prazniku smo Slovenci živeči na Nizozemskem proslavili Prešernov dan. V soboto, 13. februarja je številno občinstvo v Rijswijku najprej prisluhnilo slovenski himni. Priložnostni pevski zbor, pod vodstvo Davida Kostanjevca, je ‘Žive naj vsi narodi’ zapel – tokrat prvič – tudi po nizozemsko. Prevajanja so se nekaj tednov pred tem lotili slušatelji Slovenske šole […] The post Prešerno tudi na Nizozemskem appeared first on Slovenci.

V Italiji bo v petek izšla zadnja knjiga Umberta Eca

Misli, 22. februar 2016 ― Ob smrti italijanskega pisatelja in filozofa Umberta Eca bo v petek izšla njegova poslednja knjiga Pape Satan Aleppe. Delo, ki bi sicer moralo iziti šele maja, prinaša zbirko avtorjevih esejev, ki so izhajali od leta 2000 v italijanskem tedniku L'Espresso. Eseji temeljijo na Božanski komediji Danteja Alighierija.
Fabula bo na široko razgrnila tematiko prišlekov

Fabula bo na široko razgrnila tematiko prišlekov

Misli, 22. februar 2016 ― Fokus 13. festivala literatur sveta Fabula, ki bo potekal od 27. februarja do 7. marca, bodo prišleki. Umetniška vodja festivala Renata Zamida je povedala, da so letošnjo temo izbrali, da bi tudi Fabula prispevala k poglobljenemu razumevanju begunstva in migracij. Festival letos prinaša več kot 30 dogodkov, med njimi večere s priznanimi gosti.
V britanski galeriji Tate prihodnje leto retrospektiva Davida Hockneyja

V britanski galeriji Tate prihodnje leto retrospektiva Davida Hockneyja

Misli, 22. februar 2016 ― Britanska galerija Tate se bo prihodnje leto z obsežno retrospektivo poklonila domačemu umetniku Davidu Hockneyju ob njegovi 80-letnici. Postavitev bo po poročanju britanskih medijev ponudila izjemen vpogled v njegovo kariero. Pokrivala bo šest desetletij umetnikovega ustvarjanja, od zgodnjih homoerotičnih slik do njegovih najnovejših del.
še novic