Z Dela sama odšla Polona Frelih

Marijan Zlobec, 23. februar 2016 ― Precej nenavadno dopisovanje in polemika na včerajšnjem FB je razkrila, da je z Dela včeraj prostovoljno odšla, torej dala odpoved novinarka v Zunanjepolitični redakciji Polona Frelih. Sama sicer svojega dejanja oziroma poteze ne želi komentirati, niti ne želi publicitete, vendar pa je FB tako javni medij, da se to preko prijateljev na FB in delitev […]
Literarni večer z Ivom Svetina v Rusiji

Literarni večer z Ivom Svetina v Rusiji

Slovenci.si, 23. februar 2016 ― V počastitev praznika kulture je Veleposlaništvo republike Slovenije v Moskvi, v sodelovanju s Centrom knjige na Vseruski knjižnici za tujo književnost Rudomino, organiziralo literarni večer s slovenskim pesnikom, pisateljem, dramaturgom in predsednikom Društva slovenskih pisateljev Ivom Svetino. Veleposlanik republike Slovenije Primož Šeligo, ki je dogodek otvoril, je ob tem poudaril, da smo Slovenci narod, ki […] The post Literarni večer z Ivom Svetina v Rusiji appeared first on Slovenci.

Pravljična ura v Občinski knjižnici Tabor

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 23. februar 2016 ― Na februarski pravljični urici smo skupaj z otroki potovali v čas, ko so po naši zemlji hodili in živeli dinozavri. Pobliže smo spoznali zares zelo, zelo, zelo velikega dinozavra, ki se je skozi preizkušnjo naučil deliti in je tako pridobil dva zares zelo, zelo, zelo velika in dobra prijatelja. Vsak otrok je potem naredil svojega zelo, zelo, zelo velikega dinozavra. Na koncu pa smo se skupaj udeležili prazgodovinske zabave imenovane dinorendaj. Zabavali smo se skupaj s pterodaktilom, ultrazavrom, diplodokom, majazavrom, pentaceratopsom, brahio-, ankilo-, maja-, alo-, super-, plezio- in tiranozavrom. Bilo ...

NAGRADNA IGRA: 2 vstopnici za ogled predpremiere predstave Liliom, 26. februarja

Koridor, 23. februar 2016 ― Osebama, ki bosta pravilno odgovorili na nagradno vprašanje in bosta izžrebani, bomo podarili po eno vstopnico za ogled predpremiere predstave Liliom, ki bo v SNG Drami ta petek, 26. 02. ob 19:30. Več o predstavi Liliom si lahko preberete na sledeči povezavi: http://www.drama.si/repertoar/delo?id=1909   Nagradno vprašanje je sledeče: Kdo nastopa v glavni vlogi Lilioma?   […] The post NAGRADNA IGRA: 2 vstopnici za ogled predpremiere predstave Liliom, 26. februarja appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Nekoč je MTV predvajal celo glasbo

Nekoč je MTV predvajal celo glasbo

Torpedo, 23. februar 2016 ― V nasprotju s pričujočo fotografijo bodo govorci v tokratnem podkastu videli, slišali in tudi povedali. Najnovejši Torpedo bo analiziral pomen glasbenih oddaj v dobi interneta. Pogledali bomo tudi v preteklost: Videošpon, Videospotnice, MTV v devetdesetih in osemdesetih ter se poučili o nekaj mejniških oddajah, ki so nastale še pred voditeljevim časom. Prek katerih medijev danes konzumiramo glasbo, kje dobivamo informacije o novi glasbi in kdo nam jih servira? Kam ušesa (in tudi oči) obrača mlada generacija in kdo jo nagovarja? So poslušalci res postali sami svoji glasbeni uredniki? Trije glasbeni kritiki, en mikrofon. Učne pol ure za glasbene zanesenjake. Izak Košir, Miroslav Akrapović, Gregor Bauman.

ZAKK WYLDE + Jared James Nichols

Kino Šiška, 23. februar 2016 ― Pozor! Poleti v Ljubljano prihaja prav poseben gost – Zakk Wylde. Eden najpomembnejših kitaristov sodobnega rock/heavy metala nam bo na odru Katedrale predstavil svoj drugi “solo” album, naslovljen Book of Shadows II. Kot poseben gost se mu bo na turneji pridružil … Preberi več →

Pri Sanjah Tone Pavček, Fran Milčinski in Oscar Wilde

Misli, 23. februar 2016 ― Pri založbi Sanje so izdali zadnjo pesnitev Toneta Pavčka Don, humoresko Frana Milčinskega Kako sta se skušala Butalec in Tepanjčan in pravljico Oskarja Wilda Sebični velikan. Vsa dela so izšla v slikaniški obliki; Pavčkovo delo o psičku Donu je ilustrirala Maja Kastelic, butalsko povedko Ana Razpotnik Donati, Wildovo knjigo pa Petra Preželj.

Naročanje kopij člankov - naročilnica

NUK, 23. februar 2016 ― PODATKI O NAROČNIKU Ime in priimek * Številka članske izkaznice NUK Ulica in hišna številka * Poštna številka in pošta * Telefon Elektronski naslov * Gradivo potrebujem do * Leto Leto 2016 2017 Mesec Mesec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Dan Dan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 PODATKI O NAROČENEM GRADIVU Avtor članka * Naslov članka * Naslov serijske publikacije oz. zbornika * Leto izida Strani (od - do) Opombe PODATKI O PLAČILU IN PREVZEMU Način plačila: * nakazilo na TRR Moneta (za člane NUK) osebno v knjižnici Način prevzema: * digitalna kopija, po elektronski pošti tiskana kopija, osebno v knjižnici S klikom na gumb "Pošlji" izjavljam, da je uporaba gradiva namenjena izključno za osebne, študijske ali raziskovalne namene in bo potekala skladno z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah.
še novic