Ognjena Veronika gre z raketo pod zvezdno nebo

Kamnik.info, 16. december 2017 ― Neuradna zavetnica kamniških piromanov, katere god lahko praznujemo in obhajamo, če je le vreme, kjerkoli in ob vsaki primerni priložnosti, je nocoj razsvetlila smodnišnico oz. nekdanjo smodnišnično upravo, dvorec Katzenberg. Pravzaprav niti ni tako dolgo tega, ko sta bila svečava in odprt ogenj na območju smodnišnice še nekaj nezaslišanega in nepredstavljivega, danes pa je v ... Prispevek Ognjena Veronika gre z raketo pod zvezdno nebo je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek: Rada prepuščava, da vsak sodeluje po svoje. Zato na nek način improvizirava, da vsak dojame ples po svoje. Na koncu želiva, da ostane dober občutek.

Kino Šiška, 16. december 2017 ― Gašper Kunšek in Žigan Kranjčan sta mlad plesni tandem, ki skupaj in vsak zase zavzemata ne le slovenske, temveč tudi tuje plesne odre. Trenutno ju lahko vidite v plesni predstavi Chorus v Kino Šiška, ki je premiero doživela že 12. septembra. Fanta se že na odru ponašata z močno prezenco, ki se zares daje za gledalce in se preliva z odra med stole publike. Na pogovoru pa prav s tako deročo strastjo govorita o plesu, nadaljnjih ciljih in prihajajoči ponovitvi predstave Chorus.

Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek: “Rada prepuščava, da vsak sodeluje po svoje. Zato na nek način improvizirava, da vsak dojame ples po svoje. Na koncu želiva, da ostane dober občutek.”

Koridor, 16. december 2017 ― Gašper Kunšek in Žigan Kranjčan sta mlad plesni tandem, ki skupaj in vsak zase zavzemata ne le slovenske, temveč tudi tuje plesne odre. Trenutno ju lahko vidite v plesni predstavi Chorus v Kino Šiška, ki je premiero doživela že 12. septembra. Fanta se že na odru ponašata z močno prezenco, ki se zares daje za gledalce in se preliva […] The post Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek: “Rada prepuščava, da vsak sodeluje po svoje. Zato na nek način improvizirava, da vsak dojame ples po svoje. Na koncu želiva, da ostane dober občutek.” appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

FKK OFF!

Foto klub Kamnik, 16. december 2017 ― Vljudno vabljeni na otvoritev razstave v sredo, 20.12.2017 ob 20h, v galerijo DKK. Dvanajst kamniških fotografskih (re)kreativcev. Dvanajst mesecev in dvanajst stvaritev. Nekaj sosedov, ena družina, 15 kilogramov cementa. Vključno s pticami in nekaj brenčečih insektov. Kot se govori, pridejo tudi ena pomaranča, kakšen pejsaž znamenitega sedla, za povrh pa snepšot in portret. Menda celo […] The post FKK OFF! appeared first on Foto klub Kamnik.
Fagotist Luka Mitev v rahli zadregi

Fagotist Luka Mitev v rahli zadregi

Marijan Zlobec, 16. december 2017 ― Na petem koncertu Mladi virtuozi je v drugem delu nastopil mladi, dvajsetletni fagotist Luka Mitev, ki je pred dvema letoma sicer v Viteški dvorani Križank  že stal na odru. najprej je igral sam, zatem pa se mu je pridružila pianistka Ana Semič Bursać. Luka Mitev, vse fotografije Marijan Zlobec Takrat se mi je zdel nekako […]
Bole (Turisti/Straight Mickey & The Boys/Škrtice)

Bole (Turisti/Straight Mickey & The Boys/Škrtice)

Radio Študent, 16. december 2017 ― Pogovor v živo z Boškom Mijuškovićem ustanoviteljem in edinim stalnim članom sveže beograjske zasedbe Turisti. Zvečer bodo Turist skupaj z Lynch in Šečer nastopili v Škofji Loki, na odru Rdeče Ostrige v sklopu dogodkov ob desetletnici festivala In Memoriam Peter Hafner.

Studio AB: Pediatrična ambulanta Polhek

OUTSIDER, 16. december 2017 ― Nova pediatrična ambulanta v Gorenji vasi, ki so jo zasnovali v Studiu AB, se prikupno imenuje Polhek. Že samo ime obljublja, da obisk pri zdravniku ne bo niti malo travmatičen, temveč prijeten in igriv opravek. Ob vstopu v ambulanto najprej opazimo toplo in živahno barvno shemo, ki prežema prostor. Raznobarvni oranžni, zeleni in rumeni krogi…

Vila Zlatica izjemen dokument polpretekle zgodovine

Misli, 16. december 2017 ― Ljubljanski mestni svet bo na ponedeljkovi seji obravnaval osnutek odloka o razglasitvi Vile Zlatica za kulturni spomenik lokalnega pomena. Vila je izjemen dokument polpretekle zgodovine. Dodatno vrednost ji daje ohranjena oprema družine Ivana Hribarja, ki priča o bivalni kulturi višjega sloja ljubljanskih meščanov v prvi polovici 20. stoletja.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 16. december 2017 ― Pri Mladinski knjigo sta izšli dve deli, ki bosta razveselili ljubitelje Harryja Potterja in J.K. Rowling, pri reviji Stripburger in Forumu Ljubljana kot posebna izdaja prevod Gipijevega romana v stripu Dežela potomcev, pri založbi Miš pa mladinsko delo Temna resnica avtorja Jeffa Rossa.
1962 Nova vas – Učenci z vojakom

1962 Nova vas – Učenci z vojakom

Stare slike (Cerknica), 16. december 2017 ― Obiski vojakov in oficirjev bloške vojašnice v OŠ Nova vas pa tudi učencev v vojašnici, so bili v času Jugoslavije kar pogosti. Navadno so bili organizirani ob takratnih praznikih, npr. Dnevu vstaje, 1.maju, Dnevu republike in Dnevu JLA. Na sliki je na pomladnem travniku za telovadnico TVD Partizan v Novi vasi skupina učencev takratnega osmega […]
Revija Stripburger na Salonu Vendetta v Marseilleu

Revija Stripburger na Salonu Vendetta v Marseilleu

Misli, 16. december 2017 ― Stripburger bo praznovanje svojega 25. rojstnega dne nadaljeval na Salonu Vendetta, ki bo danes in v nedeljo potekal v Marseilleu. Kot so sporočili iz slovenske stripovske revije, bodo na peti ediciji tega festivala predstavili izbor grafik in drugih tiskovin iz 25-letnega delovanja na stripovskem področju.
PIXXELPOINT2017: A TRULY MAGICAL MOMENT / RESNIČNO ČAROBEN TRENUTEK

PIXXELPOINT2017: A TRULY MAGICAL MOMENT / RESNIČNO ČAROBEN TRENUTEK

Sodobna umetnost (Aljoša Abrahamsberg), 16. december 2017 ― Naslov festivala Resnično čaroben trenutek je povzet po istoimenskem projektu Adama Basante enega izmed sodelujočih umetnikov in na najbolj primeren način označuje razstavo ter nastalo situacijo, ki predstavlja platformo za produkcijo novih projektov, kot tudi pomembno prizorišče za postprodukcijo že realiziranih projektov. Razstava ponuja naracijo znotraj predstavljenih del in se ne osredotoča na točno določeno konceptualno izhodišče. Umetniški projekti izpostavljajo razne vidike sodobne tehnološko zasnovane družbe, umetnosti in politike. Raziskujejo posameznikovo vpetost v socialno stvarnost družabnih omrežij, obdelovanja podatkovnih in vedno bolj pomembnih slikovnih arhivov, izpostavljajo posameznikovo čutno senzorično izkušnjo prostora, opredeljujejo se do zgodovine umetnosti in kulture ter postavljajo pod vprašaj realnost, ki jo živimo. Umetniki: Adam Basanta, Anna Ridler, ::vtol:: (Dmitry Morozov), Julian Palacz, Vladimir Frelih, Marko Batista, Boštjan Čadež, Iza Pavlina, Tadej Vindiš, Valerie Wolf Gang, Nika Oblak & Primož Novak, Maja Smrekar, Ana Petrović, Štipendisti ( Domen Dimovski, Tina Lanišek, Miha Godec in Laren Polič Zdravič, Anja Jurše, Anja Hauptman, Kristina Keber, Ivan Stanojvić, Mitja Cvetko). The festival title A Truly Magical Moment is taken from the namesake project by Adam Basante, one of the contributing artists, and appropriately marks the exhibition and the resulting situation, which sets up a platform for producing new projects, as well as an important stage for postproduction of previously realized projects. The exhibition proposes a narration of the works presented therein, and does not focus on any clearly-defined conceptual foundation. The art projects highlight various aspects of contemporary technology-focused society, art and politics. They explore the individual’s place in the social reality created through social networks, data processing practices, and the increasingly important picture archives. They also point out the individ
še novic