Sprehodi po labirintih spomina

LUD Literatura, 1. marec 2018 ― Ne glede na to je roman Vse moje Amerike doslej najboljše delo Štefana Kardoša. Nedvomno je v knjigi veliko avtobiografskih referenc, zgodovinski izseki so napisani prepričljivo, zatorej bo knjiga nedvomno zanimiva že z vidika slovenskega priseljevanja na začetku dvajsetega stoletja.
En masten obalni pozdrav!

En masten obalni pozdrav!

Odzven, 1. marec 2018 ― Pod okriljem On Parole Productions se nam predstavlja obalni trio Omega Sun s ploščo Opium for the masses. In kaj lahko danes na mase deluje tako kot omenjeno pomirjevalo? Znana parafraza o vplivu religije ima v 21. stoletju lahko nov, razširjeni pomen. A naj vas število pesmi na albumu ne zavede, saj je tokrat govor o stoner rocku, kjer čas poteka malce drugače.

HUMOR JE RESNA STVAR –  marčevsko študijsko bralno druženje v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 1. marec 2018 ― Mešanica vsega po malem je bilo marčevsko druženje s knjigo in z branjem. V marcu nam običajno pridejo na misel ženske, dvojina ženska-moški, lepše vreme, brstenje, humor … Da ne bi bilo razmišljanje v to smer prerahla usedlina, smo povabili še Cankarja. 2018 je Cankarjevo leto, sto let od njegove smrti. Ni je plasti življenja, kjer ga letos ne bi mogli omenjati. Že z jutranjim vonjem iz skodelice kave se spomnimo nanj. Morda pa se zvečer spomnimo njegove Erotike, prve knjige, ki jo je objavil in s katere honorarjem je ...

Zvok strahu

Razpotja, 1. marec 2018 ― Lawrence English  Splošno razširjeni reki, kot sta na primer »videti pomeni verjeti« in »slika pove več kot tisoč besed«, postavljajo oči v osrednjo vlogo pri naši soudeleženosti v svetu. Vendar pa ni dvoma, da poslušanje igra ključno vlogo pri naši navigaciji v okolju in njegovem razumevanju. Zgodovinsko gledano so naša ušesa, in ne oči, razkrila, kaj je za svetlobo tabornega ognja. In, kar je še pomembneje, ušesa so nam pomagala prepoznati, kaj se skriva za nami, izven našega pogleda. Globoka sposobnost zvoka je v tem, da nas preganja, šokira in prestraši. Zvok ima primordialne lastnosti, ki sežejo globoko v nas. Nedavno sta, na primer, v pripravah na Riverfire, tradicionalni letni ognjemet v Brisbaneu, mojo hišo s polno paro preletela lovca F/A-18E/F Super Hornet, medtem ko je bil moj dvoletni sin na dvorišču.

Mestno gledališče Haifa iz Izraela na gostovanju v Ljubljani in Kranju

SiGledal Novice, 1. marec 2018 ― V začetku marca bo v ljubljanskem Mini teatru in Prešernovem gledališču Kranj gostovalo Mestno gledališče Haifa iz Izraela. Predstavili se bodo z uprizoritvama Olive in Prizemljena. 4. aprila pa bo v Mini teateru gostovala še predstava Ljudski demokratični cirkus Sakešvili avtorja Roka Vilčnika v izvedbi izraelske gledališke akademije Nissan nativ Acting Studio Jeruzalem.
66. edicija Ljubljana Festivala

66. edicija Ljubljana Festivala

SIGIC - Novice, 1. marec 2018 ― Med 28. junijem in 3. septembrom se bo odvijala 66. edicija Ljubljana festivala, ki bo ponudila komorne, simfonične in vokalne klasično-glasbene koncerte, baletne in operne predstave ter ponovitve popularnih muzikalov in novo produkcijo.

Knjižno središče – prostor sodelovanja

Slovenci.si, 1. marec 2018 ― Slovensko knjižno središče v Trstu je postalo prostor sodelovanja med slovensko in italijansko kulturo v mestu Slovensko knjižno središče v Trstu je v dveh letih in pol zaslovelo kot kraj odlične ponudbe slovenskih knjig, časopisov in umetniških izdelkov, postalo je kraj srečevanj z avtorji knjižnih novosti z obeh strani nekdanje državne meje. V lepo urejenih […] The post Knjižno središče – prostor sodelovanja appeared first on Slovenci.

Festival dokumentarnega filma v 20. izdaji tudi o lepih plateh sveta

Misli, 1. marec 2018 ― Festival dokumentarnega filma bo v 20. izdaji med 14. in 20. marcem sledil smernicam zadnjih let. Pet tekmovalnih filmov na temo človekovih pravic bodo dopolnjevali aktualni in družbenokritični dokumentarci, filmi z vpogledom v mite, ikone in medije ter filmi, ki skozi intimo odstirajo širšo sliko. Iz Slovenije bosta zastopani Maja in Ida Weiss.
še novic