Razstava Janeza Boljke

TV Kočevje, 12. marec 2018 ― Pokrajinski muzej Kočevje je v sodelovanju z Galerijo Božidarja Jakca Kostanjevica na Krki kočevskemu občinstvu na ogled postavil največjo razstavo kiparja Janeza Boljke na Slovenskem.

3biro: Hiša L

OUTSIDER, 12. marec 2018 ― Hiša L, pod kateri so se podpisali arhitekti iz pisarne 3biro, stoji na robu naselja, kjer se na eno stran odpira prelep pogled na Julijske Alpe in Bled. Konstrukcijska logika Hiše L se drži preverjenih in učinkovitih načel tektonike: pritličje je težko in masivno, nad njim pa se vzpenja nadstropje iz lažje konstrukcije z mogočnim…

Ponovni pogled na Modri žamet

Kinodvor, 12. marec 2018 ― V tokratnem nedeljskem terminu Za zamudnike se podajamo v zakulisje snemanja kultne mojstrovine Davida Lyncha Modri žamet. Dokumentarec ali "meditacijo o filmu" Petra Braatza ponovno predvajamo ob priložnosti odprtja razstave David Lynch: Ogenj na odru v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

Pogovorni večer: Župan Občine Prebold Vinko Debelak

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 12. marec 2018 ― V ponedeljek, 12. marca 2018, je v Občinski knjižnici Prebold potekal pogovorni večer, ki ga je organiziral podžupan Občine Prebold Marjan Golavšek. Z županom Vinkom Debelakom se je pogovarjala Dragica Sternad Pražnikar. Prireditve se je udeležil tudi direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Marko Repnik. V zanimivem pogovoru so imeli številni zbrani priložnost spoznati, kdo je Vinko Debelak, kadar ni v funkciji župana, s katerimi uspešnimi projekti se lahko pohvali, kakšni so njegovi pogledi na aktualno in perečo lokalno problematiko. Vinko Debelak je bil rojen v Šeščah, danes pa ...

Utrip domoznanstva: Čebelarsko društvo Tabor se predstavi

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 12. marec 2018 ― Čebela nas spremlja skozi vse življenje. Otrokom je simbol pridnosti, varčnosti in skrbi za druge. Odrasli občudujemo njeno učinkovitost, socialni red in gospodarnost. Zaradi teh lastnosti čebele se v zadnjih letih vedno več ljudi navdušuje za čebelarstvo. Zato smo na Utrip domoznanstva 12. marca 2018 v Medobčinsko splošno knjižnico Žalec povabili Čebelarsko društvo Tabor. Predsednik društva Dani Zupančič in člana društva Mira Pepel ter Darko Nemivšek so predstavili delovanje društva in njegovo zgodovino. Pogovor sta vodili Karmen Kreže in Tanja Pilih. Člani so predstavili dolgoletno tradicijo društva, ki je bilo ...
Zapeljivost ustaljene recepcije romance

Zapeljivost ustaljene recepcije romance

LUD Literatura, 12. marec 2018 ― Ker trdno verjamem, da ni dovolj le, da znamo prepoznavati in zavračati tuje zaznamovane dikcije, diskurze in delovanja, temveč da zmoremo enako storiti tudi s svojimi lastnimi tovrstnimi praksami, obenem pa vidim, kako paradigmatsko seksistična je bila moja recepcija ljubezenskega žanra, se v tem članku dajem za zgled seksistične recepcije ljubezenskega romana. Vsi argumenti proti temu žanru, ki jih navajam, so bili tudi moji.
Mary Halvorson

Mary Halvorson

Radio Študent, 12. marec 2018 ― Tokratni RŠ intervju namenjamo Mary Halverson, eni najbolj prepoznavnih in zaželjenih avant-jazz kitaristk na svetu, ki trenutno deluje v New Yorku. V svoji svoraj dvajsetletni karieri je igrala z zavidljivim številom sorodnih glasbenikov, kot so Marc Ribot, John Zorn, Ches Smith, John Herbert in Jessica Pavone.

Letošnjo delavnico dramskega pisanja na 48. Tednu slovenske drame bo vodil Mateusz Atman

SiGledal Novice, 12. marec 2018 ― Letošnje delavnice dramskega pisanja zaradi neodložljivih obveznosti v terminu, predvidenem za delavnico, ne bo vodil sloviti poljski dramatik in avtor besedila Naš razred, Tadeusz Słobodzianek. Namesto njega bo letošnjo delavnico dramskega pisanja vodil njegov rojak Mateusz Atman, predstavnik mlajše generacije poljskih dramskih in gledaliških ustvarjalcev.

Plečnik in Rothmayer – zgodbi dveh vil in dveh prijateljev

MGML, 12. marec 2018 ― "Plečnik in Rothmayer, učitelj in učenec. Slednji je svoj dom v Pragi zasnoval po Plečnikovi vili Stadion, tisti, ki so jo zgradili zavoljo Bežigrajskega stadiona. Z nakupom loterijske srečke si namreč podprl gradnjo stadiona in se hkrati potegoval za vilo." Oglejte si prispevek TV Slovenija o razstavi Plečnik in Rothmayer: dva prijatelja, dve hiši, dve mesti.

Odprtje razstave del Kaje Urh

Gorenjski muzej, 12. marec 2018 ― V četrtek, 15. marca 2018, smo ob 18. uri odprli razstavo del Kaje Urh v kleti Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4. Kaja Urh je diplomirala in magistrirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. ... Read More
še novic