Predator (1987)

Predator (1987)

Deseta umetnost, 23. marec 2018 ― Skupina komandosov je poslana na reševalno misijo v džunglo, kjer pa ni vse tako, kot se zdi. Nekaj se skriva v drevesih in plenilec kar naenkrat postane plen v tem vrhunsko zrežiranem akcijskem trilerju režiserja Johna McTiernana iz časa, ko so še znali delati odlične akcijke, takšne z zasedbo najbolj bad ass posameznikov tisti hip […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - Saving Private Ryan (1998)  Halloween (1978)  Le magasin des suicides (2012)  The Wolf of Wall Street (2013)  Oskarji: Največ kipcev lovi Povratnik, nominiran tudi Sylvester Stallone Copyright © Deseta umetnost [Predator (1987)], All Right Reserved. 2018.

Svetilnik norosti

OUTSIDER, 23. marec 2018 ― Letos novembra bodo lokalne volitve. Predvolilni čas je že tradicionalno čas, ko bolj intenzivno rastejo nebotičniki kot sicer. Da ne bo pomote, rastejo predvsem na papirju in arhitekturnih vizualizacijah. Nekaj jih je že pognalo. Tako je pred dnevi v javnost prišla informacija o rezultatih natečaja, ki ga je organizirala občina Koper, za stolp, ki naj…
Sestri Weiss

Sestri Weiss

MMC Film, 23. marec 2018 ― Ko so nam mediji pred nekaj dnevi posredovali informacijo o posvetu, na katerem so bili predstavljeni izsledki raziskave o zastopanosti spolov v domači avdiovizualni produkciji, nas niso presenetili . . .

1898 – Rojen Louis Adamič

Zgodovina na dlani, 23. marec 2018 23. marca leta 1898 se je v Prapročah pri Grosuplju rodil slovensko-ameriški pisatelj, novinar, romanopisec, prevajalec in politik, Alojz (Lojze) Adamič, bolj znan pod amerikaniziranim imenom, Louis Adamic. Štejemo ga za slovenskega izseljenskega pisatelja, neutrudnega borca za pravico in mir, ki je domala vsa svoja dela posvetil družbenim, kulturnim in … Preberi The post 1898 – Rojen Louis Adamič appeared first on Zgodovina na dlani.

Velikonočni pravljica in ustvarjalnica v Občinski knjižnici Vransko

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 23. marec 2018 ― Na petkov večer, 23. marca 2018, smo se v knjižnici že spogledovali z velikonočnimi prazniki. Pravljica o zajčku, ki se je odločil, da bo svojo družino obdaril, saj velikonočnega zajčka še sam nikoli ni videl, in pri tem pozabil nase, je še posebej pritegnila najmlajše. V ustvarjalnem delu druženja pa smo si izdelali velikonočne cvetlične venčke ter jajčka, ki smo jih lepšali s servietno tehniko. Poglejte nas!

Zaslišanje: Leyya

Kino Šiška, 23. marec 2018 ― Po dveh koncertih v Ljubljani, se tretjič, z novim albumom vračata mlada glasbenika Sophie in Marco z Dunaja, poznana pod skupnim imenom Leyya. Eksperimentalna elektronika in kantavtorstvo sta našla skupno podobo, ki jo v ambientalnem vzdušju par predstavlja na odru. Pred koncertom v Kinu Šiška smo se pogovarjali s Sophie, ki nam je predstavila nekaj o novi plati, vidikih na glasbo in izkušnjah.
Tonaža stanovitnosti

Tonaža stanovitnosti

Odzven, 23. marec 2018 ― Jinho Jinza ne sodi v kategorijo bendov, kjer obujajo, malikujejo, se ponižno držijo konvencij blues rocka in ga bahaško konzervirajo v rock blues. Z globokim spoštovanjem do prednikov in predhodnikov se krepko navdihuje pri tej zapuščini, a s progresivno govorico izstopa iz varnega objema tradicije.
še novic