Good Time (2017)

Good Time (2017)

Deseta umetnost, 26. marec 2018 ― Robert Pattinson je potreboval skoraj celo desetletje, da se je naposled znebil imidža najstniškega idola vampirske limonade Twilight in začel igrati v bolj resnih in kvalitetnih filmskih projektih. Moja malenkost je njegov igralski potencial opazila že v prepričljivi romantični drami Remember Me, vendar se je najbolj dokazal v zadnjih dveh letih, ko je prevzel mnogo […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  2 comments on this item You might be interested in this:    The Raid 2: Berandal (2014)  Star Wars: The Force Awakens (2015)  Black Swan (2010)  [Pozor, hud prizor] - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)  Jupiter Ascending (2015) Copyright © Deseta umetnost [Good Time (2017)], All Right Reserved. 2018.
V Bologni začetek 55. mednarodnega sejma otroških knjig

V Bologni začetek 55. mednarodnega sejma otroških knjig

RTS 24 – Kultura, 26. marec 2018 ― V Bologni bo danes vrata odprl 55. mednarodni sejem otroških knjig, na katerem se bo kot vsako leto predstavljala tudi slovenska ustvarjalnost za otroke in mlade. Na današnji dan bodo v sklopu sejma podelili tudi Andersenovo nagrado avtorju in ilustratorju, sicer pa na sejmu pričakujejo kar 26.000 strokovnjakov s področja literature za najmlajše.

SOŽITJE, suhe hruške, nakar še trije medvedi na druženju v Občinski knjižnici Žalec

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 26. marec 2018 ― Marčevsko druženje z varovanci Sožitja, društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Žalec, je spet potekalo v oživljanju besedil Ivana Cankarja, tokrat Peharja suhih hrušk, zgodbe za otroke. Videti je bilo, kako si med pripovedovanjem za očmi slikajo veliko omaro s starinskimi vrati, za katerimi so zaklenjeni sladki krhlji hrušk, ključ pa nosi mati v žepu predpasnika. S stopnjevanjem pripovedi se je večalo njihovo vznemirjenje in na koncu sočutje do matere, ki je zajokala zaradi lačnih otrok. A to ni bil višek občutkov. Završalo je v prostoru, ko ...

Literarni večer z Bernardo Jelen

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 26. marec 2018 ― V torek, 20. marca 2018, se je v Krajevni knjižnici Petrovče odvil prav poseben in nadvse prijeten klepet ob čaju – literarnega značaja. V sproščeni obliki čajanke, nam je svoj knjižni prvenec predstavila pesnica, mentorica, profesorica in nenazadnje sovaščanka gospa Bernarda Jelen. Prav posebna čast je, ko lahko v knjižnici gostimo ustvarjalce, ki bivajo in delujejo v petrovškem okolišu. Pesniška zbirka z naslovom Inkubator je izšla ob koncu leta 2017, pesnica pa pravi, da ima v svoji zbirki še precejšen nabor poezije, tako da se nadejamo izdaje še kakšne zbirke poezij.

Oj, ta vojaški boben

Kamra.si, 26. marec 2018 ― Medobčinski muzej Kamnik in Občina Kamnik vabita v sredo, 28. februarja 2018, ob 16. uri na slovesno odprtje obnovljenega drugega dela rojstne hiše Rudolfa Maistra in odprtje občasne razstave Oj, ta vojaški boben (Prva vojna iz zasebnih zbirk na Kamniškem), ki bo v rojstni hiši Rudolfa Maistra na Šutni 23. 

Oj, ta soldaški boben

Kamra.si, 26. marec 2018 ― Medobčinski muzej Kamnik in Občina Kamnik vabita v sredo, 28. februarja 2018, ob 16. uri na slovesno odprtje obnovljenega drugega dela rojstne hiše Rudolfa Maistra in odprtje občasne razstave Oj, ta soldaški boben (Prva vojna iz zasebnih zbirk na Kamniškem), ki bo v rojstni hiši Rudolfa Maistra na Šutni 23. 
Slovenska kultura si po prepričanju SD zasluži in potrebuje nov zagon

Slovenska kultura si po prepričanju SD zasluži in potrebuje nov zagon

Misli, 26. marec 2018 ― Tretji javni posvet SD pred prihajajočimi volitvami, ki so ga danes pripravili v Narodnem domu Maribor, je bil namenjen razpravi o prihodnosti Slovenije na področju kulture. Ta je ena od prioritet strankinega predvolilnega programa, je zagotovil Dejan Židan, ki je s sogovorniki razpravljal o svobodi ustvarjanja, razvojnih priložnostih in rešitvah.

"Buči, buči, morje Adrijansko"

Kamra.si, 26. marec 2018 ― Vabljeni na odprtje nove občasne razstave Buči, buči, morje Adrijansko / Primorski Slovenci na Celjskem po letu 1918, ki bo v četrtek, 29. marca, ob 18. uri v Muzeju novejše zgodovine Celje. V kulturnem programu bosta sodelovala dramski igralec SLG Celje Renato Jenček in skupina Šansonet ŠC Celje. Razstava bo na ogled do 31. avgusta 2018. Vljudno vabljeni!
še novic