Ognjeni obroč: Vstaja

Deseta umetnost, 25. marec 2018 ― Prvi del epske avanture Ognjeni obroč (Pacific Rim) je leta 2013 zasnoval in režiral slavni mehiški režiser Guillermo del Toro, ki je v svojem opusu (Favnov labirint, Hellboy) vsakič znova dokazal izjemno sposobnost združevanja fantastičnega in monumentalnega s tenkočutnimi človeškimi junaki in zgodbami. V drugi del franšize, ki nosi naslov OGNJENI OBROČ: VSTAJA (Pacific Rim Uprising), […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Amelie (2001)  Star Wars: The Force Awakens (2015)  TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja - I. del  Oz the Great and Powerful (2013)  Happy Death Day (2017) Copyright © Deseta umetnost [Ognjeni obroč: Vstaja], All Right Reserved. 2018.
Indiana Jones And The Last Crusade (1989)

Indiana Jones And The Last Crusade (1989)

Deseta umetnost, 25. marec 2018 ― Priznani arheolog in strokovnjak za okultno Indian Jones se še tretjič v filmsko zgodovinski franšizi vrne za poslednji “Indy” film, v katerem se poveže s svojim očetom, pa čeprav v resnici samo dvanajst let starejšim igralcem Seanom Conneryjem, da bi skupaj našla sveti gral. Še enkrat več jima načrte prekrižajo nacisti, ki se prav tako […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Last Stand (2013)  Bo Vojna zvezd znova spremenila Hollywood?  The Babadook (2014)  Predator (1987)  [Pozor, hud prizor] - The Grey (2011) Copyright © Deseta umetnost [Indiana Jones And The Last Crusade (1989)], All Right Reserved. 2018.
Kosovelov konstruktivizem

Kosovelov konstruktivizem

Radio Študent, 25. marec 2018 ― Konstruktivizem se je rodil na začetku 20. stoletja v Rusiji. Rasel in razvijal se je ob oktobrski revoluciji in v 20. letih 20. stoletja naredil pohod čez celo Evropo in še dlje, čez Atlantik do Amerik. Kot pošast je napadal elitistično umetnost, ki je izgubila stik z življenjem, tehniko in politiko, in se proti nihilizmu boril tako, da je omogočal držo, podprto z jasno vsebino.

Likovni poklon slikarskega mojstra Dušana Sterleta Rudolfu Maistru

Kamnik.info, 25. marec 2018 ― V Kavarni Veronika je bila včeraj odprta razstava grafik »Maister in Kamnik«, ki jih je neumorni kamniški slikar in grafični oblikovalec Dušan Sterle poklonil mestu in spominu, v Kamniku rojenega generala in pesnika Rudolfa Maistra. Nekaj besed o ustvarjanju Dušana Sterleta, neumornega in vztrajnega ustvarjalca, obenem pa tudi neprizanesljivega družbenega kritika, je ob odprtju razstave ... The post Likovni poklon slikarskega mojstra Dušana Sterleta Rudolfu Maistru appeared first on Kamnik Info.
The Shape of Water (2017)

The Shape of Water (2017)

Deseta umetnost, 25. marec 2018 ― Brez občutka sramu priznam, da sem letošnje oskarje prespal in to zaradi dveh razlogov. Prvi je ta, da nisem imel motivacije spremljanja več kot štiri ure dolge prireditve, na kateri me priviligirani hollywoodski zvezdniki utrujajo s pridigami o širjenju ljubezni in rušenju zidov med ljudmi, medtem ko sami ostajajo varno zabarikadirani v svojih premožnih vilah […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Dredd (2012)  Logan Lucky (2017)  Ex Machina (2015)  The Hurricane (1999)  World War Z (2013) Copyright © Deseta umetnost [The Shape of Water (2017)], All Right Reserved. 2018.

1957 – Podpis “Rimske pogodbe”

Zgodovina na dlani, 25. marec 2018 25. marca leta 1957 so Belgija, Zvezna republika Nemčija, Italija, Francija, Luksemburg in Nizozemska podpisale »Rimsko pogodbo, ki je začela veljati 1. januarja 1958. S tem dogovorom sta bili ustanovljeni Evropska gospodarska skupnost (EGS) in Evropska skupnost za jedrsko energijo (EURATOM). Evropsko gospodarsko skupnost štejemo za naslednika Evropske skupnosti za … Preberi The post 1957 – Podpis “Rimske pogodbe” appeared first on Zgodovina na dlani.

Podeljena priznanja Združenja dramskih umetnikov Slovenije

SiGledal Novice, 25. marec 2018 ― Letošnji dobitnik igralskega odličja Marija Vera za življenjsko delo je Andrej Kurent, veliki bršljanov venec bo prejela Livija Pandur, nagradi za igralske dosežke v minulem letu Aljoša Ternovšek in Jurij Zrnec, bršljanov venec pa Ivan Peternelj. Omenjena priznanja bo Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) podelilo v torek ob začetku Tedna slovenske drame v Kranju.
Kinodvor z izbranimi filmi aprila in maja v Centru Zalog

Kinodvor z izbranimi filmi aprila in maja v Centru Zalog

Misli, 25. marec 2018 ― Mestni kino Kinodvor bo aprila in maja gostoval v dvorani novega Centra Zalog. V popoldanskih urah bo z izbranim Kinobalonovim programom nagovarjal družine in otroke, v večernih urah pa bodo na sporedu najbolj aktualni filmi iz raznovrstnega programa, ki ga ponuja na Kolodvorski. Gledalci bodo izbirali med petimi nominiranci in dobitniki oskarjev.
1935 Cerknica – Pogled od Sv. Roka

1935 Cerknica – Pogled od Sv. Roka

Stare slike (Cerknica), 25. marec 2018 ― Fotografija neznanega avtorja izpred druge svetovne vojne prikazuje pogled na Cerknico. Fotograf jo je posnel z Žajfarjevega vrta, saj takrat ta še ni bil pozidan s stanovanjskimi bloki. Postavil se j v bližino Kušlanove hiše, kamero usmeril proti jugu in fotografiral. Bilo je popoldne, saj kaže ura na zvoniku 13:35, pa tudi sončna obsijanost je […]
Pred 100 leti se je poslovil glasbeni impresionist Claude Debussy

Pred 100 leti se je poslovil glasbeni impresionist Claude Debussy

Misli, 25. marec 2018 ― Francoski skladatelj Claude Debussy je v glasbeni izraz uvedel impresionizem, čeprav je naziv v povezavi s svojo glasbo zavračal. Prelomil je z dotedanjimi pravili in iznašel nove načine muziciranja, s katerimi je vplival na generacije skladateljev ter odprl pot sodobni glasbi 20. stoletja. Na današnji dan mineva sto let od njegove smrti.
Festival dramske pisave VZKRIK I.

Festival dramske pisave VZKRIK I.

Trubarjeva hiša literature, 25. marec 2018 ― Festival Vzkrik je luč sveta ugledal lani in letos pogumno in natančno ter perspektivno zastavljen nadaljuje svojo pot. Druga edicija festivala se je začela danes, 24. marca, in tako v Mini teatru otvorila tridnevno dogajanje. Festival Vzkrik je festival dramske pisave, ki ga organizirata Društvo KUD Krik in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature. Letošnji festival poteka tudi kot spremljevalni oz. uvodni program Tedna slovenske drame, ki se bo začel 27. marca v Kranju.
še novic