Pomladna ustvarjalna delavnica s KUD Svoboda Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 24. marec 2018 ― V soboto, 24. marca 2018, je v Občinski knjižnici Prebold potekala pomladna ustvarjalna delavnica, ki sta jo vodili Mojca Škrabl in Ana Ajdič iz Kulturno-umetniškega društva Svoboda Prebold. »Z neba nam sije sonček zlat, saj prišla je k nam pomlad« je bila vodilna misel, ki je otroke in njihove starše usmerila k ustvarjanju. V teh dneh je nastopilo prvo enakonočje v letu. Čas, ko je sonce na nebu natančno nad ekvatorjem, dan in noč sta enako dolga. To je čas, ko slavimo rojstvo mladega sonca, zmago dobrih, svetlih sil nad ...
20. FDF: sklop kratkic

20. FDF: sklop kratkic

Koridor, 24. marec 2018 ― Druga stran vsega (Druga strana svega, rež. Mila Turaljić; Srbija, Francija, 2017) Ocena: +   Beograjčanka Mila Turajlić je navdušila že leta 2010 s svojim prvencem Cinema Komunisto. Ideja za drugi film se je rodila že pred prvim, a je potrebovala čas, da je dozorela. Snemanje je potekalo dolgih 5 let, nabralo se je ogromno ur […] The post 20. FDF: sklop kratkic appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Cirkulacija 2: Program 2018

Cirkulacija 2, 24. marec 2018 ― Z novim veseljem napovedujemo otvoritev najnovejše sezone 2018/ letnik XI v Cirkulaciji 2! Četrtek, 12. april 2018 ob 20.30: In vendar se vrti | Eppur Si Muove; Stefan Doepner, Borut Savski, Boštjan Leskovšek in Alessandro Di Giampietro z novimi domislicami… (foto: Stefan Doepner – spinningSpeakerMicrophoneFeedbackSystem) Trmoglava izjava ”eppur si mouve”| ”in vendar se vrti” seveda […]
Botoksično

Botoksično

Odzven, 24. marec 2018 ― Botoks kot sinonim za zunanjo korekcijo obraznih gub in gubic, večno polirano mladostnost ali strupeni melem za našo notranjost, ki v majhnih, strogo nadzorovanih odmerkih poživi dušo in telo, a le na kratki rok. Kakorkoli se slednje sliši medicinsko ali lepotno (ne)upravičeno, je pred nami dolgometražni glasbeni prvenec Botox, katerega učinek je dosti globlji in trajnost daljša.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 24. marec 2018 ― Založba Učila international je izdala roman Zadnje dekle Nadie Murad, Slovenski gledališki inštitut je izdal knjigo Mojce Kreft Franci Križaj: V varnem pristanu ustvarjalnega nemira, gledališka vinjeta. Založba Miš je izdala zbirko zgodb Koko Dajsa v mestu Maše Ogrizek, pri Mladinski knjigi pa je izšel priročnik Vrt na balkonu Masche Schacht.

Tery Žeželj bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 24. marec 2018 ― Tery Žeželj je študentka drugega letnika dramaturgije in scenskih umetnosti na AGRFT. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Luke Marcena. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Blaznost igre Nebojše Pop-Tasića.

1905 – Umre Jules Verne

Zgodovina na dlani, 24. marec 2018 24. marca leta 1905, je v Amiensu v Franciji zaradi posledic sladkorne bolezni umrl francoski utopistični pisatelj in pesnik Jules Verne. Star je bil 77 let. Pokopan je na pokopališču La Madeleine v Amiensu. Jules Verne velja za pionirja znanstvene fantastike kot književne zvrsti. Pisal je o potovanjih s plovili … Preberi The post 1905 – Umre Jules Verne appeared first on Zgodovina na dlani.
1873 Trst – Album avstrijske vojne mornarice

1873 Trst – Album avstrijske vojne mornarice

Stare slike (Cerknica), 24. marec 2018 ― Na fotografiji, ki je nastala med leti 1873 in 1875, je fregata “Nadvojvoda Ferdinand Max.”, bojna ladja avstrijske vojne mornarice. Fregate so bile najprej hitre ladje s tremi jambori in dvema palubama, na katerih je bilo nameščenih kakih 50 topov, prav take, kakršne smo videli v pustolovskih gusarskih filmih. Kasneje, z iznajdbo parnega stroja, so […]
še novic