Večno nezadovoljstvo brezmadežnega slovenskega uma

Večno nezadovoljstvo brezmadežnega slovenskega uma

LUD Literatura, 4. april 2018 ― Lajki ne vplivajo le na našo samopodobo, ampak na prihodnost družbe, v kateri živimo. Facebook je (vsak) svet razdelil na dva pola, ki se med seboj vse manj pogovarjata, ki se vrtita v svojih milnih mehurčkih in ki vse bolj krepita všečna in zakoreninjena prepričanja, ki krepijo priljubljenost znotraj mehurčka. Prostora za dialog skorajda ni več.
Enajst let in sto petdeset tisoč dogodkov

Enajst let in sto petdeset tisoč dogodkov

Kulturnik, 4. april 2018 ― Najbolj priljubljena Kulturnikova storitev je najava kulturnih dogodkov po Sloveniji. V državi je prek 5000 različnih kulturnih prizorišč, število dogodkov, ki se zvrstijo v enem letu, pa merimo že v desettisočih. Podatke o dogodkih Kulturnik zajema strojno iz različnih spletnih virov, ki jih delimo po tipu tehničnega standarda: regionalni portali nekdanje mreže multimedijskih centrov po Sloveniji, […]

Prvič v Sloveniji – zločin in kazen s Trivium

Kino Šiška, 4. april 2018 ― Mešanica heavya, thrasha, metalcora, malo melodičnega deatha in zadnjih drobtin čokoladnega zajca. Neko zmerno količino žegna zdrav primerek že prenese, potem pa je najbolj varno nazaj na stara grešna pota. Konec koncev, zakaj bi kdo silil v onstranstvo, če pa je metal na tej strani. Pa še čez Alpe sili. Trivium prvič v Sloveniji s Power Trip in Venom Prison, aleluja, spet slavimo Kino Šiška.

Zvokotok (19.4.2018 19:30)

Španski borci, 4. april 2018 ― Cikel Zvokotok se posveča sodobni komponirani glasbi. Njegov namen je povezovanje prostorov ustaljenega institucionalnega umetniškega delovanja s prostori dinamičnega delovanja nevladnih organizacij. Vzpostaviti želimo neobremenjen prostor dialoga in preseči umetno razmejitev med področji in prizorišči umetniškega delovanja.
Blackoutt predstavljajo novi album, "The Culture Of"!

Blackoutt predstavljajo novi album, "The Culture Of"!

SPRP, 4. april 2018 ― Blackoutt prinašajo nov val energije in zvokovne podobe. Foto: arhiv fb Blackoutt so postregli z drugo izdajo, ki nosi naslov "The Culture Of". Nanjo se je pretihotapilo pet dolgometražnih pesmi v upanju, da dosežejo želeno poslušalstvo. Album je izšel na CD ploščku, katerega lahko naročite na naslovu: blackoutt.bend@gmail.com, za poslušanje pa je dostopen tudi tukaj. Izdajo je pod okrilje vzela ter podprla ZPP - Založba Punk Portala. The Culture Of by Blackoutt Blackoutt so štiričlanska stoner rock skupina iz Postojne. S svojo brezkompromisno riffovsko glasbo, obdano s psihedeličnimi kitarami in grungersko držo, že vrsto let utirajo pot po klubovskih in festivalnih odrih doma ter v tujini. Tako fantje podajajo surovi inštrumental, ki mu ni mar za odsotnost vokalnih linij. V letu 2013 je skupina izdala svoj prvenec z naslovom "Behind", s katerim so pokazali odločen razvoj v zgodbeno atmosferični smeri, ta pa se še jasneje izraža na pravkar izdanem albumu "The Culture Of". Novo izdajo je pospremil tudi video za pesem "Fly", ki si ga lahko ogledate spodaj. V maju bodo svoje zvoke tresli na turneji po Italiji, v kratkem pa jih čakajo tudi nastopi v: 14.4. // Klub Baza, Ajdovščina 27.4. // Dvorana Rog, Ljubljana 28.4. // MKK, Črnomelj Piše: Matej Urbanč

1949 – Nastanek zveze NATO

Zgodovina na dlani, 4. april 2018 4. aprila leta 1949 je bila s pogodbo podpisano v Washingtonu ustanovljena Severnoatlantska obrambna organizacija – NATO (North Atlantic Treaty Orhanization). V zavezništvu je na začetku bilo 12 držav: Belgija, Danska, Francija, Islandija, Italija, Kanada, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Velika Britanija in glavna ter vodilna članica zveze, ZDA. Organizacija, ki … Preberi The post 1949 – Nastanek zveze NATO appeared first on Zgodovina na dlani.

ODILO. ZATEMNITEV. ORATORIJ., 20. in 21. 4. 2018

Kino Šiška, 4. april 2018 ― Odilo Globočnik (ali Globocnik) se je rodil 21. aprila 1904 v Trstu, v družini, ki je bila po poreklu iz Tržiča na Gorenjskem. Kot eden vodilnih avstrijskih nacionalsocialistov je odigral ključno vlogo pri padcu avstrijske vlade in anšlusu. Pozneje ga je Himmler, ki je cenil njegovo neusmiljenost in privrženost stvári, postavil za voditelja SS in policije v okrožju Lublin.
še novic