Feature Your Creature Afterparty!

Kinodvor, 14. april 2018 ― Poživalite se z nami na petkovem večernem balu in prebudite svojo spečo pošast. Naj bo Manimal ali She-beast, vremenska ujma, flora ali favna, živalski vzorec, rastlinski dodatek ali čisto prava maska ... Interpretacijo prepuščamo vaši domišljiji. Ker boste večerni projekciji festivala gledali skozi 3D očala, le preudarno izberite svojo opravo. Po koncu 3D dvojčka Pošast iz črne lagune + Mojster meča se obeta tekmovanje! Dress code: Ko narava podivja!
Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016)

Deseta umetnost, 14. april 2018 ― Tretja Captain America inštalacija je uspela biti tako intenzivno navdušujoča za filmsko javnost, predvsem kar se tiče vizualnega spektakla (letališka bitka in vpeljava Hollandovega Spider-Mana), kot tudi drzno inteligentna s tem, ko je svoje junake postavila v prepričljiv geopolitični kontekst, ki je postavil veljavno moralno vprašanje – kdo bi moral biti odgovoren za razporeditev tako […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Grand Budapest Hotel (2014)  The Florida Project (2017)  The Babadook (2014)  Tomb Raider  Maleficent (2014) Copyright © Deseta umetnost [Captain America: Civil War (2016)], All Right Reserved. 2018.
Slovenski filmi na Let’s CEE festivalu na Dunaju

Slovenski filmi na Let’s CEE festivalu na Dunaju

RTS 24 – Kultura, 14. april 2018 ― V avstrijski prestolnici se je včeraj začel mednarodni filmski festival Let's CEE, ki bo potekal do 22. aprila in na katerem bodo predstavili najboljše produkcije iz srednje in vzhodne Evrope. Letos je v fokus postavljen slovenski film, občinstvo bo tako lahko videlo kar 12 slovenskih filmov, sedem celovečernih in pet kratkih.

1895 – Veliki ljubljanski potres

Zgodovina na dlani, 14. april 2018 14. aprila leta 1895 je rušilni potres na velikonočno nedeljo prizadel Ljubljano. Potres, ki velja za drugega najhujšega na slovenskih tleh, je mesto prvič stresel ob 22.17, sledilo pa mu je več močnih in šibkih sunkov. Epicenter potresa je bilo v Jančah, približno 16 kilometrov od Ljubljane, magnituda pa je … Preberi The post 1895 – Veliki ljubljanski potres appeared first on Zgodovina na dlani.

Pogovor o(b) filmu Vztrajanje

Mestni kino Ptuj, 14. april 2018 ― V četrtek, 17. maja, ob 19. uri bo na sporedu zadnji pogovor o(b) filmu pred poletjem. Film Vztrajanje smo si nameravali ogledati v družbi režiserja Mihe Knifica; ta pa se je dan pred dogodkom žal opravičil, ker se mu je zavleklo snemanje njegovega novega filma. Z nami bo igralec Ivica Knez, morda pa se mu pridruži še kakšen član filmske ekipe. Vabljeni!
Filmska recenzija: Playing Men

Filmska recenzija: Playing Men

MMC Film, 14. april 2018 ― Danes, v času, ko se je moški svet zaradi svojih "igric" do nasprotnega spola upravičeno znašel pod udarom kritike, ki ima za sabo širše družbeno soglasje, nas ob vstopu v kinodvorano, kamor se . . .
Kubrickova Odiseja v vesolju

Kubrickova Odiseja v vesolju

Deseta umetnost, 14. april 2018 ― Avtor: Matic Majcen je filmski kritik in esejist. Doktoriral je iz sociologije kulture in napisal knjigo Slovenski poosamosvojitveni film: institucija in nacionalna identiteta (2015). V slovenskih medijih objavlja članke o filmih in redno obiskuje filmske festivale v Berlinu, Cannesu in Benetkah. Dobro se spomnim dneva, ko sem prvič videl Kubrickovo Odisejo v vesolju. Bilo je […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Dan za dnem  Carrie (2013)  Nocturnal Animals (2016)  Boyhood (2014)  Mud (2013) Copyright © Deseta umetnost [Kubrickova Odiseja v vesolju], All Right Reserved. 2018.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 14. april 2018 ― Pri založbi Litera je izšla pesniška zbirka Lisičja vstopnica Nevenke Miklič Perne, pri založbi Miš mladinski roman Cvetke Sokolov Vsak s svojega planeta. Mladinska knjiga je izdala priročnik Lončnica bo preživela: Nasveti za vrtnarsko nenadarjene avtorice Veronice Peerless, Ljubljansko geografsko društvo pa je izdalo vodnik Slovenija VII.

Lev Mastnak Trobentar bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 14. april 2018 ― Lev Mastnak Trobentar je diplomirani dramaturg in scenski umetnik, študent prvega letnika drugostopenjskega programa scenaristike na AGRFT. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Kaje Novosel. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Kaj sanjajo svinje Žanine Mirčevske.

Sebastijan Horvat bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 14. april 2018 ― Režiser Sebastijan Horvat je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Timoteja Novakovića. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst jerebika, štrudelj, ples pa še kaj Simone Semenič.

100 verzov – drugi večer

Poiesis, 14. april 2018 ― V soboto, 21. aprila 2018, se je v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna odvil drugi iz serije pesniških večerov 100 verzov, na katerem so nastopili: Enesa Mahmić, Brane Mozetič, Novica Novaković, Iztok Osojnik in Radharani Pernarčič. Avtorica večera, ki je bil posvečen podpori knjižni zbirki Aleph, je Katja Kuštrin, večer je vodil in povezoval Peter Semolič, fotografije je posnel Luka Kürner.  Organizator: Kulturno-umetniško društvo Poiesis Soorganizator: Center za poezijo Tomaža Šalamuna [See image gallery at www.poiesis.si] ” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
še novic