Razstava Zorana Mušiča na Dunaju

Razstava Zorana Mušiča na Dunaju

Slovenci.si, 16. april 2018 ― Na Dunaju, v Leopoldovem muzeju, so prejšnji četrtek odprli obsežno retrospektivo slikarja in grafika Zorana Mušiča. Postavitev z naslovom Poezija tišine obsega 160 del, ki bodo predstavila vsa pomembna Mušičeva ustvarjalna obdobja. Združuje dela iz javnih in zasebnih zbirk iz Avstrije, Italije, Slovenije in Švice. Odprtja razstave se bosta udeležila slovenski minister za kulturo, ki […] The post Razstava Zorana Mušiča na Dunaju appeared first on Slovenci.
P.M.S, hardcore petarda iz osrčja Pariza!

P.M.S, hardcore petarda iz osrčja Pariza!

SPRP, 16. april 2018 ― P.M.S so postregli z drugo izdajo oz. EP-jem. Govora je o hardcore punk kolektivu, ki postrega z ženskim vokalom in old school zvokom. Na plošči se je znašlo pet štiklov, katerim lahko prisluhnite tukaj. Zadeva je izšla pri pariški založbi Danger Records, kjer lahko naročite tudi njihovo vinilno ploščo. EP by P.M.S P.M.S je pariški bend, ki trese od leta 2014. V vitrini imajo še demo ploščo, ki je luč sveta ogledala v letu 2016. V besedilih s dotikajo družbenih tem, zavračajo vse oblike absurdnosti, ki jih v naša življenja vnašajo razni nestrpneži in elitizmu, kateremu se zoperstavljajo s pokončno držo. Band si počasi utrjuje svoje mesto v francoski underground sceni, trenutno pa imajo v načrtu več koncertov tudi po drugih evropskih provincah. P.M.S so izdali novi EP. Foto: Arhiv P.M.S Piše: Matej Urbanč
Aprilski kulturni dogodki na avstrijskem Štajerskem

Aprilski kulturni dogodki na avstrijskem Štajerskem

Slovenci.si, 16. april 2018 ― Kulturno društvo Člen 7 za avstrijsko Štajersko – Pavlova hiša v drugi polovici tega meseca vabi na naslednje prireditve: Torek, 17. aprila 2018, ob 18.30: Branje in predstavitev knjige – Ludwig Hartinger –”SCHATTEN SÄUMEN – AUS DEM DICHTERISCHEN TAGEBUCH” Moderator: Erwin Köstler Dogodek sodi v niz z naslovom “lingua franca” na konferenci Literarna večjezičnost v Avstriji […] The post Aprilski kulturni dogodki na avstrijskem Štajerskem appeared first on Slovenci.

Sončnica na rami – nominiranci

Sodobnost, 16. april 2018 ― Z veseljem sporočamo, da je komisija v sestavi dr. Marijanca Ajša Vižintin, predsednica, Jana Bauer, članica, in Katja Kac, članica, izbrala tri nominirance za nagrado za spodbujanje veselja do branja sončnica na rami 2018. Nominirance navajamo po abecednem vrstnem redu:…
Sedma slovenska glasbena olimpijada

Sedma slovenska glasbena olimpijada

SIGIC - Novice, 16. april 2018 ― Na letošnji sedmi slovenski glasbeni olimpijadi se je predstavilo kar 58 učencev tretje triade osnovnih šol. Prisotni so bili tekmovalci iz različnih krajev države, kar je dober pokazatelj, da ustvarjalnost in želja po dodatnem izobraževanju obstajata tako pri mentorjih kot pri učencih po vsej Sloveniji.

Kino vrtiček: Princ Ki-Ki-Do, junaški piščanček

Mestni kino Ptuj, 16. april 2018 ― V soboto, 12. maja, ob 10.00 si bomo ogledali paket animiranih filmov Princ Ki-Ki-Do, junaški piščanček. Obiskal nas bo njihov avtor Grega Mastnak, ki bo najmlajšim po projekciji na svojem računalniku pokazal, kako se naredi takšen film – in jim morda celo dovolil, da Ki-Ki-Doja poskusijo animirati še sami. Vabljeni!
Mednarodno srečanje pisateljev na Bledu beleži pol stoletja

Mednarodno srečanje pisateljev na Bledu beleži pol stoletja

Misli, 16. april 2018 ― Mednarodno srečanje pisateljev na Bledu letos beleži 50. izdajo. Častni pokrovitelj jubilejnega srečanja je predsednik države Borut Pahor, med gosti pa bo v ospredju Nobelova nagrajenka za mir leta 2003 Shirin Ebadi. Jubilej bodo zaznamovali posebna slovesnost v blejski Festivalni dvorani, jubilejni zbornik ter obilo gostov z vsega sveta.

Nujno obvestilo

SNG Maribor, 16. april 2018 ― Spoštovani abonenti, žal vas moramo obvestiti, da danes zaradi bolezni v ansamblu odpovedujemo predstavo Bog masakra. Nadomestili jo bomo s predstavo Ojdip v Kolonu. Iskreno se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje. ...
66. Ljubljana Festival

66. Ljubljana Festival

SIGIC - Novice, 16. april 2018 ― Letošnji 66. Ljubljana Festival bo trajal od 28. junija do 3. septembra in tudi tokrat ga bodo zaznamovale baletne, operne in gledališke predstave, muzikali, komorni in simfonični koncerti, Mednarodna likovna kolonija, otroške in mladinske delavnice, Ljubljana Festival na Ljubljanici ter še mnogo več.

Glej Larsa z Marsa – kamniška plesna predstava v počastitev stoletnice slovenskega baleta

Kamnik.info, 16. april 2018 ― V petek se je v Domu kulture Kamnik odvila premiera plesne predstave učencev in učenk Glasbene šole Kamnik – Glej Larsa z Marsa, s katero so mladi kamniški plesalci počastili tudi stoletnico baleta na slovenskem. Za medplanetarno glasbeno plesno pravljico je besedilo in glasbo napisal Blaž Pucihar, za koreografijo pa poskrbela Ana Trojnar, je bila ... The post Glej Larsa z Marsa – kamniška plesna predstava v počastitev stoletnice slovenskega baleta appeared first on Kamnik Info.
še novic