Gero Angleitner: 5 nadstropje

Fotogalerija Stolp, 15. april 2018 ― » v bližnji in daljni okolici so se dogajale mnoge zanimive stvari, rušile in gradile so se stavbe, na cesti se je odvijal promet v raznolikih vremenskih pogojih, jutranja in večerna svetloba sta odsevali na okoliških zgradbah in ves ta čas je bil fotoaparat na dosegu roke.«     Gero Angleitner       Gero Angleitner je fotograf, ki se s fotografijo ukvarja že več kot 50 let. Na tokratni samostojni razstavi v Fotogaleriji Stolp se predstavlja s projektom 5....
Aktivno delovanje je edini način udejanjanja zamisli in idej

Aktivno delovanje je edini način udejanjanja zamisli in idej

Notranjsko primorske novice » Kultura, 15. april 2018 ― »Treba je zavihati rokave in delovati, v prelaganju strategij z mize na mizo ni vidnega rezultata niti napredka,« pravi Nataša Mele. Meniševka iz Selščka pri Begunjah je poročena v Loško dolino, kjer z družino živi v Kozariščah. Sogovornico s kariero na finančnem in pravnem področju opredeljuje navezanost na domačo zemljo in tradicijo pa tudi izdelana vizija, kako doseči večjo prepoznavnost notranjske naravne in kulturne dediščine. Življenje v neposredni bližini gradu Snežnik, neizkoriščenega bisera kulturne dediščine, je tudi glavni motiv njenega angažiranja v Društvu ljubiteljev gradu Snežnik, ki zadnja leta skrbi za njegovo prepoznavnost, zlasti s festivalom Plavajoči grad in celoletnim dogajanjem, imenovanim Grajski punkt. Nataša Mele Foto: osebni arhiv Dve leti bo minilo, kar ste predsednica Društva ljubiteljev gradu Snežnik, ste zadovoljni z delovanjem in prepoznavnostjo v okolju? Naše delovanje v osnovi temelji na oživitvi in vzpostavitvi kulturnega dogajanja pri gradu Snežnik, za kar si bomo kot lokalna iniciativa prizadevali ne glede na to, kako intenzivno je sodelovanje med ostalimi institucijami. Prostoru želimo dati nek smisel in vsebino. Imamo veliko mero entuziazma, lastno kreativnost, ogromno programa in močan prostovoljski tim. Konec koncev pa tudi vse možnosti, da se bolj profesionaliziramo. Bi pa želela izpostaviti zelo dobro sodelovanje z direktorico Narodnega muzeja Slovenije, mag. Barbaro Ravnik, ki ima že od vsega začetka posluh za naše delovanje in nam omogoča izvajanje programa v  prostorih v objektu Pristave, kjer smo ustvarili kulturno-družabno stičišče v okviru programa Grajski punkt. Seveda pa si prizadevamo za povezovanje in komunikacijo z vsemi deležniki, ki so povezani z gradom Snežnik, tako lastnikom, ministrstvom za kulturo, kot občino Loška dolina in javnim zavodom Snežnik, s katerima se v zadnjem času dogovarjamo za pripravo skupne lokalne strategije, in z lokalnim prebivalstvom. Grad Snežnik je največji biser v

Povratek iz pekla švedskih skate pankerjev | Novica

13. brat, 15. april 2018 ― Strokovnjaki si še niso enotni, ali je za povratek številnih hardkor bendov kriva kriza srednjih let ali ne. Dejstvo je, da se tudi skejt pank veterani Satanic Surfers vračajo z novim albumom Back From Hell Bend ni nikoli dosegel slave švedskih sorojakov No Fun At All in Millencolin, kljub temu pa je ostal v zelo dobrem spominu številnim ljubiteljem melodičnega hardkora, ki je bil popularen v 90ih letih. Kako pa vse skupaj zveni dandanes pa je potrebno preveriti.

Povratek desklanskih legend Link Der Wasser | Novica

13. brat, 15. april 2018 ― Pred časom so po več kot dveh desetletjih začeli s ponovnim delom desklanski pionirji hardkora Link Der Wasser. Ob koncu 80ih let prejšnjega stoletja so bili eden redkih bendov na Goriškem, ki so delovali v podtalju. Začeli so kot klasičen hardkor trio, vendar svojo glasbo hitro nadgradili z jazz in drugimi vplivi, kar so v tistem času počeli v tujini Nomeansno in Victims Family. Ob povratku pa so ponudili tudi v poslušanje stare posnetke na bandcampu. Vsekakor pomemben dokument nekega časa. 1,2.3,4!  
Togi nasmehi in Razkorak na razstavi Fotoknjiga in fotozin

Togi nasmehi in Razkorak na razstavi Fotoknjiga in fotozin

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 15. april 2018 ― Med 18. aprilom in 12. majem na razstavi Fotoknjiga in fotozin v DobriVagi razstavljam dva zina, Togi nasmehi in Razkorak. Fotografije z odprtja razstave (fotografirala Asiana Jurca Avci). Razstava je pregled produkcije fotoknjig in fotozinov v Sloveniji v preteklih petih letih. Njena živahnost in raznolikost kažeta na razumevanje medija fotoknjige in fotozina kot prostora avtonomnega

Navihana “Bitja” Tine Kralj

Kamnik.info, 15. april 2018 ― V Mladinskem centru Kotlovnica je bila v četrtek, 12. 4. 2018, odprta razstava likovnih del Tine Kralj, ki jo je avtorica poimenovala Bitja. Razstava upodobljenih mitološko-pravljičnih bitij Tine Kralj, ki na nek način lahko odražajo tudi serijo igrivih avtoričinih domišljiskih samoupodobitev, ki se lovi na tanki vrvi odraščanja oz. preobrazbe iz dekleta v žensko, so ... The post Navihana “Bitja” Tine Kralj appeared first on Kamnik Info.
Na festivalu v Sankt Peterburgu tudi mariborski Balet

Na festivalu v Sankt Peterburgu tudi mariborski Balet

RTS 24 – Kultura, 15. april 2018 ― Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor gostuje na 17. festivalu Dance Open v Sankt Peterburgu. V znamenitem Aleksandrinskem gledališču bo danes uprizoril večer sodobnih baletov z deli Walking Mad v koreografiji Johana Ingerja, Hill Harper's Dream v koreografiji Edwarda Cluga ter Left Right Left Right v koreografiji Aleksandra Ekmana.

Mariborski Balet na festivalu v Sankt Peterburgu

SiGledal Novice, 15. april 2018 ― Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor gostuje na 17. festivalu Dance Open v Sankt Peterburgu. V znamenitem Aleksandrinskem gledališču bo danes uprizoril večer sodobnih baletov z deli Walking Mad v koreografiji Johana Ingerja, Hill Harper's Dream v koreografiji Edwarda Cluga ter Left Right Left Right v koreografiji Aleksandra Ekmana.

1912 – Potopljen Titanik

Zgodovina na dlani, 15. april 2018 15. aprila leta 1912 je potonila znamenita britanska ladja Titanik. Bila je na poti iz angleškega pristanišča Southampton v New York, ko je v Atlantskem oceanu trčila v ledeno goro. Na ladji je bilo 2.224 potnikov, od katerih je umrlo več kot 1500. Nesrečo štejemo za eno največjih civilnih pomorskih … Preberi The post 1912 – Potopljen Titanik appeared first on Zgodovina na dlani.

Ana Penca bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 15. april 2018 ― Ana Penca, študentka dramske igre na AGRFT, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Timoteja Novakovića. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Ljubi Vili Simone Semenič.

Miha Zor bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 15. april 2018 ― Miha Zor je profesor slovenščine in literarni komparativist, deluje kot mentor za govor na RTV Slovenija, sedem let je na nacionalnem Radiu pripravljal oddajo o šansonu, delal kot napovedovalec in prej tudi kot novinar na področju kulture. Intenzivno se ukvarja tudi s študijem srednjeveških rokopisov, predvsem z umetnostnozgodovinskega stališča. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Nuše Komplet Peperko. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Analiza Mateje Perpar.
1953 Cerknica – Selim

1953 Cerknica – Selim

Stare slike (Cerknica), 15. april 2018 ― Fotografija iz leta 1953, morda še kakšnega leta prej, prikazuje selima pred župniščem v Cerknici. Bila je nedelja, saj so vojaki dobili dovoljenje za izhod iz vojašnice. Predvidevam, da je fotografijo posnel Jože Žnidaršič st., ker je takrat stanoval blizu župnišča, vojaki pa so se prišli slikat, da so imeli fotografije za spomin. Letnico sem […]

Na Dunaju opera pod zvezdami s slovensko mezzosopranistko Moniko Bohinec

Misli, 15. april 2018 ― Dunajska državna opera v aprilu, maju, juniju in septembru tradicionalno prenaša izbrane operne in baletne predstave na velikem platnu pred stavbo. V operi pod zvezdami bodo lahko obiskovalci brezplačno prisluhnili tudi Wagnerjevim in Verdijevim operam, v katerih nastopa slovenska mezzosopranistka Monika Bohinec. Danes bo na sporedu Somrak bogov.
Mariborski Balet na festivalu v Sankt Peterburgu

Mariborski Balet na festivalu v Sankt Peterburgu

Misli, 15. april 2018 ― Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor gostuje na 17. festivalu Dance Open v Sankt Peterburgu. V znamenitem Aleksandrinskem gledališču bo danes uprizoril večer sodobnih baletov z deli Walking Mad v koreografiji Johana Ingerja, Hill Harper's Dream v koreografiji Edwarda Cluga ter Left Right Left Right v koreografiji Aleksandra Ekmana.
še novic