Mandy (2018)

Mandy (2018)

Deseta umetnost, 17. september 2018 ― Nicolas Cage je v svoji dolgoletni karieri resda igral v marsikaterem zmazku, vendar pa se na vsake toliko časa zanj najde projekt, v katerem dokaže, da je še vedno igralski as in daleč od upokojitve. Pred leti je tako presenetil v mračni drami Joe, letos pa se je spustil iz vajeti s psihadelično strašljivko Mandy, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Leo da Vinci: Misija Mona Lisa  [Pozor, hud prizor] – The Lion King (1994)  Film v jeseni 2013  Gone Girl (2014)  21 Jump Street (2012) Copyright © Deseta umetnost [Mandy (2018)], All Right Reserved. 2018.

Kultura odpira vrata

TV Kočevje, 17. september 2018 ― KCK je odprl svoja vrata. Ob tej priložnosti ste lahko spoznali preteklost stavbe, v kateri je nekoč domoval kočevski Kino, danes pa je v njem Kulturni center Kočevje.

Friforma: Beat the Odds: Elisabeth Coudoux / Ricardo Jacinto / Félicie Bazelaire / Pascal Niggenkemper; Tasso Savvopoulos Ouxpo: Brad Henkel / Philipp Gropper / Tasso Savvopoulos / Felix Henkelhausen

Koridor, 17. september 2018 ― The post Friforma: Beat the Odds: Elisabeth Coudoux / Ricardo Jacinto / Félicie Bazelaire / Pascal Niggenkemper; Tasso Savvopoulos Ouxpo: Brad Henkel / Philipp Gropper / Tasso Savvopoulos / Felix Henkelhausen / Dré Hočevar appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
21. FSF – spet bogata bera nagrad za članice in člane DSR

21. FSF – spet bogata bera nagrad za članice in člane DSR

Društvo slovenskih režiserjev, 17. september 2018 ― Urša Menart in pet nagrad za film Ne bom več luzerka /Avtorja obeh fotografij v prispevku: Katja Goljat/Matjaž Rušt/   Na letošnjem, že 21. Festivalu slovenskega filma v Portorožu je bilo prikazanih 112 filmov. Filme v tekmovalnem programu sta si ogledali dve strokovni žiriji. Podeljenih je bilo 28 nagrad. Povezava do pripspevka na MMC   Članice in […]
Burgerjev Ivan kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja

Burgerjev Ivan kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja

Misli, 17. september 2018 ― Ivan, film Janeza Burgerja, je postal slovenski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja 2019. Kot so sporočili z Društva slovenskih režiserjev, je osemčlanska strokovna žirija v Ivanu prepoznala najbolj dovršen film med tremi prijavljenimi filmi. Izbirala je še med filmoma Družinica v režiji Jana Cvitkoviča in Družina v režiji Roka Bička.

Ivan gre v LA

Društvo slovenskih režiserjev, 17. september 2018 ― IZBOR SLOVENSKEGA FILMA, KI SE BO POTEGOVAL ZA KANDIDATURO ZA TUJEJEZIČNEGA OSKARJA 2019 POROČILO O IZBORU Društvo slovenskih režiserjev je julija 2018 skladno s pravili AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – Akademija za filmsko umetnost in znanost) pozvalo strokovna društva s področja produktivne kinematografije, naj predlagajo svojega predstavnika za osemčlansko strokovno žirijo. […]
Mihajlo Rostohar, utemeljitelj sodobne eksperimentalne psihologije v Evropi

Mihajlo Rostohar, utemeljitelj sodobne eksperimentalne psihologije v Evropi

ARS Svet kulture, 17. september 2018 ― Profesor Rostohar se je usmeril v eksperimentalno psihologijo ter na lastne stroške opremil raziskovalni laboratorij. Med Slovence, ki so v tujini postavljali mejnike na znanstvenem področju, sodi tudi Mihajlo Rostohar, ki se uvršča med prve utemeljitelje sodobne eksperimentalne psihologije v Evropi. Velja za eno ključnih osebnosti češke in slovenske psihološke znanosti. V oddaji o njegovem delu, ki ga predstavljajo na razstavi v Pragi, o najnovejši literaturi Sama Kreutza in kulturnem sodelovanju med eno največjih in eno najmanjših držav na svetu.

17. september 1905, slovesna otvoritev Mestne dekliške šole, današnje III. OŠ Celje

Kamra.si, 17. september 2018 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...17. september 1905, slovesna otvoritev Mestne dekliške šole, današnje III. OŠ Celje Dom III. osnovne šole Celje je markantna zgradba na Vodnikovi ulici 4, ki že več kot stoletje zaznamuje zgodovino Celja. Vzdrževano poslopje in urejena okolica prikrivata njeno resnično starost, ki jo sicer izdajata slog in način gradnje, značilna za pozno 19. in zgodnje 20. stoletje prejšnjega tisočletja. Začetek njene zgodovine sega v leto 1898, ko se je na pobudo komisije, zadolžene za izgradnjo novega šolskega poslopja, začelo načrtovanje gradnje. Leta 1903 je mestni občinski svet sklenil, da je Ulica ob jarku (danes Vodnikova ulica) najprimernejša lokacija za novo zgradbo. Celjski veljaki so novo šolo slovesno odprli 17. septembra 1905

17. september 1905, slovesna otvoritev dekliške ljudske in meščanske šole, današnje III. OŠ Celje

Kamra.si, 17. september 2018 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...17. september 1905, slovesna otvoritev dekliške ljudske in meščanske šole, današnje III. OŠ Celje Dom III. osnovne šole Celje je markantna zgradba na Vodnikovi ulici 4, ki že več kot stoletje zaznamuje zgodovino Celja. Vzdrževano poslopje in urejena okolica prikrivata njeno resnično starost, ki jo sicer izdajata slog in način gradnje, značilna za pozno 19. in zgodnje 20. stoletje prejšnjega tisočletja. Začetek njene zgodovine sega v leto 1898, ko se je na pobudo komisije, zadolžene za izgradnjo novega šolskega poslopja, začelo načrtovanje gradnje. Leta 1903 je mestni občinski svet sklenil, da je Ulica ob jarku (danes Vodnikova ulica) najprimernejša lokacija za novo zgradbo. Celjski veljaki so novo šolo slovesno odprli 17. septembra 1905.   

17. september 1905, svečano odprtje dekliške meščanske šole v Celju

Kamra.si, 17. september 2018 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...17. september 1905,  svečano odprtje dekliške meščanske šole, današnje III. OŠ Celje Dom III. osnovne šole Celje je markantna zgradba na Vodnikovi ulici 4, ki že več kot stoletje zaznamuje zgodovino Celja. Vzdrževano poslopje in urejena okolica prikrivata njeno resnično starost, ki jo sicer izdajata slog in način gradnje, značilna za pozno 19. in zgodnje 20. stoletje prejšnjega tisočletja. Začetek njene zgodovine sega v leto 1898, ko se je na pobudo komisije, zadolžene za izgradnjo novega šolskega poslopja, začelo načrtovanje gradnje. Leta 1903 je mestni občinski svet sklenil, da je Ulica ob jarku (danes Vodnikova ulica) najprimernejša lokacija za novo zgradbo. Celjski veljaki so novo šolo slovesno odprli 17. septembra 1905.   

Sveže in zrelo

Kino Šiška, 17. september 2018 ― Novomeška skupina Mrfy je prebila glasbeni zid z dvema dolgometražnima izdelkoma, ki se ne izključujeta, temveč dopolnjujeta, in s tem začela pisati neko novo zgodbo – delno za sebe, a še bolj za nas, ki že skoraj desetletje čakamo na svež in prodoren bend, ki je in bo zmožen delati velike in kvalitetne stvari.
Dilian

Dilian

Radio Študent, 17. september 2018 ― Intervju z brooklynskim producentom, šaljivcem raznoraznih semplov, delom založniško-organizacijskega kolektiva International Winners , ki bo na njegovem romanju čez lužo prvič gostoval tudi v Ljubljani.
Utrinek s Festivala Lupa 2018

Utrinek s Festivala Lupa 2018

Seviqc Brežice, 17. september 2018 ― V četrtek, 13. septembra 2018 je v centru Ljubljane že sedemnajstič potekal Festival nevladnih organizacij Lupa, kjer se je med več kot 120 nevladnimi organizacijami, predstavljal tudi festival Seviqc Brežice.
še novic