Stari bogovi obmolknejo

Stari bogovi obmolknejo

Društvo Slovenski staroverci, 19. december 2018 ― Ko bogovi obmolknejo Avtorja razstave, arheolog mag. Miha Mlinar (Tolminski muzej) in dr. Boštjan Laharnar (Narodni muzej Slovenije), vidita arheološko zgodbo Šentviške planote predvsem v smislu bogatega gospodarskega zaledja železnodobnega Mosta na Soči, hkrati pa je poudarek razstave tudi na prikazu predkrščanskih kultnih središč na Berlotovem robu in Vrh gradu. Ko so stari bogovi tam […]

RTV Slovenija na obisku v preboldski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 19. december 2018 ― V sredo, 19. decembra 2018, so Občinsko knjižnico Prebold obiskali gostje z RTV Slovenija. Pogovorni večer z naslovom »Varuhinja sprašuje in odgovarja« so v besede spletli varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski, odgovorna urednica Informativnega programa TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič ter novinar in dnevni urednik na Valu 202 Luka Hvalc. V želji po neposrednem stiku z javnostjo je pobuda prišla prav iz pisarne varuhinje, kjer je zaposlena Preboldčanka, novinarka Anja Nab Huš. Beseda je tekla o poslanstvu javne radiotelevizije, med drugim na področjih informiranja, izobraževanja, govorne ...
Lasje

Lasje

Literatura v živo, 19. december 2018 ― Odkar sem se vrnil iz Amerike, ogromno spim. 10–12 ur v kosu, kot bi me bil New York s svojo centrifugo tako ožel, da zdaj rabim neskončno ur za filat baterijo.
Die Hard (1988)

Die Hard (1988)

Deseta umetnost, 19. december 2018 ― Božični čas se bliža in z njim ameriški mačo John McClane (Bruce Willis) s tolpo zlobnežev, ki terorizirajo lokalno prebivalstvo. Heroj in človek ljudstva, s katerim se lahko poistovetimo. Skorajda že vestern, ampak postavljen v nebotičnik. Naš akcijski heroj pa je pravi komedijant, ki zabava, navdušuje s svojimi zamislimi in lomi kosti, ob tem pa nas kratkočasi še […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  1 (One) on this item You might be interested in this:    Johnny English Strikes Again (2018)  [Pozor, hud prizor] - The Last of the Mohicans (1992)  Memento (2000)  Večerna šola  Legenda o konkubini Copyright © Deseta umetnost [Die Hard (1988)], All Right Reserved. 2018.
Dediščina medu in srca

Dediščina medu in srca

ARS Svet kulture, 19. december 2018 ― Počasi se izteka leto, v katerem je bilo velikokrat izgovorjeno ime pisatelja Ivana Cankarja Počasi se izteka leto, v katerem je bilo velikokrat izgovorjeno ime pisatelja Ivana Cankarja, zaznamovano pa je bilo tudi s kulturno dediščino Evrope. Tako v Slovenskem etnografskem muzeju odpirajo razstavo o Krbavčičevi zbirki svečarsko – medičarske delavnice in trgovine iz Ljubljane z naslovom Lectarstvo je krajcarkšeft, na kateri je poleg bogatega predmetnega gradiva prikazana tudi družinska zgodba, mariborska pa je danes povezana z božičnim koncertom zbora opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, dodali bomo nekaj kulturnih utrinkov iz Trsta in okolice, kjer so se v prejšnjem tednu tudi ustavili ob imenu našega največjega pisatelja.
Tisti čas leta, Čarobna zima v Mumindolu, Asterix: Skrivnost čarobnega napoja, Noč kratkih filmov

Tisti čas leta, Čarobna zima v Mumindolu, Asterix: Skrivnost čarobnega napoja, Noč kratkih filmov

ARS Gremo v kino, 19. december 2018 ― Poročamo o Noči kratkih filmov ter o filmih Tisti čas leta, Čarobna zima v Mumindolu in Asterix: Skrivnost čarobnega napoja V današnji oddaji bomo ocenili božično družinsko satiro Tisti čas leta danske režiserke in igralke Paprike Steen, novo animacijo o muminih, ki se tokrat pripravljajo na praznovanje božiča in novi animirani film o dogodivščinah Asterixa. Poleg tega bodo na 16ih prizoriščih po Sloveniji nocojšnji zimski solsticij obeležili z Nočjo kratkih filmov. Vabljeni k poslušanju!
Kolšek se je podal v Cankarjevo zapleteno erotično podzemlje

Kolšek se je podal v Cankarjevo zapleteno erotično podzemlje

Misli, 19. december 2018 ― Odnos med Ivanom Cankarjem in ženskami doslej ni bil celoviteje raziskan. Na vprašanje, kdo so bile resnične ženske, s katerimi se je Cankar spuščal v ljubezenska razmerja, ali so mu one svoja čustva vračale in kaj je sam pričakoval od njih, odgovarja Peter Kolšek v knjigi Reci tvoji roki, da jo poljubljam, Ivan Cankar in ženske.
Nov kriminalni roman Tadeja Goloba

Nov kriminalni roman Tadeja Goloba

ARS Svet kulture, 19. december 2018 ― Prelistali smo Leninov park, nadaljevanje zelo uspešnega Golobovega romana Jezero Tadej Golob je pred dvema letoma navdušil z romanom Jezero, ki so ga mnogi nemudoma označili za najboljši slovenski kriminalni roman vseh časov. Ravno v teh tednih po knjigi snemajo tudi televizijsko serijo, Tadej Golob pa je včeraj predstavil že nadaljevanje, Leninov park, v katerem se vrača tudi protagonist Jezera, višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa. Delo Tadeja Goloba je izšlo pri založbi Goga, v oddaji pa pozornost namenjamo tudi novosti Mladinske knjige – dokumentarno-esejistični knjigi Petra Kolška Reci tvoji roki, da jo poljubljam s podnaslovom Ivan Cankar in ženske.

Starost ni za mevže (10.1.2019 18:30)

Španski borci, 19. december 2018 ― Dragan Petrovec je že v knjigi Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe, še bolj pa v Pismu nigerijske vdove pokazal vso svojo subtilnost opazovanja sveta okrog sebe in prizanesljivost do naključnih pasantov in lastnih zapletov z njimi. Čeprav je videti, da se razumevajoče, pa vendar, norčuje tako iz sebe kot iz drugih, nas predvsem opozarja na nesmiselnost marsikaterega družbenega pravila in na ne zgolj nostalgičen pomen preteklosti in tradicij. Z avtorjem se bomo pogovarjali kako na...
še novic