Bojan Mijatović: Nova razstava 2019

Foto klub Kamnik, 12. maj 2019 ― Vabljeni na otvoritev razstave Bojana Mijatovića, ki bo v sredo, 15. maja 20. uri, v preddverju Doma kulture Kamnik. Nova razstava 2019 fotografa Bojana Mijatovića je zagonetka že od naslova dalje. Neuk opazovalec se najprej utegne vprašati, ali je kdaj obstajala tudi Nova razstava 2018, ali morda Stara razstava? Ne nazadnje, ali bo Novi razstavi 2019 sledila Nova […] The post Bojan Mijatović: Nova razstava 2019 appeared first on Foto klub Kamnik.
Zameri se prestopanje mej

Zameri se prestopanje mej

LUD Literatura, 12. maj 2019 ― Tvoja tašča je končno lahko enako ponosna na vse tri svoje sinove. Najstarejši bo kmalu prevzel restavracijo, srednji bo kuhal za upokojence, najmlajši pa bo predstavljal restavracijo na kulinaričnih festivalih. V zelo ambiciozno družino se boš poročila.

KAMIŠIBAJ PAKET – DELAVNICA KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA – 16. MAJ

Hiša otrok in umetnosti, 12. maj 2019 ― Namen delavnice je osvetliti proces likovne izdelave kamišibaja, ki se začne z analizo izbranega besedila in nadaljuje z izbiro ključnih prizorov, otvoritvenega kadra, upodobitve likov in zgodbene pokrajine, pripovednega loka, zaključka in odjavne špice. Spoznali bomo razpoložljive likovne tehnike in likovne izraze različnih ustvarjalcev kamišibajev. Dotaknili se bomo psihološke zgradbe likov, osnov kadriranja, smeri in […]

Tri pesmi

Vrabec Anarhist, 12. maj 2019 ― Ribe plavajo po zelenečem travniku, mrhovinarske ptice jih lovijo, vrane, kragulji in krokarji, veselje novo se poraja navzgor k Stvarniku. The post Tri pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.
1963 Cerknica – Krvodajalska izkaznica

1963 Cerknica – Krvodajalska izkaznica

Stare slike (Cerknica), 12. maj 2019 ― Petega junija leta 1968 je Silva Arko postala krvodajalka. To je plemenito dejanje pogumnega in srčnega človeka. Z mano imajo probleme že, če mi morajo odvzeti kri za preiskave, torej krvodajalstvo pri meni odpade. Krvodajalske akcije organizira Rdeči križ. Kri daruje 5 odstotkov Slovencev, od tega ena tretjina ženske, dve pa moški. Krvodajalstvo je v Sloveniji […]

12. maj, mednarodni dan medicinskih sester

Kamra.si, 12. maj 2019 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...12. maja, ob mednarodnem dnevu medicinskih sester 12. maj se po svetu obhaja kot mednarodni dan medicinskih sester v spomin na rojstvo Florence Nightingale (1820-1910), britanske humanistke in medicinske sestre, ustanoviteljice sodobnega sestrinstva in je namenjen vsem medicinskih sestram sveta in njihovi dejavnosti pri bolnikih. Vir: http://revija.ognjisce.si/revija-ognjisce/232-aktualnosti/mednarodni-dnevi/7292-mednarodni-dan-medicinskih-sester
Granda: Delavec živi od plače, ne oblasti

Granda: Delavec živi od plače, ne oblasti

Časnik, 12. maj 2019 ― Slovenci imamo med 27. aprilom in 1. majem praznični teden. To je najlepši ostanek nekdanjega totalitarnega režima, dokaz, da nihče ni samo slab. Dolomitska izjava je potrdila, da je OF služila prigrabitvi oblasti Oba praznika imata skupni imenovalec: prevara z zlorabo. Ni res, da se nihče ni uprl okupatorju. Če ne drugi, starojugoslovanska vojska. Eden […] The post Granda: Delavec živi od plače, ne oblasti appeared first on Časnik.
Ameriški Jud Sam Miller: »Bodite ponosni, da ste katoličani!«

Ameriški Jud Sam Miller: »Bodite ponosni, da ste katoličani!«

Časnik, 12. maj 2019 ― Ameriški katoličani poleg vseh državnih obveznosti vzdržujejo tudi 637 bolnišnic, ki zdravijo bolnike neglede na njih versko pripadnost. Približno vsak peti Amerikanec, spet  neglede na vero,  je kdaj deležen pomoči organizirane katoliške dobrodelnosti, da ne omenjamo katoliškega  in misijonskega dobrodelja  po vsem svetu. The post Ameriški Jud Sam Miller: »Bodite ponosni, da ste katoličani!« appeared first on Časnik.
Versailles osvetljuje življenje Madame de Maintenon

Versailles osvetljuje življenje Madame de Maintenon

Misli, 12. maj 2019 ― V prostore pariškega dvorca v Versaillesu se je vrnila Madame de Maintenon, skrivna soproga kralja Ludvika XIV. Do 21. julija je tam na ogled razstava Sobane moči, ki osvetljuje življenjsko usodo ženske, ki se je rodila v zaporu in postala soproga enega najvplivnejših kraljev na svetu.
še novic