Unescovo priznanje za projekt Ljubljanica

Unescovo priznanje za projekt Ljubljanica

Misli, 2. julij 2019 ― Organizacija ZN za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je projektu Ljubljanica podelila znak najboljših praks za podvodno kulturno dediščino, poroča MMC RTVS. Posebna čast je doletela tudi arheologa Andreja Gasparija, ki so ga izvolili v posvetovalno telo konvencije o varovanju podvodne kulturne dediščine.

Program ANE DESETNICE 2019 v KAMNIKU je prestavljen na drug dan!

Ana Monro, 2. julij 2019 ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča! Do zadnjega smo upali, a nevihtni oblaki niso šli mimo Kamnika, kot je obljubljala vremenska prognoza! Tamkajšnji organizatorji Ane Desetnice 2019 zato sporočajo, da danes festivalski progam ODPADE, oziroma je prestavljen na drug dan. Kdaj ga bodo izvedli, vam bomo še sporočili. Hvala za razumevanje!         The post Program ANE DESETNICE 2019 v KAMNIKU je prestavljen na drug dan! appeared first on Ana Monro.

Četrtkovi zeleni popoldnevi: predstavitev knjig Minke Gantar

Kamra.si, 2. julij 2019 ― Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vas v četrtek, 4. julija 2019, ob 17. uri vabi na predstavitev knjig Minke Gantar Ko imajo hormoni žur in Ko ima življenje žur. Gostja bo predstavila obe knjigi. Dotaknili se bomo podzavestnih vzorcev, poudarek bo na zeliščih, razložila bo podrobnosti glikemičnega indeksa. Minka Gantar je združila mnoga znanja s področja zdrave prehrane in osebne rasti. Knjiga Ko imajo hormoni žur izžreva navdih, toplino in pozitivno energijo. Pisana je za ženske, ki jih premetavajo hormoni; priporočljiva pa tudi za moške, da lažje razumejo svojo žensko. Ko ima življenje žur je nova uspešnica, ki govori o naši odgovornosti, saj bo vse, kar bomo naredili v svojem življenju,  imelo vpliv. Vabljeni!
Polsestra v Karlovih Varih

Polsestra v Karlovih Varih

ARS Svet kulture, 2. julij 2019 ― Danes bo na filmskem festivalu v Karlovih Varih svetovna premiera celovečerca Damjana Kozoleta z naslovom Polsestra S karlovarškega festivala se nam bo uvodoma oglasil Matej Juh, v nadaljevanju pa bomo prelistali nov roman Gabriele Babnik Tri smrti in se posvetili trem festivalom: mednarodnemu festivalu sodobnega kolaža KAOS, prvi izdaji festivala ulične umetnosti Street Art Festival in prazniku pouličnega gledališča Ana Desetnica.
V Mariboru tudi letošnje poletje letni kino v Minoritih

V Mariboru tudi letošnje poletje letni kino v Minoritih

Misli, 2. julij 2019 ― Že tretje poletje zapored bo od sobote v privlačnem okolju avditorija Lutkovnega gledališča Maribor potekal Letni kino Minoriti. Projekt bo vsako soboto in sredo, po novem pa tudi dva petka, trajal vse do konca avgusta. Odprla ga bo projekcija slovenskega filma Ne bom več luzerka in pogovor z režiserko filma Uršo Menart.

MLADINSKA IZMENJAVA je v polnem teku!

Ana Monro, 2. julij 2019 ― Gledališče Ane Monro od 25. junija do 6. julija v Ljubljani že drugo leto zapored gosti mladinsko izmenjavo, v okviru katere poteka mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2.  Udeleženci iz Slovenije, Hrvaške in Srbije so že zaključili z glasbeno (mentor Goran Završnik) in video (mentor Marko Kumer Murč) delavnico, program pa se ... The post MLADINSKA IZMENJAVA je v polnem teku! appeared first on Ana Monro.
O edinstvenosti smrti v zgodovini

O edinstvenosti smrti v zgodovini

Airbeletrina, 2. julij 2019 ― Ameriški pesnik Karl Shapiro v pesmi AutoWreck (1941) razbija enakost človeških smrti, ko piše, da »… smrt v vojni je od roke; / samomor ima vzrok in mrtvorojstvo logiko; / in rak, preprost kot roža, cvete.« Toda smrt v prometni nesreči »povabi okultni um, / razveljavi našo fiziko s posmehom / in razprši vse, kar vedeli smo o razpletu / čez prikladno, zlobno kamnje.«

Z NPK redefinicija javnega interesa v kulturi

Asociacija, 2. julij 2019 ― Delovna skupina za trajni dialog z nevladnimi organizacijami v kulturi se je v četrtek, 13. 6. 2019, sestala na četrti seji na Ministrstvu za kulturo in sklenila, da se bo na podlagi gradiva za pripravo Nacionalnega programa za kulturo 2020-2027, najprej spopadla z vprašanjem oziroma definicijo javnega interesa v kulturi. Člani so obravnavali vprašanja javnega … Preberi več o Z NPK redefinicija javnega interesa v kulturi

Asociacija na delavnicah soustvarjanja NPK 2020-2027

Asociacija, 2. julij 2019 ― Ministrstvo za kulturo je v minulem mesecu v okviru priprav Nacionalnega programa za kulturo za obdobje 2020-2027 pod vodstvom ekipe moderatorjev projekta Inovativen.si na Ministrstvu za javno upravo izvedlo vrsto delavnic, katerih so se udeležili tudi predstavniki Asociacije. Na prvi delavnici 7. junija so se iskanju novih oblik sodelovanja med javnimi zavodi, nevladnimi organizacijami, samostojnimi … Preberi več o Asociacija na delavnicah soustvarjanja NPK 2020-2027

S tretjo arhitekturno delavnico v poletje

ZZMS, 2. julij 2019 ― S predavanji na temo Klasične gradbene konstrukcije smo 12. junija 2019 zaključili pomladni del prvega niza arhitekturnih delavnic o kvalitetni prenovi stavbne dediščine. Po MODULU 1 Zakaj ohranjati dediščino, MODULU 2 Identiteta prostora in MODULU 3 Klasične gradbene konstrukcije smo stopili v poletje. Veseli smo številčnega obiska na vseh delavnicah  in že napovedujemo jesensko arhitekturno delavnico Modul 4, POŠKODBE KONSTRUKCIJ […] The post S tretjo arhitekturno delavnico v poletje appeared first on ZZMS.

POLETNI ODPIRALNI ČAS BLAGAJNE KŠ

Kino Šiška, 2. julij 2019 ― Naša hišna blagajna si ga bo poleti vzela “lagano”, kot rad pravi Saša Petrović. Z izjemo spodaj navedenih izjemnih izjem bo zaprta od 1. julija do vključno 30. avgusta. V tem času boste vstopnice seveda lahko še vedno kupovali prek naše spletne strani in na Eventimovih prodajnih mestih.

V ulični galeriji Tam-Tam scenografija Sanje Jurce Avci za predstavo Uršula

SiGledal Novice, 2. julij 2019 ― V Tam-Tamovi Ulični galeriji na prostem na Vegovi bodo v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in projektom Prostor v prostoru danes, 2. julija, ob 17. uri odprli razstavo, posvečeno scenografiji Sanje Jurce Avci za predstavo Uršula, ki je bila v sezoni 2000/2001 v režiji Janeza Pipana uprizorjena v ljubljanski Drami. Postavitev bo na ogled do 5. avgusta.

World Design Talk

Fakulteta za dizajn, 2. julij 2019 ― V petek 21. junija je v Mestni hiši potekal World Design Talk na temo 11. trajnostno razvojnega cilja Združenih narodov: trajnostna mesta in skupnosti. Program so otvorili uvodni nagovori župana Zorana Jankoviča, dekanje Fakultete za dizajn prof. Nade Rožmanec Matičič, rektorja Univerze na Primorskem prof. dr. Dragana Marušiča in italijanskega ambasadorja, njegove ekscelence Paolo Trichila. […]
še novic