Andrej Stražišar - Moji prostori v gledališčih

Andrej Stražišar - Moji prostori v gledališčih

Finžgarjeva galerija, 17. september 2019 ― Vljudno vas vabimo na odprtje razstave: Moji prostori v gledališčih Andrej Stražišar, arhitekt, filmski, gledališki, operni in televizijski scenograf, konceptualist in avtor mnogih najvidnejših nagrajenih scenografij, se predstavlja z nekaterimi izbranimi projekti iz svojega scenografskega opusa. Na ogled so makete in konceptne skice, ki so bile osnova za odrske uprizoritve. Finžgarjeva galerij - 18.9.2019 ob 19.30

Pozdrav mladosti v preboldski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 17. september 2019 ― V torek, 17. septembra 2019, je v Občinski knjižnici Prebold potekal večer z ljubitelji poezije in glasbe. V sodelovanju s knjižnico je dogodek pripravila in vodila predsednica KUD Svoboda Prebold Manja Holobar. S poezijo so se predstavile tri domačinke: Marija Zmrzlak, njena hči Marija Petrovec – Manja ter Manjina tašča Marija Petrovec – Marinka. Najprej je voditeljica večera predstavila 77-letno Marijo Zmrzlak, in sicer kot iskrivo, delavno žensko, ki je kot najstnica imela prva v vasi težak motor Puch in bila strastna motoristka. Zaposlena je bila v tekstilni tovarni, na ...
Sarajevski filmski festival 2019

Sarajevski filmski festival 2019

Koridor, 17. september 2019 ― Letos se je v Sarajevu spet odvijal največji filmski festival v jugovzhodni Evropi. Tako je bilo za 10 dni vse dogajanje v mestu prepuščeno zgodbam filmov in filmskih ustvarjalcev. The post Sarajevski filmski festival 2019 appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

V MGL skozi omnibus usod v sedmih dneh

SiGledal Novice, 17. september 2019 ― V Mestnem gledališču ljubljanskem bodo v četrtek, 19. septembra, na velikem odru v novo sezono, posvečeno skrivnostim, vstopili s krstno uprizoritvijo Sedem dni v režiji Žige Divjaka. Skozi teden, ki predstavlja osnovni gradnik naših življenj, in sedem različnih situacij so ustvarjalci predstave na oder postavili intimen prerez časa, v katerem živimo.

Francoski novi val #2 (8.10.2019 20:00)

Španski borci, 17. september 2019 ― V torek, 8. oktobra 2019 ob 20h, bo na odru Španskih borcev v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna pod okriljem Zavoda EN-KNAP in v sodelovanju s Francoskim Inštitutom v Sloveniji, Teatroskopom in Društvom Mesto žensk, nastopila očarljiva plesna, vizualna in predvsem glasbeno-vokalna predstava Muyte Maker, ki se izmika vsemu, kar nam je znano. Predstava je kreacija ene najperspektivnejših mladih francoskih ustvarjalk, Flore Détraz, ki v njej nastopa skupaj s svojo skupino PLI.
še novic