Večja od vseh

Večja od vseh

Koridor, 5. marec 2020 ― Krstno uprizoritev besedila odlikujeta predvsem intimna, nostalgična atmosfera in prepričljiva igra, ki pa je mestoma podrejena kratkemu časovnemu okviru predstave. The post Večja od vseh appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Vroče kompostiranje

Kamra.si, 5. marec 2020 ― Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vabi na predavanje VROČE KOMPOSTIRANJE, ki bo v četrtek, 12. marca 2020 ob 17. uri v razstavišču knjižnice. Danilo Kolar nam bo predstavil, kako pripraviti dober kompost in brez neprijetnega vonja uspešno vroče kompostirati tudi "prepovedane" ostanke.

Območna revija poustvarjalcev glasbenega izročila: Prepoznavne so spremembe in razvoj

Štajerski tednik, 5. marec 2020 ― Letošnja Območna revija poustvarjalcev glasbenega izročila Napev - Odsev OI JSKD Ptuj je potekala v Skorbi in Prvencih-Strelcih. Svojo ustvarjalnost so predstavile vokalne, instrumentalne in vokalno-instrumentalne zasedbe na območju delovanja OI JSKD Ptuj, ki se trudijo izboljšati kakovost svojega kulturnega udejstvovanja ter hkrati skrbijo za razvoj ljubiteljskega poustvarjanja glasbenega izročila. Skupaj se je predstavilo več kot 30 skupin.

Deveta Slovenska glasbena olimpijada (rezultati)

Glasbena mladina, 5. marec 2020 ― V nedeljo, 8. marca 2020, je v soorganizaciji Akademije za glasbo UL, Zveze glasbene mladine Slovenije in Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana potekala že 9. Slovenska glasbena olimpijada, ki se je je udeležilo 73 učencev iz 44 šol z vseh delov Slovenije. Tekmovanje se je začelo z nagovoroma dr. Branke Rotar Pance in gostiteljice, […]

Aktualni pozivi in razpisi JAK

Javna agencija za knjigo, 5. marec 2020 ― Do 10. marca je odprt Javni poziv avtorjem, ki so upravičeni do denarnih prispevkov iz naslova knjižničnega nadomestila. Do 9. marca 2020 je odprt Javni razpis za izbor izvajalca mednarodnih prevajalskih seminarjev za prevajalce iz slovenščine v tuje jezike za leto 2020 (JR4-PS-2020). Do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. 6. 2020 je odprt Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2020  (JP1-mobilnost 1-2020).   Predvidoma 20. marca 2020 bomo odprli razpis JR7-eZaložništvo-2020, istega dne pa se odprejo tudi trije pozivi in razpisi za tuje založnike: - JR5-P-2020 za prevode v tuje jezike (predvidoma odprt do 8. 5. 2020) - JR6-INJ-2020 za izide v nemškem jeziku (predvidoma odprt do 24. 4. 2020) - JP3-Trubar-2020 za podporo stroškov tiska (odprt do porabe sredstev oz. najpozneje do 15. 10. 2020)
Priložnosti za slovenske založnike in prevajalce

Priložnosti za slovenske založnike in prevajalce

Javna agencija za knjigo, 5. marec 2020 ― Do 2. aprila 2020 so odprte prijave na Gothenburg Book Fair Fellowship, ki se bo odvijal med tamkajšnjim knjižnim sejmom od 23. do 26. septembra 2020. Prijave so odprte tako za založnike kot za prevajalce (program obeh skupin se bo deloma prekrival), prednost pa bodo letos dali založnikom otroške in mladinske literature. Več informacij na tej povezavi. Do 30. aprila bodo odprte prijave na Fellowship Frankfurtskega knjižnega sejma, a prijavnica trenutno še ni objavljena. Tudi v Frankfurtu bodo letos prednostno izbirali založnike, urednike in agente s fokusom na otroško in mladinsko literaturo. Ko se bodo prijave začele formalno zbirati, vas bomo obvestili. Do 1. junija 2020 so odprte prijave na Québec Édition Fellowship Program, ki se bo odvijal med 24. in 29. novembrom 2020 v kanadskem Montrealu. Organizatorji bodo izmed prijavljenih izbrali 10 tujih založnikov, ki bodo v okviru fellowshipa spoznavali kanadski frankofoni knjižni trg. Več informacij in prijavnico najdete tukaj. Foto: knjižni sejem v Montrealu
Leipziški knjižni sejem 2020 odpovedan

Leipziški knjižni sejem 2020 odpovedan

Javna agencija za knjigo, 5. marec 2020 ― Nekaj dni pred načrtovanim začetkom sejma smo prejeli obvestilo, da je letošnja edicija Leipziškega knjižnega sejma zaradi zdravstvene krize odpovedana. S tem odpade tudi večina načrtovanih slovenskih dogodkov, o katerih smo več napisali tukaj. Odpade tudi berlinski dogodek pesnikov Miljane Cunta, Gregorja Podlogarja in Lucije Stupica v  Haus für Poesie, ki je bil napovedan za 14. marec. Leipziški knjižni sejem je bil odpovedan prvič v svoji 70-letni zgodovini. Foto: Miljana Cunta © Žiga Koritnik, Lucija Stupica © privat, Gregor Podlogar © Tihomir Pinter  

V Siti teatru 400. ponovitev monodrame Čefurji raus!

SiGledal Novice, 5. marec 2020 ― Predstava Čefurji raus! bo zvečer v SiTi teatru BTC doživela 400. ponovitev. Monodrama je nastala leta 2009 po istoimenskem, s kresnikom nagrajenem romanu Gorana Vojnovića. Avtor dramatizacije in režiser Mare Bulc je ob 300. ponovitvi predstave leta 2013 njen uspeh pripisal odličnemu Vojnovićevemu delu, njegovi aktualnosti in izvrstni igri Aleksandra Rajakovića - Saleta.

ODPOVED odprtja razstave Živko Marušič: CARNETS

Gorenjski muzej, 5. marec 2020 ― Razstava nagrajenca Prešernovega sklada Živka Marušiča: CARNETS (12. 3.9. 4. 2020) ODPOVED ODPRTJA RAZSTAVE V skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ ter glede na povečano nevarnost okužb, ODPOVEDUJEMO odprtje razstave Živka Marušiča v Galeriji Prešernovih nagrajencev, ... Read More

Salon notranje opreme ADUT INTERIER išče pomoč študenta/ – ke FD

Fakulteta za dizajn, 5. marec 2020 ― Salon notranje opreme ADUT interier, Dunajska cesta 13, Ljubljana so ekskluzivni zastopnik za kuhinje Poggenpohl in pohištveno znamko Ligne Roset.  Delujejo kot studio, kjer kupcem višjega cenovnega razreda ponujajo opremo za celotno stanovanje od načrta do izvedbe. Za delo v studiu iščejo pomoč študentke oz. študenta, možno tudi kot praktično usposabljanje. Delo poteka dvakrat do trikrat […] The post Salon notranje opreme ADUT INTERIER išče pomoč študenta/ – ke FD appeared first on Fakulteta za dizajn.
Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you)

Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you)

Koridor, 5. marec 2020 ― Trpka, realistična, družbenokritična drama sicer ne odstopa od preizkušenih Loachevih vzorcev, a je kljub temu izjemno prepričljiva, tako pripovedno kot čustveno. The post Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Beneški arhitekturni bienale iz previdnosti skrajšan in prestavljen

Beneški arhitekturni bienale iz previdnosti skrajšan in prestavljen

Misli, 5. marec 2020 ― Arhitekturni bienale, ki ga kurira Hashim Sarkis, bo v Benetkah potekal od 29. avgusta do 29. novembra, namesto v napovedanem terminu od 23. maja do 29. novembra. Nov datum je posledica koronavirusa oziroma previdnostnih ukrepov na področju mobilnosti, ki so jih sprejele vlade vse večjega števila držav po svetu, so sporočili organizatorji.
še novic