A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

Deseta umetnost, 21. maj 2020 ― Vampirji (in zombiji) so verjetno najpogosteje upodobljeni liki v filmskih grozljivkah, saj so ti strašili občinstvo že pred skoraj stotimi leti in bili prikazani v sto in eni različici; bodisi kot smrtonosne pošasti (npr. Nosferatu), romantični mračnjaki (Dracula), uporniški najstniki (The Lost Boys) ali pa kot stereotipno emoti, ki trpijo zato, ker jim je dolgčas (Twilight). […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Venom (2018)  Ne pozabi dihati  Dumbo (2019)  Godzila 2: Kralj pošasti  Anna Copyright © Deseta umetnost [A Girl Walks Home Alone at Night (2014)], All Right Reserved. 2020.
KO ZAIGRA KULTURA: TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE 2020

KO ZAIGRA KULTURA: TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE 2020

Revija Primus, 21. maj 2020 ― Piše: Maja Papič   Zakorakali smo v sedmi Teden ljubiteljske kulture (TLK 2020), ki letos v znamenju inštrumentalne glasbe trenutno poteka na medmrežju, saj so kulturne prireditve v zaprtih in odprtih prostorih še vedno onemogočene. Iz izkušnje epidemije smo se naučili, kako zelo pomemben je pristni človeški stik, občutek pripadnosti, sinergija, ki nastane zaradi skupnih ...
Emma.

Emma.

Koridor, 21. maj 2020 ― Ljubljena komedija Jane Austen o iskanju sebi enakega in srečnega konca je ponovno obiskana v tej sveži interpretaciji režiserke Autumn de Wilde. The post Emma. appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Zadnje priznanje

Vrabec Anarhist, 21. maj 2020 ― Usoda napravi svoje z razlogom. In jaz sem imel razlog. Še preklemano dobrega. Ubiti Francoza, ki je mojemu bratu odvzel ime. The post Zadnje priznanje appeared first on Vrabec Anarhist.

Nina Granda: Vavčer za kulturo

OUTSIDER, 21. maj 2020 ― Vlada je v tem tednu sprejela tretji »protikoronski zakon«, ki med drugim zagotavlja tudi turistične vavčerje za vse državljane. Vsak polnoletni državljan bo prejel 200 evrov, vsak mladoletnik pa 50 evrov za porabo na področju turizma. Kultura je v času korone vsaj toliko prizadeta kot turizem: epidemija je preprečila vrhunec gledališke in festivalske sezone, vsi… The post Nina Granda: Vavčer za kulturo appeared first on OUTSIDER.
Razstava slikanic o zmajih

Razstava slikanic o zmajih

Knjižnica Postojna, 21. maj 2020 ― Ker v tem času otrokom še ne moremo omogočati brezskrbnega brskanja po slikanicah, smo knjižničarke pripravile zanimivo razstavo slikanic na temo ZMAJEV, ki vedno dodobra razburkajo otroško domišljijo. Veselo nas je presenetilo, kako velik in pester izbor različnih slikanic, ki jih ponuja naša knjižnica, se je znašel na razstavi. Vabimo vas, si jo virtualno ogledate in rezervirate katero izmed njih.

Odnos človeka do živali - 1. virtualna in 11., medgeneracijska likovna razstava na OŠ Lava

Kamra.si, 21. maj 2020 ― Povabljeni na ogled 1. virtualne in 11. medgeneracijske likovne razstave na OŠ Lava Likovne skupine Prijatelji in učencev OŠ Lava – tokrat v virtualni galeriji na povezavah: https://www.artsteps.com/view/5eb99ca971eafd42b6672a82 (Likovna skupina Prijatelji) https://www.artsteps.com/view/5ec246af127c0f67f1e5e4b1(učenci OŠ Lava)

Sadar+Vuga: Nomadska hiša

OUTSIDER, 21. maj 2020 ― Nekaj slovenskih birojev smo povprašali, kateri je tisti njihov neuresničen projekt, ki bi bil po njihovem mnenju ključen za bolj trajnostno družbo prihodnosti. Arhitekti iz pisarne Sadar+Vuga so izbrali projekt Nomadska hiša. Sadar+Vuga: “Slovensko društvo za sončno energijo je želelo na parceli površine 400m2 na južnem robu Ljubljane postaviti enodružinsko hišo, s katero bi promoviralo… The post Sadar+Vuga: Nomadska hiša appeared first on OUTSIDER.

Delavnica: Uspešno komuniciranje produktov, vizij in idej

Asociacija, 21. maj 2020 ― Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na delavnico Uspešno komuniciranje produktov, vizij in idej. Ustvarjalke* v kulturi in kreativnih industrijah se pogosto srečujejo s tem, da morajo svoje ideje komunicirati potencialnim naročnikom oz. podjetjem in organizacijam. Pri tem se pogosto dogaja, da ustvarjalke komunicirajo tisto kar … Preberi več o Delavnica: Uspešno komuniciranje produktov, vizij in idej
Kjer koli se poserjem, poberejo z veseljem

Kjer koli se poserjem, poberejo z veseljem

Odzven, 21. maj 2020 ― Klasična raperska kombinacija MC-ja in producenta prinaša kratko puristično naslajanje nad hiphop prakso nekega drugega časa in pogled na estetiko hiphopa, ki se danes izgublja v vseh raperskih kontekstih. Plošča ni ne komercialna ne podtalna, temveč v prvi vrsti nostalgična, in nostalgično jo tudi dobite iz »ruzakaste prodaje«.

Nejc Černigoj: Kowloon Walled City, mesto za obzidjem

OUTSIDER, 21. maj 2020 ― Mesto teme kot izgubljeni utrinek človeške prihodnosti Morda ste se v morastih sanjah kdaj znašli v mestu, ki ni imelo ne ulic ne trgov, niti kakršnega koli drugega zunanjega prostora – v mestu, ki je bilo pravzaprav neskončen stanovanjski blok, kjer so hodniki iz stanovanj vodili le v druga stanovanja, včasih v notranjost trgovine, restavracije… The post Nejc Černigoj: Kowloon Walled City, mesto za obzidjem appeared first on OUTSIDER.
še novic