Sejem na zraku

Sejem na zraku

Društvo slovenskih pisateljev, 28. maj 2020 ― Čakali in dočakali smo SEJEM NA ZRAKU Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Sejem s kavča, ki smo ga v sodelovanju s številnimi založniki uspešno izpeljali ob svetovnem dnevu knjige, se seli na prosto. Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s partnerji in številnimi založniki zadnji vikend v maju v času […]

Kaj pripravlja kamniška kultura po karantenskem zatišju?

Kamnik.info, 28. maj 2020 ― Dom kulture Kamnik v sodelovanju s kamniškimi kulturnimi akterji po karantenskem zatišju pripravlja pester kulturni program na različnih lokacijah v mestu. Z lokalnimi umetniki, mladimi glasbeniki in gledališčniki ekipa Doma kulture pripravlja program, ki bo tehnično izvedljiv na različnih lokacijah ter bo izveden v skladu z zdravstvenimi ukrepi in bo nagovarjal toliko obiskovalcev, kot bo ... Prispevek Kaj pripravlja kamniška kultura po karantenskem zatišju? je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Matevž Granda: Moj predzadnji članek o Plečnikovemu stadionu

OUTSIDER, 28. maj 2020 ― Eden največjih ameriških arhitektov Frank Lloyd Wright (1867–1959) je poletja preživljal v Phoenixu v Arizoni, kjer je leta 1932 ustanovil svojo šolo, The Taliesin Fellowship. Šola še vedno občasno deluje. Od leta 2019 je kompleks pod Unescovo zaščito. Urejen pa je tudi muzej. Če ga boste kdaj obiskali, vam bo vodnik pokazal sobo, v kateri… The post Matevž Granda: Moj predzadnji članek o Plečnikovemu stadionu appeared first on OUTSIDER.

Univerzum, najnovejši slikarski opus Gregorja Samasturja

Štajerski tednik, 28. maj 2020 ― Kljub nespornemu likovnemu talentu se Gregor Samastur ni odločil za študij na Likovni akademiji, ampak je izbral Pedagoško akademijo v Mariboru, smer fizika in tehnika. „Ko sem se zaposlil kot učitelj praktičnega pouka v Dornavi, se je pojavilo kup vprašanj o tem, kakšne vsebine še ponuditi. Moj takratni sodelavec likovni pedagog Tomaž Hren me je začel vabiti na slikarska tekmovanja, likovne kolonije. Že na prvem takem likovnem srečanju, to je bilo v Svečini, sem dobil tretjo nagrado za sliko Ciringa 20, ki sem jo ustvaril v svojem stilu. To je bila svojevrstna spodbuda,« pravi Gregor Samastur.

Poslanstvo ljubiteljske kulture močnejše kot kdajkoli

Štajerski tednik, 28. maj 2020 ― Vse kulturniške skupine, profesionalne, predvsem pa ljubiteljske, ki začenjajo sezono jeseni, so študij novih projektov začele že septembra lani, nekatere tudi že sredi poletja 2019. Vse programe so načrtovale tako kot v prejšnjih letih, saj nihče ni pričakoval, da se bo zgodil koronavirus. Občinstvu naj bi se že po tradiciji z novimi projekti oz. deli predstavile februarja, marca in aprila. Do zadnjega, dokler ni bilo omejitve zaradi druženja, so vsi zelo intenzivno vadili v pričakovanju novega aplavza.

Koreografska parafraza Dvojina - Javna površina z izgubljenima popotnikoma o nenavadnostih časa

SiGledal Novice, 28. maj 2020 ― Na Trgu republike bo danes ob 12. in 13. uri stekla koreografska parafraza, poimenovana Dvojina - Javna površina, ki v okviru serije Dancers Without Answers poskuša slediti nenavadnostim časa, v katerem so se znašli ljudje, in v njem ujeti pogled na dva izgubljena popotnika z rdečimi potovalkami. Dogodek se bo ponovil na različnih lokacijah.
Nepoškodovane

Nepoškodovane

Kinodvor, 28. maj 2020 ― Zgodbe o lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku. #FilmNaDan

Obvestilo o prenehanju razlogov za začasne ukrepe

Ministrstvo za kulturo, 28. maj 2020 ― Ministrstvo za kulturo obvešča stranke, da je Vlada Republike Slovenije sprejela sklep, da se od 1. 6. 2020 dalje prenehajo razlogi za začasne ukrepe po Zakonu o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS, št. 36/20 in 61/20), ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 74/20.
Frankfurtski knjižni sejem bo klub pandemiji oktobra

Frankfurtski knjižni sejem bo klub pandemiji oktobra

Misli, 28. maj 2020 ― Letošnji frankfurtski knjižni sejem bo klub pandemiji novega koronavirusa potekal od 14. do 18. oktobra, je v sredo odločil nadzorni svet sejma. Največji knjižni sejem na svetu bo v tokratni izdaji ponudil dogodke na sejmišču in po mestu, pa tudi virtualne dogodke na spletu, piše nemška tiskovna agencije dpa.
še novic